Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ 3 Ağustos 2022 292 Görüntüleme

UMUT ALTUNBAY: AYLARDIR YETKİLİLERE SESLENİYORUZ..BU FİYATLARA DUR DİYİN

Aylardır ülke gündeminde yer tutan ve haber siteniz harputtimes.com un yerelde ve ulusalda sürekli araştırdığı şeker fiyatlarında karaborsacılık ve denetimsizlik nedeniyle oluşan fahiş fiyatlar artık hem tüketicinin hem de şeker üzerine iş yapan bir çok işyeri sahibi esnafın elini, cebini yakıyor.

Özgün ve özgür habercilik anlayışı ile esnafın ve vatandaşın sesini duyuran harputtimes.com şeker fiyatlarındaki fahiş artışın yanı sıra şeker temininde de yüksek fiyatlara rağmen sıkıntı yaşayan esnafın sıkıntısını dile getirmeye devam ediyor.

Elazığ’ın en büyük tatlı firmalarından biri olan Kadayıfçı Murat Usta Mağazaları işletmecisi Umut Altunbay da bir tatlı üreticisi olarak şeker konusunda yaşanan sıkıntılara isyanını dile getirdi. Harputtimes.com’a konuşan Altunbay, kaliteli ürün üretmekten asla taviz vermeyeceklerini ancak artan maliyetleri fiyatlara yansıtmamaya çalışmalarına rağmen artık zorlandıklarını dile getirdi.

Kadayıfçı Murat Usta Elazığ ve bölgede kaliteli ürünleri ile halkın beğenisini kazanmış büyük bir firma. Şeker konusundaki sıkıntıları en çok yaşayan bir sektörün temsilcisi olarak görüşüne başvurduğumuz Altunbay tatlıcı esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Umut Altunbay, aylardır peynirinden ununa, yağından doğalgazına elektriğine derken işlerinin en temel hammaddesi olan şeker fiyatları ve artışlı fiyatlara rağmen şeker temininde sorunların yaşandığını dile getirerek şunları söyledi:

ALTUNBAY: ŞEKER FABRİKASI’NDAN 250 LİRAYA ÇIKAN ŞEKER NEDEN 660-600 LİRAYA SATILIYOR?

Büyük tatlı üreticileri 2 büyük ham madde ile gündeme gelmeye devam ediyor. Biri fıstık biri şeker. Aylardır dil dökmemize rağmen devlet büyüklerimizden yeterince bir açıklama gelmedi. Elazığ şeker fabrikasından 250 liraya torbası çıkan şeker,  neden aracılar yüzünden 550-600 TL’ye satılıyor? Esnaf bundan şikayetçi. Biz vatandaşlarımızın glikozlu tatlı tüketmesine karşı gelen bir esnafız. Onun için şeker ve fıstığa gelen zamların yanı sıra, önceden kilolarca sattığımız tatlılar, artık vatandaşlarımızın hanelerine adet olarak girmeye başladı.

BİZ İSTERİZ Kİ HER VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜ VE DAMAK ZEVKİ TATLANSIN

Biz esnaflar olarak şekeri boykot etmek istiyoruz. Çünkü 250 liraya çıkan devlet büyükleri tarafından açıklama yapılmasına rağmen, o kadar esnafın dil dökmesine rağmen hala bir ses gelmiyorsa esnaf  tedirginliği de devam ediyor demektir.. Bildiğiniz gibi bir tatlıcının ana ham maddeleri neler olabilir k?i Biri fıstık diğeri şeker, biri fıstık. Fıstık 550 TL civarında seyrederken, şeker de gün geçmeden artan fiyatlara rağmen esnaf ne yapabilir?

Biz isteriz ki her her vatandaşımızın gönlü ve damak lezzeti tatlansın. Biz inanıyoruz ve devlet büyüklerimize sesleniyoruz ki bu fiyatlara aylarca dil dökmemize rağmen artık dur deyin. Çünkü her vatandaşımızın ağzı artık tatlıyla tatlansın.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com