Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM 4 Ağustos 2022 302 Görüntüleme

GÜLEÇ: AÇIKLANAN SANAYİ SİTESİ BENİM İÇİN ÖLÜ DOĞMUŞ BİR PROJEDİR

Elazığ’da kurulacak yeni Sanayi Sitesi’nin yeri kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Daha önce mera alanı üzerine yapılacağının açıklanması üzerine kamuoyunda tepki oluşmuş ve mera alanının üzerine yapılmasının yasadışı olacağı bir çok kişi ve STK temsilcisi tarafından açıklanmıştı.

Son olarak Elazığ’da yeni Küçük Sanayi Sitesinin yeriyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile Elazığ Oda Başkanları ile ziyaret ettiklerini açıklayan Ak parti 23 ve 26’ıncı dönem Milletvekili Tahir Öztürk, Küçük Sanayi Sitesinin Şahinkaya Mahallesi arkasında kalan Karayazı bölgesine yapılacağını duyurdu.

Ancak Yeni Sanayi Sitesi’nin yapılacağı yerle ilgili tepkiler devam ediyor.Konuyla ilgili olarak yerin Sanayi Sitesi esnafı ve sanayi sitesi’nden hizmet alacak vatandaşlar için çok sapa kaldığını söyleyenler tepkilerini dile getirdiler.

SANAYİCİ MEHMET GÜLEÇ: HİÇKİMSEYLE İSTİŞARE EDİLMEDEN ALINAN KARAR DOĞRU DEĞİLDİR

Elazığlı İş Adamı ve  Sanayici Mehmet Güleç de sanayi sitesinin yerinin Elazığ’ın sorunlarını çözecek bir yer olmadığını söyledi. Güleç Sanayi Sitesi’nin yeri belirlenirken site esnafına, OSB ve müteşebbislerle istişare edilmemesini de eleştirerek Karayazı Bölgesi’nde yapılacak olan Sanayi sitesinin hem vatandaşı, hem esnafı hem de çalışan emekçileri mağdur edeceğini ifade etti.

Mehmet Güleç konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

‘’Son günlerde İlimizde bir tartışmadır gidiyor. Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulmasıyla ilgili olarak, nerede olsun,  neresi daha mantıklı olur? Hangi taraf ülkemize veya memleketimize ilimize faydalı olur? İşçilerin nakliyes,i gidiş gelişleri, Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayi sitesine olan mesafesi, birbirleriyle olan ilişkileri nasıl olacak? diye hiç tartışmadan, hiçbir istişarede bulunmadan maalesef belli arkadaş ve gruplar bir araya gelip ‘şurada olsun’ diyorlar. Gidip orayla ilgili kararlarını alıyorlar. Konu gerçekten bizleri,  iş adamlarını, müteşebbisleri ziyadesiyle üzmüştür. En azından bir istişare edilirdi, Sanayi Sitesi ile esnafı konuyla konuşulabilirdi, Organize Sanayi Bölgesi esnafıyla konuşulabilirdi, müteşebbislerle konuşulabilirdi. İlim ve fikir adamlarıyla konuşulabilirdi.

BANA GÖRE ÖLÜ DOĞMUŞ BİR PROJEDİR

Küçük bir sanayi sitesi değil şehrin Sanayi sitesini kuruyorsunuz. Bunun nereye kuracağınız çok önemli. Çünkü Türkiye genelinde bir istatistik yaparsanız, 81 ilin hepsinde de kurulmuş olan sanayi siteleri, ana arter üzerinde ana yol üzerinde veya ana yola çok yakın bir mesafede kurulmuşlardır. Bunların ulaşımı kolaydır, gidiş gelişi kolaydır. Şimdi Şahinkaya ‘da Karayazı civarında kurulması planlanan ve benim ifademle – ölü doğan bir proje- .

KARAYAZI BÖLGESİ HEM SANAYİ SİTESİ ESNAFI HEM OSB ESNAFI HEM DE VATANDAŞLAR İÇİN KÜLFETLİ OLACAKTIR

Sanayi Sitesi’nin yeri belirlenirken her konunun detaylı düşünülmesi gerektiğini de ifade eden Güleç, Organize Sanayi Bölgesi ile olan mesafenin ve orada çalışan işçilerin ikametlerinin de hesaplanması gerektiğini söyledi. Güleç: ‘’Buraya kurduğunuz zaman Organize Sanayi Bölgesi’nden bir müteşebbisin bu sanayi sitesinde bir makinesinin tamirini veya bir kırılan parçanın tamiri için kaç kilometre yol gidecek? Ne kadar süre olacak düşünün; 25-30 kilometre bir mesafe katedecek ve orada malzemesini yaptıracak. Zaman kaybına bakın, şehir trafiğini altüst edecek yoğunlaşmasına sebep olacak yani bunları çok iyi düşünmek lazım.

SANAYİ SİTESİNİN YERİ KÜMELEŞMENİN OLDUĞU ANA ARTERLER ÜZERİNDE OLMALIDIR

Küçük Sanayi Sitesi kurulacaksa en ideal yerlerden biri kümeleşmenin olması gerekir. Kümeleşme nerededir? Şu anki sanayi sitemizin Organize Sanayi bölgemizin, Akçakiraz Sanayi bölgemizin civarlarında yoğunlaştırmak lazım. Çünkü orada işçilerin de ikametgâhları bu yerlere çok yakın yerler. Sanayi Mahallesi’nde ikamet eder yazı konakta ikamet eder veya Morning Salı Baba civarında ikametini yapar yani siz bu sefer işçi hareketini de tersine çevirmiş olursunuz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com