Ana Sayfa GÜNDEM 8 Ağustos 2022 468 Görüntüleme

TAVUK ÇİFTLİĞİ İŞLETENLER BİLE ŞEKER KAPASİTE RAPORU ALIYORLARSA, KAHVECİ ESNAFINI DUYSUNLAR,YAZIK BU İNSANLARA

Elazığ’ın kronik sorunu haline gelen  şeker problemine çözüm bulunamazken en çok mağdur olan Kahveci Esnafının sesi Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, tavuk çiftliğine bile kapasite raporu verilen bu şehirde kahveci esnafı şeker bulmakta sıkıntı yaşıyor ifadelerine yer verdi.

Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen  şeker mağduriyetinin devam ettiğini tavuk çiftliği işletip, tavuk besleyenlerin bile kapasite raporu adı altında şeker alabilmesinin esnafa haksızlık olduğunu söyledi. Evsen:

‘’Esnaflarımızın bu süreçte halen daha şeker konusunda ki mağduriyetliği devam ediyor. Bugün ilimizde tavuk çiftliği işletip tavuk besleyenler bile gidip şeker kapasite raporu adı altında şeker almak için müracaat edebiliyorsa artık bu kahvecilerin sesini herkes duysun, yazık bu insanlara. Günümüzde ilimizde en çok şeker tüketen sektör kahveci sektörüdür.  Buradan şeker fabrikası genel müdürlüğüne sesleniyoruz;  yazık bu insanların vebali sende lütfen bu işe bir çözüm bul! Bir yazılı beyanına bakıyor, inşallah gerekeni yaparsın. Tavuk çiftliğine kapasite raporuyla şeker varsa, kahveci esnafı da bu şekeri hak ediyor.” dedi.

Her geçen gün şeker krizine verilen tepkiler büyürken şeker sorununun çözüme kavuşmaması birçok üreticiyi zor durumda bırakıyor.  Başta kahveci esnafı olmak üzere, tatlı imalatçıları ve şeker kullanımını yoğun olarak sağlayan birçok sektör yaşanan kriz ile birlikte sekteye uğruyor. Uzun yıllar Kahvehane İşletmeciliği yapan Taner Karakaya  şeker stokçuluğunun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak artan maliyetlerin esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Kahveci Esnafı Karakaya;

‘’Bundan 4-5 ay önce 6.25’e aldığımız şeker şimdi 40 liraya olmuş.  Çay geçen %50 artış oldu aynı şekilde.  110 liralık tüp şimdi 340- 350 liraya bulamıyoruz. Çay fiyatı o kadar artmadığı halde evimizi zor geçindirir duruma geldik. Gerçekten çok zor durumdayız toptancılarda şeker bulmamız çok zorlaştı. Marketlerde kısıtlı olarak veriyorlar, 2 tane 3 tane daha fazla vermiyorlar. O üç harfli marketler. Genelde gerçekten çok zor durumdayız. Şu anda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bağ-Kur primlerimizde müthiş artışlar oldu. 1200- 1.300 liraya yatırdığımız Bağ-Kur’lar 1700-1800 oldu. onda bile çok büyük ödemelerde sıkıntılar çekmeye başladık ne yapacağımızı bilmiyoruz.’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com