Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 9 Ağustos 2022 268 Görüntüleme

KARATAŞ:DAHA KAÇ CANIMIZ YITECEK?

Elazığ’da özel bir hastanede bir hasta tarafından hastane doktorunac yapılan silahlı girişimde bulunulması tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan kamu Sağlık Sen genel başkanı Ümit Karataş failin en ağır cezayı alması gerektiğini söyleyerek ”Failin en ağır cezayi almasini istioyruz.Surekli uyarımıza,tedbir çağrımıza rağmen korktuğumuz başımıza geldi.Kamu Sağlık Sen olarak failin en ağir cezayı almasi için konunun takipçisi olacagiz.’dedi.

Bu konuyla ilgili sürekli uyarılarda bulunmasına rağmen henüz ağır yaptırımlarda bulunulmamasını eleştiren Karataş şunları söyledi :

“Elazığ’da bir özel Hastanede 8 Ağustos 2022 tarihinde görevi başında olan Uzman Dr. Oktay Kapan’a hasta tarafında silahlı saldırı girişiminde bulunulmuştur. Konuyla alakalı Kamu Sağlık -Sen olarak faillin ceza alması için olayın takipçisi olacağımızı bildiriyorum.
Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef bugün özel bir Hastanede bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hepinizin bildiği gibi bir doktorumuz canice katledilmeye çalışıldı.Hayatının baharında bir caninin kurşunlarına hedef olan Uzm.Dr. Oktay Kapan’a, görevi başında, hastanede silahlı saldırı gerçekleşti. Katliam aleti ise bir silah. Tablonun vehametini düşünebiliyor musunuz? Bir doktor, şifa dağıtılan bir merkezde, yani hastanede, hasta yakınının kurşunlarına hedef oluyor. Hastalara şifa dağıtmak, can kurtarmak için alın teri döküyor. Ve karşılığını canıyla ödeme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Biz sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz. Ve can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz. Açıkça buradan bir defa daha deklare ediyoruz: Sağlık Çalışanlarının can güvenliği artık sağlansın. Aksi halde sağlık kuruluşlarında hizmet sunmak mümkün olmayacaktır.Sağlık çalışanlarının hekiminden hemşiresine, teknisyeninden çalışanlarına kadar onlarca sorunu bulunuyor. Fakat hiçbiri can güvenliği kadar, sağlık kuruluşlarında kol gezen şiddet kadar can yakıcı olmamıştır. “Can güvenliği sağlanmadığı için, yeterli tedbir alınmadığı için, Oktay Hocamızın örneğinde olduğu gibi canımız yanıyor, isyan ediyoruz. Bazen yaralanıyoruz, bazen hakaret, küfür ve tehditlere maruz kalıyoruz.Bazen sinip içe kapanıyoruz, meslekten soğuyoruz. Ve hatta çekip gidiyoruz. Tüm bunların yanı sıra ise her daim korku halinde yaşıyoruz. Buradan soruyoruz: Böyle bir ortamda kutsal sağlık mesleğini nasıl aşk ve şevkle icra edelim? Buradan soruyoruz: Daha ne zamana kadar sağlık kuruluşlarına elini kolunu sallayarak suç aletleriyle girmek serbest olacak? Öldürücü, yaralayıcı silah ve aletlerin içeri sokulmasına, ne zamana kadar göz yumulacak? Kaç canımız yitecek? Daha nice canlarımız acıyacak soruyoruz? Açıkçası 1 Milyon 200 bin sağlık çalışanı bu konuda laf değil icraat bekliyor artık.  Başka canlar yanmasın istiyoruz. İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz.Herkese de sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir daha hatırlatıyoruz. Sözlerimizi burada sonlandırırken, Dr Oktay Kapan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com