Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 31 Ağustos 2022 244 Görüntüleme

HAL KÖYÜ’NDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU BİR BAŞKA GÜZEL

Yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Elazığ Merkez Hal Köyü’nde Ağustos Zafer bayramı coşkuyla kutlandı.

Elazığ merkez Hal  Köyü sakinleri de  Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. 7 ‘den 70’e bütün köy halkının katıldığı kutlamalar Hal Köyü Cumhuriyet Meydanı’nda  Atatürk Anıtı’nın önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması şile devam etti.  10. Yıl Marşı’nın çaldığı esnada Köy Halkının coşkusu gönülleri fethetti.

Hal Köyü Muhtarı Şevket Özbay, köylülerin zafer bayramını kutladı. Özbay, ‘’ 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.100 yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferiyle Başkomutan Mustafa Kemal ‘in önderliğindeki yüce Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askersi deha kabul ettikleri Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurdumuza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. 19 Mayıs 1919’dan sonra başlatılan Kurtuluş Savaşında istilacı düşman ordusuna  üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuzun içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılması için kesin sonuçlu bir harekete gelinmiştir. , Ya İstiklal Ya ölüm parolasıyla başlayan muharebede ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri emriyle kazanılan bu büyük zafer özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyenlerin bize getirildiği bir destandır. Başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anarken bir kez daha zafer bayramınızı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com