Ana Sayfa GÜNDEM 4 Eylül 2022 319 Görüntüleme

BAŞKAN EVSEN ELAZIĞ’IN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, şehrin sorunlarını dile getirdi. Bir Oda Başkanı olarak sürekli sahalarda olduğunu ifade eden Başkan Evsen, “Esnafımızla ilgili sorunlarımızda var genel şehrimizle ilgili sorunlarımızda var.” dedi. İlimizde ki en büyük eleştirilerin STK’lara yapıldığını vurgulayan Başkan Evsen, “İlimizde ki en büyük eleştiriler STK’ lara geliyor. İlimizde yaklaşık 800 tane Sivil Toplum Kuruluşu varsa bunun 400 tanesi Cami Derneğidir.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Evsen Şehirde birçok yerin atıl durumda yatırım beklediğini, kentsel dönüşüm nedeniyle şehrin diğer bölgelerine dağılmak zorunda kalan vatandaşların mahalle kültürünü kaybettiğini, esnafın TOKİ’lerde ruhsat sorunu yaşadığını ve sorunların Ankara’ya iletilmediğini, yapılan açıklamalar sonrası zabıta ekiplerinin esnafa sürekli  olarak gereksiz denetimler yaparak rencide edici davranışlar sergilemek yerine  AVM’leri denetlemesi gerektiğini belirtti.

Şehrin sorunları ile ilgili tespitlerde bulunan Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen harputtimes.com’a özel yaptığı açıklamada;

İLİMİZDE Kİ EN BÜYÜK ELEŞTİRİLER STK’LARA GELİYOR

“Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Odası olarak sahadayız ilimizde dikkat çeken birkaç konuda burdan kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Esnafımızla ilgili sorunlarımızda var genel şehrimizle ilgili sorunlarımızda var. İlimizde ki en büyük eleştiriler STK’ lara geliyor. İlimizde yaklaşık 800 tane Sivil Toplum Kuruluşu varsa bunun 400 tanesi Cami Derneğidir. Bunların amacı zaten camilerden katkı sunmak. Bunları gerçekten sivil toplum kuruluşlarından ayrı bir bölgede görmek lazım. 25 tane oda başkanı var esnaflar için mücadele eden yaklaşık 100-150 tane de kiminin derdi milletvekilliği kiminin derdi belli bir makama gelmek olan kuruluşlar var. Gerçekten de insanlara faydalı olmak için mücadele eden sivil toplum kuruluşları var. Yani burda açıklama yaparken 800 sivil toplum kuruluşu birşey yapmıyor,  ses çıkarmıyor dememize gerek yok dediğimiz gibi 400 tane cami derneğini bunlardan kabul etmemek lazım, bunların hedefleri farklıdır.” dedi.

İLİMİZDE BİR PERTEK KÖPRÜSÜ SORUNU VAR

“İlimizde bir Pertek Köprüsü sorunu var. Pertek’te yaşayan Karadeniz ve Doğu’yu birbirine bağlayan bir köprüdür. Gerçekten artık yetkililer bu konuya bir ses versin. Orda da Pertek Belediyesi’nin bir zararı varsa kimin ne zararı varsa farklı sesler geliyor. Belediye’nin o zarını da köprünün geçiş ücretini Belediye’ye gelir olarak aktarmak kaydıyla en azından bu köprünün ihalesi alınsın.” dedi.

SİVRİCE’DE VATANDAŞLAR YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

“Sivrice’de de insanlar yatırım yapmak istiyor,  Sivrice atıl durumda bekliyor , turizm olarak bıraksınlar zenginler gelsin burda yatırım yapsın. Hiçbir şey yapamıyorlarsa 2-3 tane Devletimizin, Belediyenin , Valiliğimizin , İl Özel İdarenin kanalıyla beraber yapılsın. bunlarında belirli kişilere satışı yapılsın en azından vatandaş orda istediği yerde evlerini yapsın.” dedi.

HARPUT YEMEK YİYECEK MANZARA SEYREDİLECEK BİR YER OLARAK KALDI ELİMİZDE

”Harputumuz bildiğiniz gibi zaten gerçekten ne yapılırsa yapılsın durmadan karar alınıyor. UNESCO diyorlar başka birşey diyorlar . Ama şuan elle tutulur Harput’ta gerçekten turizmin geleceği güzel yemek yiyilecek manzara seyredilecek bir yer kaldı elimizde. Kimse orda ki evliyaların gerçekten insanların  manevi ruhlarına işleyen zatların faydalarını göremiyor, onları ziyaret etmek için turist olarak kaylemizde dahil kimse gerekli  yatırımı yapmıyor. İnşallah şehrin faydasına olacak bu yatırımlarda başlar.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İNSANLAR ŞEHRİN BATI,DOĞU VE KUZEYİNE ATILDI

“Kentsel dönüşüm ile insanlar şehrin batı, doğu, kuzey taraflarına atıldı. Bugün mahallelerinde evleri yıkılan insanlar bir an önce evlerinin yapılmasını bekliyor. Burda ada bazlımı artık parsel bazlı mı ne yapılacaksa yapılsın. Müteahhitle vatandaş bir araya gelsin gökyüzüne doğru dikey yatay mimariye  bakmadan hangi ev müteahhitle vatandaşın şartlarını karşılıyorsa bir an önce o evler yapılsın. Kiminin canı gitti kiminin evi gitti insanlar mahallesinden kopuyor. Yeni yaşadığı bölgelerde de şehrin mahalle kültürü kayboluyor.”

ZABITALARIMIZ  GÖREVİNİ YAPSIN AMA UYARIŞ ŞEKİLLERİ RENCİDE EDİYOR

“Esnaflarımızın ruhsat ve zabıta sorunu var. Esnaflarımız TOKİ’ler de ki evlerden  dolayı belediyelerde ki memurunda zorluk çıkarmasıyla ruhsat sorunu yaşıyor bu ruhsat sorununu da yetkililer bir an önce çözsün. Buradan zabıtalara seslenmek istiyoruz bunun şahsım olarak sesleniyorum sakın bu seslenmeden sonrada esnafımıza yüklenmesinler. Burda 20 gün kaldı yazın bitmesine 2 tane tabure atıp vatandaşı rahatsız etme hesabına durmadan denetim yapmaya gerek yok onları büyük alışveriş merkezlerini denetlemeye çağırıyorum. İlimizde eline sarı bantı alan istediği caddeyi kapatıyor 1 haftada yıkması gereken binayı 15 günde 20 günde yıkıyor kimsede onlara ses çıkarmıyor esnafın bir taburesiyle rahatsız olduğu zaman 5,10 tane zabıtayla saldırmaya gerek yok. Ceza da yazılacaksa esnafımıza yazılsın burdan sadece ceza konusunda hiçbir çekingemiz yok yazılacak olan cezayı da Esnaf Oda Başkanı olarak karşılamaya hazırım. Yalnız bu seslenmeden sonra dediğimiz gibi İzzetpaşa bazı bölgelerde esnafımız zabıta konusunda mağdur. Dikkat etsinler zabıta kolluk görevlileri görevini yapsınlar ama uyarış şekilleri gerçekten esnafı rencide ediyor. Bugün cezai yaptırımı resmi kararlarını uygularsın çekip gidersin. Esnafa davranış şekilleri güzel değil.

FEDERASYON BAŞKANI’NA SESLENİYORUZ VERDİĞİNİZ SÖZLERDE DURUN

Elazığ  Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu’na seslenerek  seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını odanın eski borçları ödeyecek güçte olduğunu dile getirdi. Başkan Evsen;

“Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu’na sesleniyoruz! depremde geldiniz burda Rahmetli Başkanımıza söz verdiniz borcunuzu ödeyeceğiz diye yardım edeceğiz diye sözünüzde durmadınız. Bİz geldik seçildik Antalya seçimi bitsin söz verdiniz sözünüzde durmadınız Sayın Federasyon Başkanı kendi federasyon başkanı seçiminiz oldu. Bizde gördük bugünleri her zaman ki sözünüzün gerçek payı neyse olmadığını gördük. Bizde orda  gereken vicdanen Türkiye’ye faydalı federasyon başkanına karşı rengimizi belli ettik. Bugün Allah’a şükür size karşı 20 senelik borcunuzu da ödeyecek seviyeye geldik. Yarını ödedik yarısı kaldı. Onları da ödeyeceğiz 1 hafta 10 gün içinde esnafımızın yardımıyla. Yalnız esnaf inşaatta çalışıp gelip aidatını ödüyor. Bu verdiğimiz sözün vebali bu inşaatçi, kahveci esnafı iş yapamıyor onun aidatıyla siz orda saltanat sürüyorsunuz yazık.

Esnafa faydalı işler yapın o koltukların tekrar 3 buçuk sene sonra gelecek inşallah bizde Türkiye geneli gerekeni yapacağız çünkü sizler sözünüzde sürece esnafımızın rızkını size vermiyoruz bari verdiğiniz sözlerde durun.” dedi.

BU ŞEHİRDE BİRLİK BERABERLİK LAZIM

Ankara’ya sorunlar iletilmiyor. Gerçekten Ankara ziyaretlerimizde yetkililere sorunları ilettiğimizde yetkililer bizlerin sesine kulak veriyor. Yani burdan ilimizin temsilcilerine yetkilerine sesleniyoruz muhalefet ve  iktidar partilerinin il başkanlarına ve yetkili vekillerine sesleniyoruz. Sorunları seçerek değil bugün GES sorununda organize sanayi sesini çıkardı  başka bir sorunda Ticaret Sanayi, sanayi nerde kurulacak diye insanlar 2 ye ayrıldı bu şehirde. Kayseri’ye gittiğin zaman şehire varmadan sanayi sitelerini gördüğümüz zaman bu şehrin Kayseri olduğunu görüyoruz. Yani ilimizde tek sorun var oda herkesin sorununa diğerinin duyarsız kalması. Bir sorun olduğu zaman bizi ilgilendirmiyorsa sesimizi çıkarmıyoruz. Bakıyoruz kendi sorunumuz olduğu zaman bu yüzden yalnız kalıyoruz. Şehirde bir birliktelik gerek , üst akıl gerek inşallah şehrin yetkili kişileri üst aklı oluştururlar. Şehrin sorunlarını masaya yatırı bu şehir bunları hak etmiyor. ”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com