Ana Sayfa GÜNDEM 8 Eylül 2022 476 Görüntüleme

BAHAR TURGUT’UN KATİL ZANLISI SADECE 1 YIL TUTUKLU KALDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Geçen yıl Ağustos ayında Elazığ Yazıkonak Toki’lerinde eşi tarafından kafasından silahla vurulan Bahar Turgut’un katil zanlısı 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Elazığ’da 21 yaşında imam nikahlı eşi tarafından ruhsatsız olduğu belirtilen silahla babasının evinde vurularak hayatını kaybeden Turgut’un  daha önce kayınbabası tarafından taciz edildiği, 2 aylık evlilik sürecinde darp edilerek bebeğini düşürdüğü ailesi tarafından iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos Ayında imam nikâhlı eşi tarafından öldürülen Bahar Turgut’un ailesi, kızlarını öldüren M. O’nun mahkemece verilen 25 yıl hapis cezasının ardından cezaevinde sadece bir yıl kalıp tahliye edilmesine isyan etti. Acılı aile henüz kızımızın acısını yaşarken, katilin sadece bir yıl ceza evinde kalıp çıkması acımızı iki misli artırdı dedi.

Daha önce cezaevinden pandemi izni ile çıkan katil zanlısı M. Ocak izin sürecinde 21 yaşında ki Bahar Turgut ile dünya evine girdi.  Bahar Turgut ile 2 ay evli kalan Katil Zanlısı M. Ocak’ın evlilik sürecinde eşini darp ettiği ve bu süreçte bebeğini düşürdüğü iddialar arasında. Katil zanlısı M. Ocak’ın 1 yıl tutuklu kalması sonrası dün tahliye edilmesi ile acılı aileye adeta bir kurşun daha sıkıldı. 25 yıl ile yargılanan ve daha önce birçok suça karışmış olan bir kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren acılı aile bu şekilde mi kadın cinayetlerinin önüne geçilecek böylemi adalet sağlanıyor ülkemizde, insan hayatı bu kadar ucuzladı mı? ifadelerinde bulundular. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan acılı baba Mehmet Ali Turgut;

“Benim kızım geçen sene kaçarak evlendi. Düğün yaptırdım ondan sonra çocuğum ellerinde kaldı aradan bir ay geçtikten sonra kızım bana dediki baba beni kayınbabam taciz ediyor. Dedim ki kızım nasıl taciz ediyor? Dedi ki vallaha taciz ediyor inanamadım başta dedim ki yalan söylüyorsun kızımda dedi ki baba bekle sabah 10’da yine beni arayacak. Kayınbabası aradı başta kızımı yoklayarak yanında kim var dedi kızıkm kimse yok annem mutfakta bulaşık yıkıyor dedi. Bu soruda kayınbaba ısrar edince kızım yemin ederek vallaha annem mutfakta babam balığa gitti ben yanlızım dedi. Ondan sonra konuştuktan sonra bugün üstüne ne var? İlişkiye girdin mi? gibisinden sorular sordu o anda oğluda yanımızda oturuyordu kızımın eşi. Oğlu telefonu elinden çekerek babası ile tartıştı. Bu olay böyle 1-2 ay sürdü.

Beni tehdit ederek senin çocuğunu vurdurtacağız dediler bende evladıma kimse bişey yapamaz benim evimde benim yanımda durduk yere nasıl benim çocuğumu vuruyorsunuz . Aradan biraz zaman geçtikten sonra adam gidip babasından 1 silah ve 6 bin milyar para aldı. Bir gece evime geliyor cuma günü cuma namazı saatlerinde çocuğumun kafasına sıkıyor. Şimdi Nisan’ın 7’sinde bu 25 yıl hapis yedi dün mahkemeye çıktık adam beraat etti . Kasten adam öldürmekten nasıl beraat ediyor, bu nasıl adalet? Bu nasıl kadın cinayetini önlemek? Türkiye’de adalet yok mu? Bugün bunu vurdu yarın öbürünü vuracak. Serbest kaldı elini kolunu sallayıp geziyor, Yani bu şekilde olmaz hem azmettirmek var hem taciz var hem cinayet var. Bu nasıl af oluyor? Yani insan hayatı bu kadar mı ucuz? 1 sene yattı çıktı hakimler saldı. Yani adalet buysa daha bişey demiyorum. Söyleyeceğimiz birşey yoktur adam dün mahkemeden yüzümüze gülerek tahliye oldu gitti.

Kasten adam öldürmeden 25 yıl yiyen adam düneyin tahliye oluyor. Yani o zaman millete şey veriyorlar git adam vur gel 1 sene yat git evinde otur o şekil. Kadın cinayetlerini Bakanlarımız bu şekil mi açıklıyor. benim çocuğum avantaya gitti. parası olan işini götürüyor parası olmayanda evinde oturup ağlayarak başını önüne eğiyor. Bu şekil olmaz bu Türkiye’de bu şekilde adalet olmaz , haksızlık çok oluyor. Ben herkese de söyledim her merciiye de başvurdum kimseden de ses çıkmadı. Çocuğum öldüğüyle kaldı bu şekil olmaz. Adaletse biz adalete inanmamazlık etmiyoruz bunda bir yanlışlık var. Yarın bir taneyi daha vurursa sebebi bunlardır. Suç makinasını dışarı salıp sonra iyi hal gösterdin cezaevinde bilmem ne yani bu şekilde olur mu? Ben zaten dört duvar arasındayım nasıl iyi hal göstermeyeyim ki dört duvar arasında ne yapabilirim ki ? 7.65 ruhsatsız silahla kızımı vurdu daha öncede suçları vardı. ” dedi.

“Yeğeninin intihar etmediğini, öldürüldüğünü ifade eden Hafize Kaçmaz, tüm delillerin cinayeti göstermesine rağmen katil zanlısının beraat etmesinin vicdanları yaraladığını söyledi.
Bahar Turgut’un halası Hafize Kaçmaz : ‘’ Geçen yıl baharda kaçarak gitti. Düğün günü bile bana dedi ki’ hala, beni tehditle tutuyorlar .Gel birlikte gidelim dedim. ‘Hala ben gelirsem kardeşlerimi öldürecek’ dedi. Birkaç gün geçtikten sonra tekrar evine gittim. ‘Hala ya beni öldürecek, ya kardeşlerimi öldürecek’ dedi. Kızım dedim, korkma.Hala bilmiyorsunuz, yanına gittiğim zaman korkudan hiçbir şey söyleyemiyordu .Geldim birkaç gün sonra,15 gün sonra dediler ‘Bahar ölmüş ,kendini vurmuş.’ Şahitli ıspatlı adamı içeri aldılar, adam öldürmeden içeri aldılar. Ama dünkü mahkemede adam yüzümüze gülerek içeriden çıktı, beraat etti. Ben yeğenimin kanını yerde kalmasını istemiyorum. Bugün ona yapılan, yarın benim kızıma olacak ya başkasının kızına olacak. Bu çocuğun her suçtan, her türlü suçtan kaydı var. Ben adalete güveniyorum yeğenimin kanı yerde kalmasını istiyorum. Başka baharlar solmasın.”

BAŞKA BAHARLAR SOLMASIN

Yeğeninin intihar etmediğini, öldürüldüğünü ifade eden Hafize Kaçmaz, tüm delillerin cinayeti göstermesine rağmen katil zanlısının beraat etmesinin vicdanları yaraladığını söyledi.
Bahar Turgut’un halası Hafize Kaçmaz : ‘’ Geçen yıl baharda kaçarak gitti. Düğün günü bile bana dedi ki’ hala, beni tehditle tutuyorlar .Gel birlikte gidelim dedim. ‘Hala ben gelirsem kardeşlerimi öldürecek’ dedi. Birkaç gün geçtikten sonra tekrar evine gittim. ‘Hala ya beni öldürecek, ya kardeşlerimi öldürecek’ dedi. Kızım dedim, korkma.Hala bilmiyorsunuz, yanına gittiğim zaman korkudan hiçbir şey söyleyemiyordu .Geldim birkaç gün sonra,15 gün sonra dediler ‘Bahar ölmüş ,kendini vurmuş.’ Şahitli ıspatlı adamı içeri aldılar, adam öldürmeden içeri aldılar. Ama dünkü mahkemede adam yüzümüze gülerek içeriden çıktı, beraat etti. Ben yeğenimin kanını yerde kalmasını istemiyorum. Bugün ona yapılan, yarın benim kızıma olacak ya başkasının kızına olacak. Bu çocuğun her suçtan, her türlü suçtan kaydı var. Ben adalete güveniyorum yeğenimin kanı yerde kalmasını istiyorum. Başka baharlar solmasın.” dedi.

KIZKARDEŞİMİN KATİLİ İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI. MÜEBBET CEZASI 25 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Bahar Turgut’un kız kardeşi Ceylan Turgut ise ablasının zorla evlendiğini, daha önce de eşinden gördüğü şiddet nedeniyle bebeğini kaybettiğini söyledi. Ceylan Turgut: ‘’ Kardeşim çocuğun birine kaçtı. Sicili bozuk, tehditle kardeşimi götürdü. Kardeşim defalarca bizden yardım istedi. Biz yanımıza aldık. Yanımıza almamıza rağmen, adam içimize kadar sızdı iyi insan rolü yaparak kardeşimi katletti. Ben vurduğu anda tampon falan yaptım. Elimi çekiştirip duruyordu, ölmesi için çabalıyordu. Ben yaşatmak için çabalıyordum. Sonra bu adamın delilerini, kanıtlarını her şeyini, suça ait bütün şeylerini ben yakalattırdım çocuğu. Kardeşimi de hayatta tuttum ama kurtarılamadı. Bu çocuk bütün delillere rağmen serbest bırakıldı. Mahkeme de bunun suçlu olduğunu bile bile serbest bıraktı. Mahkemede şey diyorlar müebbet aldı. Müebbetten mahkemede sergilemiş olduğu iyi davranışlardan dolayı 25 yıla düşürüldü, ama o mahkemenin içerisinde adam beni de tehdit etti. Hâkimlerin önünde ben’ hak yerini buldu ‘ dediğim zaman; Adam bana parmak sallayarak’ hak yerini bulacak’ dedi. Hâkimler bunu gördü uyardı, buna rağmen iyi hal indirimi verdi. Nasıl iyi hal? Benim ölmemi mi bekliyorlar? Yani insanları öldürmek bu kadar kolay mı? Yani kadınlar için uğraşıyorlar kadın cinayetleri için uğraşıyorlar bir sürü çalışmalar falan yapılıyor. İnternet sitelerinde görüyoruz, ama hiçbir şey ortada yok. Yani demek ki o zaman sadece açıkta olan şeyleri bunlar kapatıyorlar, yardımcı oluyorlar. Bizim gibi sessiz olanları da zaten ‘bunlar ses çıkartmadı, sesi duyulmadı, biz bunun üstünü kapatalım, zaten kimse bilmiyor. ‘ Bu şekilde mi oluyor? Paraya göre davranıyorlar, insanlar seslerini çıkarmadığı zaman da kapatılıyor. Üstü kapatılıyor, suç işleniyor. Parası olan her şeyi yapıyor, sesini çıkartmayan parası olmayan da oturup yerinde sayıyor. Benim Adalet düşüncem bu değildir adalet böyle olamaz. Adaleti düzgün hale getiriyorlarsa, getirsinler. Zaten bu işin sonu gelmeyecek, devam edecek bu cinayetler. Günden güne artacak, bu adam şu anda dışarıda. Yarın benim için de gelecek. Belki de beni öldürecek Ondan sonra ben biliyorum ki, bu davanın içerisinde yukarıdakilerden destek var.Ben bunun olmasını istemiyorum .Hiçbir suçlu bu kadar özgür kalamaz. Böyle mi adaleti sağlayacaklar? Bir yıl yatsın çıksın. ‘’ dedi.

Özel Haber: Funda Canpolat

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com