Ana Sayfa Uncategorized 16 Eylül 2022 536 Görüntüleme

ALİ BABACAN SORDU: NEREDE BU 205 MİLYAR DOLAR?

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ’da esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra vatandaşların yoğun katılımı nedeni ile bir miting konuşması yaptı. Konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara değinen Babacan: ‘’ Önceleri kayıp 130 Milyar dolar nerede diye soruyorduk.Şimdi  205 milyar dolar oldu. ‘’dedi.

Konuşmasında Türkiye’deki tüm illeri gezdiğini, vatandaşları dinlediğini ve her sorunun çözümü için çalıştıklarını ifade eden Babacan 12 maddelik bir eylem planları olduğunu ifade ederek,’’ Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi asli aktör olacaktır.’’ Dedi.

Elazığlı vatandaş:’’Biz gençler olarak özgürce kendimizi ifade edebileceğimiz bir ülke istiyoruz.Şimdi ben burada medyanın karşısında konuşuyorum, ama bir yandan da korkuyorum. Çünkü ben buradan çıktığım zaman polis arkadaşlar;’’ Sen AK Parti’nin AK Parti’yi nasıl kötülersin’ diye beni alacaklar o haldeyiz. Her şey torpil olmuş.Her şey torpil olmuş.’’dedi.

BABACAN: TÜRKİYE’DE DEĞİŞİM OLACAK.DEĞİŞİMİN KAZANANI,EVLATLARINA HARÇLIK VEREMEDİĞİ İÇİN SESSİZ SESSİZ AĞLAYAN ANALAR OLACAK

Daha sonra vatandaşlara hitaben  konuşma yapan Babacan seçimden sonra bütün sorunların aşılacağını söyleyerek,seçim sonrası Türkiye’de büyük değişimler olacağını ifade etti.Babacan:’’Türkiye’nin değişiminde Deva Partisi Asli aktör olacaktır. Türkiye’nin devası gençler olacaktır.  Türkiye’de bir değişim va. Bu değişimin kazananı kim olacak? Nihayetinde ülkemizde gerçekten bir şeyler değişmeye başladığında; kazanan bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler olacak. Kazanan, evlatlarına harçlık veremediği için sessiz sessiz ağlayan analar olacak. Kazanan tarlasına gübre dökemeyen çiftçi olacak. Kazanan, siftah yapamayan, elektrik faturasını ödeyemeyen, evine çorba parası götüremeyen esnafımız olacak.Kazanan, 7’den 70’e kuzeyden güney,e doğudan batıya tüm Türkiye olacak. Bunu inşallah hep beraber başaracağız. Yarınnı Türkiye’sinde tam demokrasinin rüzgarını, bizler hep beraber estireceğiz. Demokrasiyle birlikte hukuktan ayrılmayacağız hukuk devleti kazanacak.’’ Dedi.

TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİNDE DEVA PARTİSİ ASLİ AKTÖR OLACAKTIR

Türkiye’nin her ilini dolaştıklarını belirten Babacan her kesimin sıkıntısını dinlediklerini ve sorunlar karşısında   güven ve  çözğmğn anahtarını ceplerinde taşıdıklarını ifade etti. Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Her sorunu yerinde tespit ediyoruz,vatandaşlarımızı dinliyoruz, arkasından her sorun için her sıkıntı için cebimizde güvenin ve çözümün anahtarları ile dolaşıyoruz. Bütün bu sıkıntıları aşacağız. Şu anda yaşadığımız ne kadar sorun vars,  bunların sebebi  sadece ve sadece kötü yönetimdir. Ülkemiz kötü yönetiliyor, ama inşallah dürüst kadroların başına gelmesi ile birlikte, istişarenin tekrar başlaması ile birlikte, seçimlerin ardından yepyeni bir sayfa açacağız. 90 günde 180 günde 360 günde neler yapacağımızı tek tek açıklıyoruz. Bol keseden vaatlerle vatandaşın karşısına çıkmıyoruz. Hepsinin hesabını yapıyoruz. Hesabını kitabını yapmadığımız hiçbir konuda söz vermiyoruz.Bu şekilde Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz.Türkiye’nin değişiminde Deva Partisi Asli aktör olacaktır. Türkiye’nin Devası gençler. Bir değişim var. Bu değişimin kazananı kim olacak? Nihayetinde ülkemizde gerçekten bir şeyler değişmeye başladığında; kazanan,bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler olacak. Kazanan, evlatlarına harçlık veremediği için sessiz sessiz ağlayan Analar olacak. Kazanan, tarlasına gübre dökemeyen çiftçi olacak. Kazanan,siftah yapamayan, elektrik faturasını ödeyemeyen, evine çorba parası götüremeyen esnafımız olacak.Kaazanan 7’den 70’e, kuzeyden güneye, doğudan batıya, tüm Türkiye olacak. Bunu İnşallah hep beraber başaracağız. Yarını Türkiyesi’nde tam demokrasinin rüzgarını bizler hep beraber estireceğiz. Demokrasiyle birlikte hukuktan ayrılmayacağız. Hukuk devleti kazanacak. Böylece devlette yuvalanmış çetelerle, bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalaca.kBbu değişimin kazalarını başka kimler olacak? Bu değişimin kazananı bizim milli ve yerli paramız olacak. Paramızın değeri her gün eriyor. Geçerken baktık döviz bürolarına. Dolar 18 liranın üstünde.Geçen sene bugünlerde 8 lira olan dolar, bugün çıkmış 18 liraya. 8 liradan 18 liraya çıkmış. A’dan Z’ye bu ülkede her şeye zam geldi. Bunun da asıl sebebi bu hükümetin döviz kurunu patlatmasıdır, başka bir şey değil. Diyorlar ki dünyanın her yerinde enflasyon var. Biz de diyoruz rakamlar ortada. Ukrayna Rusya savaş içerisinde. Ne kadar enflasyon? %15-20. Avrupa’da Amerika’da ne kadar %7-8-9 . Asya’ya gidiyorsunuz %2-3 .Diyorlar ki benzin arttı. Petrol fiyatları 70 dolardı çıktı 90-100 dolara. Bu ne demek?6 lira 7 lira olan benzinin, mazotun bugün 9-10 lira olması gerek. Petrol 70 dolardan 90-100 dolara çıktıysa, benzinin fiyatı da bizde 6-7 liradan 10 liraya çıkması lazım. Neden 20 liranın üzerinde? Aradaki fark kur farkı. Kur niye patladı?Bugünkü hükümetin işleri eline yüzüne bulaştırmasından dolayı patladı.

KAYIP OLAN 130 MİLYAR DOLAR ŞİMDİ 205 MİLYAR DOLAR OLDU.SORUYORUZ: 205 MİLYAR DOLAR NEREDE?

 

Merkez Bankası’nda döviz bırakmadılar. Kayıp 130 milyar dolar vardı biliyorsunuz .2019’dan 2020’ye kadar, daha pandemi başlamadan satmaya başladılar doları. Sonradan biz baktık ki para yok. Parayı satmışlar, bitirmişler. Yetmedi gittiler 60 milyar dolarlık swap ile borç aldılar başka ülkelerden, kapı kapı dolaştılar. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün  finansöri olmakla suçladıkları Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidip borçları aldılar. 5 milyar dolar 10 milyar dolar para. Kaşıkçı cinayetinin organizatörü olmakla suçladıkları Suudi Arabistan’ın karşısına kızı kırmızı halı sererek karşıladılar. Neden acaba para gelecek mi diye? Peki gelen parayı ne yaptılar? Swapla gelen 60 milyar dolar ne oldu? Onu da arka kapıdan yok ettiler. 130 milyar doların üzerine bu senenin başından itibaren 75 milyar dolar daha sattılar toplam 205 milyar dolar eritildi. Bu ülkenin Merkez Bankası’nda ve gizli saklı yapıyorlar, arka kapıdan yapıyorlar. Yaptığın iş doğruysa niye şeffaf bir şekilde yapmııyorsun. Biz diyoruz ki artık 130 milyar nerede diye sormayacağız .Ne diye soracağız? 205 milyar dolar nerede? Çünkü bugün itibariyle 2019’dan bugüne kadar 205 milyar dolar oldu. Bizim dönemimizde de Merkez Bankası döviz satışı yaptı, bizim dönemde topu topu satılan 8 milyar dolardır. Onu da Merkez Bankası anında ilan etmiştir .Şu kadar döviz sattık diye. Başka türlü bu iş olmaz artık. Soru:  Nerede bu milletin alın teri ?Nerede bu 205 milyar dolar?Arka kapıdan 205 milyar doları yerseniz, nerede gençlerin hayali ?Soru bu. Gençlerimiz okulu kazanıyorlar, okula kayıt olamıyorlar. Bu memleketin devası gençlerimiz.

VATANDAŞTAN AK PARTİYE TEPKİ: ALIN BU 5 LİRAYI İHTİYACI VARSA AK PARTİ’YE VERİN.

Babacan’ın konuşması sırasında Elazığlı bir vatandaş cebinden 5 lira çıkartarak:’’ ihtiyacı varsa AK Parti’ye bunu vereyim’’ ded.i Babacan da onlar swap alıyorlar dedi. Vatandaş sözlerine şöyle devam etti: ‘’Açlık sınırı 7 bin 500 Asgari ücret ne kadar 5500 bunu da Kendisine iade ediyorum 1 kilo domates alamayanlar utansın başkanım.

Babacan konuşmasına şöyle devam etti: Enflasyon bu ülkede en az %200’e çıkm.ış Sen asgari ücretli-inin maaşını, emeklinin maaşınıne kadar artırdın. TÜİK’e enflasyonu ne  açıklatırsanız açıklatın.TÜİK enflasyonu ne açıklarsa açıklasın. Yapmayın.Bu millet inanmaz. İlk 130 milyar dolar fark ettiğimizde uyardık yapmayın dedik. Bu para Kara gün için dedik. Dinlemediler .Mirasyedi gibi her şeyi mahvettiler Türkiye’yi borca batırdılar. Yazıktır. Alışkanlık oldu ,aynı madde bağımlılığı gibi,  gizli saklı iş yapmaya alıştılar. Ama inşallah çok çabuk bir şekilde düzelteceğiz.’’ Dedi.

Daha önceki sosyal konutlardan hak sahibi olmasına rağmen herhangi bir şekilde faydalanamadığını söyleyen bir vatandaş Babacan’a şunları söyledi :’’ Sayın başkanım, bak burada deprem oldu.Üç buçuk senedir bir sosyal konut yapılaca. Üç buçuk senedir biz hala hak sahibiyim dükkanımı alamamışım .22 DEDİ.

Sosyal konut projelerine de değinen Babacan :’’ 3,5  senedir şu Elazığ’ın konut sorunu çözemeyenler Türkiye’nin konut sorununu mu çözecek? Bunlar  göz boyama. 2019’da açıklamışlardı. Her sene 100 bin tane sosyal konut yapacaklardı. 2020 geçti 2021 geçti 2022 geçti sosyal konut projesini açıklıyorlar.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com