Ana Sayfa Uncategorized 17 Eylül 2022 376 Görüntüleme

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERKEK: BU TOPRAKLARDA YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ, YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Elazığ’da CHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Erkek,meclis tatildeyken bile Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmalarına devam ettiğini ve 2023 seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Altılı Masanın çok kararlı ve önemli çalışmalarla gireceğini ifade etti. Açıklamasında seçimden sonra iktidara geleceklerini de ifade eden Erkek, iktidara gelir gelmez Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın ilk imzalayacağı ilk genelgenin kamuda israfın önlenmesi genelgesi olacağını söyledi. Erkek:’’ Bugün maalesef siyaset bir zenginleşme aracına dönüştü. Siyasette de kirlenme çok büyüdü. Bunun hepsini düzelteceğiz.’’ Dedi.

BU TOPRAKLARDA YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ, YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ

‘’Meclis tatildeyken bile Cumhuriyet Halk Partisi hiç aksatmadan çalışmalarına devam etti. Grup toplantılarına devam etti .Son grup toplantımızı da genel başkanımız Elazığ’da yapmak istedi. Genel Başkanımızın, özellikle Elazığ ve bölgeye büyük bir önem verdiğini hepimiz çok  iyi biliyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en ağır, en derin ekonomik ve siyasi krizini yaşıyoruz. Bunun sorumlusu tabii ki bu ülkeyi yönetenler, Bunun temel sorumlusu, temel sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında yapılan keyfilik, hukuksuzluk. Sorun sistemde, sistemle ekonomi doğrudan bağlantılı; sistemle adalet doğrudan bağlantılı. Siz demokrasinin sacayağı olan, yasama, yürütme, yargı erklerini; bu üç gücü bir elde toplarsanız, her şeyi mahvedersiniz. Maalesef bugün bunu yaşıyoruz.  Parti Genel Başkanlığı yoluyla devlet ve hükümeti yönetirseniz, sorunlar bu şekilde ağırlaşıyor. Adalet, hukuk. Adalete güven yok oldu.  Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde güven olmaz. Hukuk devleti olamaz. Hukuk devletinin olmadığı yerde adalet tecelli etmez. Yalnızca mahkeme salonlarındaki adaletsizlikten bahsetmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gelir dağılımında da adalet yok. Sosyal adalet de yok, fırsat adaletsizliği de çok büyük., geçimde adalet yok .Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki bir yerde Ankara’da 4 maaş, 5 maaş, 6 maaş alanlar  var. Ki bu Maaşlar da öyle 5-10 bin lira değil,çok yüksek maaşlar. Bir yerde ayda 200 bin lira, 300 bin lira maaş alanlar; diğer tarafta gıdaya zorluk çeken, çocuğuna kırmızı et yediremeyen anneler, babalar. Milyonlarca asgari ücretli. 30 milyon üzerinde ücretli çalışanımız var. Bunun %60’ı 16-17 milyon asgari ücretli. Milyonlarca asgari ücretli, milyonlarca emekli , milyonlarca işsiz, milyonlarca genç ,milyonlarca ev kadını.. Neredeyse 50 milyon insan derin bir yoksullukla karşı karşıya. Yoksulluk bu toprakların, bu memleketin kaderi değil .Biz yoksulluğu yeneceğiz;  yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Bu topraklarda yoksulluğu mutlaka bitireceğiz.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE. AMA KAYNAKLAR VATANDAŞ İÇİN DEĞİL YANDAŞLAR İÇİN KULLANILIYOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini ‘ucube sistem’olarak tanımlayan Muharrem Erkek bu sistemle ülkedeki her şeyin çöktüğünü, ,ülkeyi yönetenlerin zenginleşirken halkın fakirleştiğini vurgulayarak:’’ Genel  Başkanımız,  devletin hazinesini nasıl soyulduğunu her platformda, her yerde cesur bir şekilde anlatıyor. Buna son vereceğini kararlılıkla söylüyor. Ülkemizin sorunları çok ağır. Ama çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. Türkiye güçlü bir ülke kaynakları olan bir ülke.’’ Dedi Erkek;

‘’ Bu sistem öyle ucube bir sistem k, her şey çöktü. Bir ülkede ülkeyi yönetenler zenginleşirken, halk fakirleşiyorsa orada ciddi bir sorun vardır. İşte Genel Başkanımız devletin hazinesini n nasıl soyulduğunu her platformda,  her yerde,  cesur bir şekilde anlatıyor.  Buna son vereceğini kararlılıkla söylüyor.  Ülkemizin sorunları çok ağır ama çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Çünkü Türkiye büyük bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke. Kaynakları olan bir ülke. Ülkenin gençleriyle,  girişimcileriyle, müteşebbisiyle, kadınıyla… Türkiye 85 milyon çok büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Ama  kaynaklar maalesef vatandaş için değil, yandaşlar için kullanılıyor.

Ak Psrti Hükümetinin 21 yıldır ülkeyi yönettiğini ve Cumhuriyet tarihinden 2002’ye kadar bütün hükümetlerin harcadığı kaynak paranın 713 milyar olmasına rağmen sadece 21 yılda Ak Parti’nin tek başına 2 buçuk trilyon dolar harcadığını belirten Muharrem Erkek,seçimden sonra kendi iktidarlarında bunun inceleneceğini söyledi. Erkek sözlerine şöyle devam etti:

‘’ AK Parti hükümetleri 21 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyorlar.  Kullandıkları toplam kaynak iki buçuk trilyon doları geçti. İki buçuk trilyon dolar. Ama 1923’ten, cumhuriyetin kurulduğu tarihten , 2002’ye, AK Parti’nin iktidar olduğu tarihe kadar bakın,  bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin kullandığı toplam kaynak  713 milyar dolar.  713 milyar dolar- iki buçuk trilyon dolar. Kamu özel işbirliği projelerinden de para  çıkmıyor diyorlar. Nerede bu para ? Nerede bu kaynak?  Bunların hepsi seçimden sonra iktidarımızda tabii ki incelenecek. ‘’

DÖRT AYAKLI ÇÖZÜM STRATEJİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ; DEMOKRASİ, ÜRETİM, SOSYAL DEVLET, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

2023 seçimlerinden sonra iktidara geçeceklerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Umhurbaşkanının Millet İttifakı’nın adayı olacağını vurgularan Muharrem Erkek, seçimden sonra 13. Cumhurbaşkanı’nın ilk bir haftada gerçekleştireceği icraatların da belli olduğunu söyledi. Erkek şunları söyledi:

‘’Hukuk içerisinde yapacaklarımız nedir? İlk seçimde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13 cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak.Yeni Cumhurbaşkanımız, yeni meclis, yeni yönetim anlayışı ,yeni bir siyaset kültürü. Çok ciddi bir şekilde hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hem Altılı Masa olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dört Ayaklı Çözüm Stratejimizi genel başkanımız sürekli anlatıyor.  1’ci  ayak demokrasi .. 2’ci  ayak üreten Türkiye; tarlada üreteceğiz, sanayide üreteceğiz, üniversitelerimiz bilgi  üretecek. Bugün ilk 500’de üniversitemiz yok. Bizim ilk 200’de üniversitelerimiz var.  3 cü  ayak güçlü sosyal devlet. 4 ayak sürdürülebilirlik..

  1. CUMHURBAŞKANININ İLK İMZALAYACAĞI GENELGE KAMUDA İSRAFIN ÖNLENMESİ KONUSUNDA OLACAK

İlk bir haftada yapacaklarımız dahi belli .Türkiye’nin 13 cumhurbaşkanının ilk imzalayacağı genelge; Kamuda İsrafın Önlenmesi Genelgesi olacak. Kamudaki saltanat süreci, araç saltanatı bitecek.Şatafat da bitecek, israfta bitecek.

İLK ÇIKARTACAĞIMIZ KANUN AHLAK KANUNU OLACAK:ÇÜNKÜ SİYASET ZENGİNLEŞME ARACINA DÖNÜŞTÜ

İlk imzalayacağı kararname Strateji ve Planlama Teşkilatı kararnamesi olacak. 2011 yılında Devlet Planlama Teşkilatını kapattılar. Sorunlarımız her geçen gün ağırlaşıyor. Tarımda da planlama, eğitimde de planlama, sanayide de.Her alanda planlama olacak. O planlama teşkilatının içerisinde A Partisinden, B Partisinden değil. En liyakatlı kadrolar yer alacak.

İlk çıkartacağımız kanun ‘Siyasi Ahlak Kanunu’ olacak. Neden ahlak kanunu? Çünkü bugün maalesef siyaset bir zenginleşme aracına dönüştü. Siyasette de kirlenme çok büyüdü. Bunun hepsini düzelteceğiz.

ESNAFIMIZIN BORÇ FAİZİNİ SİLECEĞİZ, TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE ESNAFTAN ALACAĞI FAİZE İHTİYACI YOK

İlk bir haftada esnafımızın erek esnaf kefaletten gerek Halk Bankası’ndan aldığı kredilerin faizleri tamamen sileceğiz. Esnafımız rahat bir nefes alacak. Anaparalar da yeniden yapılandırılacak. Türkiye çok güçlü ve büyük bir devlet esnaftan alacağı faize ihtiyacı yok. İlk bir haftada çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ya da Ziraat Bankası’na kullandığı kredilerin faizleri tamamen silinecek. Ana para yapılandırılacak, çiftimiz de rahat bir nefes alacak.

TANK PALET FABRİKASI KATARLILARDAN ALINIP ORDUMUZA TESLİM EDİLECEK

İlk bir haftada Türk silahları kuvvetlerinin göz bebeği Tank Palet Fabrikası,  Katar’dan alınacak. Ordumuza teslim edilecek. Bütün yapacaklarımız belli,net. Hepsi planlandı, hepsi çalışıldı. Kadrolarımız, projelerimiz, yasal ve anayasal altı yapımız. Ve makul bir sürede, tabii ki sağlıklı, güçlü bir sisteme geçeceğiz.  Bu ucube sistem ve bu yönetim tamamen güvenini kaybetti. Güven kaybolduğu zaman hiçbir sorunu çözemezsiniz.

Güven ve itibarını bir iktidar kaybettiyse, o iktidar hiçbir sorunu çözemez. O nedenle bize katılın diyor Genel Başkanımız. Bize katılın. Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en köklü 5 partisinden biri. Bizim köklerimizde Kuvai Milliye var. Bizim köklerimizde Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk var. Bizim köklerimizde cumhuriyet ve demokrasi var,  adalet var. Sosyal demokrasi var. Onun için bize katılın diyor Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu..Bu demokrasi mücadelesinde, bu adalet savaşında bize katılın. Çocuklarımızın geleceği için, gelecek kuşaklar için verdiğimiz mücadelede bize katılın diyor. Burada İl Başkanlığımızdan, İl Başkanımız,  Değerli Milletvekilimiz, partililerimizle birlikte tüm Elazığ’a ve Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Bu kutsal ve büyük mücadelede bizimle birlikte olun. Bu partiler üstü bir mücadele artık . Tek adam rejimine karşı, bu adaletsiz düzene karşı mutlaka demokrasiyi ve adaleti bu topraklarda tesis edeceğiz. Bizim derdimiz, bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her çocuk iyi beslensin. Her çocuk protein alsın, her çocuk eğitim alsın. Üniversiteli gençlerimiz yurt sorunu, barınma sorunu yaşamasın. Bunların hepsini çözeceğiz. Ve biz inanıyoruz k ilk seçimde,  otoriter sistemden, keyfilikten, adaletsizlikten,hakkaniyetsizlikten yana olanlar değil ,ilk seçimde demokrasiden yana olanlar kazanacak.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com