Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Eylül 2022 301 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ ÜRETTİĞİ ORGANİK DOMATES TOHUMLARINI ÜRETİCİYE DAĞITACAK

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanlığı görevini yürüten Ümit Karataş kendi özel üretimi olan
ve organik olarak yetiştirdikleri tanesi neredeyse 1 kg gelen domates tohumlarını  üreticiye destek olmak amacıyla ücretsiz vereceğini söyledi.

Ürettikleri domatesin hasadının devam ettiğini açıklayan Karataş; Elazığ’a özgü olan ‘çatal domates’ üretiminin gelecek yıl da devam etmesi amacıyla ata tohumu olan tohumların takas yoluyla üreticilere dağıtılacağını açıkladı.

 

İSRAİL’İN HİBRİT TOHUMUNA MUHTAÇ KALMAYALIM

 

Tarımsal anlamda üretime katkı sağlanmak ve İsrail’in hibrit tohumuna muhtaç kalmamak için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade eden Karataş şunları söyledi: ‘’Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki bahçemizde,  geçen haftalarda ya hasadını yapmış olduğumuz 1 kilo 230 gramlık domatesimizin tekrar aynı şekilde ve büyüklükte ağırlığı olan domatesim hasadına devam ediyoruz. Gördüğünüz domatesimiz aynı cins, Elazığ’ın çatal domatesi. Yerli 1 kilo 230 gramlık domates, gelecek nesillere, gelecek sene tekrar üreticilere,bu domatesi sunmak için tohumunu alacağız ve tohum takası yapacağız.  Bu konuda özellikle domatesin Elazığ’da yetişmesi, hele hele özellikle şirin ilçemiz Sivrice’de ve bu Hazar Gölü kıyısının güzelim yerinde yetişmesi bizleri gururlandırmıştır. Gelecek nesillere bu tohumları aktarmak ve bu domatesin yaygınlaştırılması için elimizden gelen çalışmayı ve gayreti göstereceğiz. Gördüğünüz çatal ve dilimli domatesimiz Elazığ’ın meşhur,özellikle Sürsürü çatal domatesi dediğimiz domatesimiz ve dilimli domatesimiz yerli ve organiktir. Domateslerimiz tamamen sofralık tamamı ile organikliği içeren sadece ve sadece hayvan gübresi ile yetiştirilmiş olduğumuz organik domateslerdir.  İnşallah bu domatesleri önümüzdeki yıl da bahçemize ekeceğiz ve İnşallah hasadını yaptığımız zaman tekrar bu görüntüleri çekmek nasip olacak. Toplamış olduğumuz Ata Tohumu domateslerimizin tohumlarını alacağız. Tohumluklarını aldığımız domatesleri kuruttuktan sonra bahar aylarında üreticilere tohum takas yoluyla bu tohumu çoğaltmak amaçlı olarak ücretsiz bir şekilde dağıtacağız. Tohumların İsrail hibrit tohumuna karşı yerli Ata tohumumuzu çoğaltmak amaçlı bu işlemi geçmişte büyüklerimiz yapmış ve günümüze kadar bu tohumlar intikal etmiş.  Bizlerin de görevi özellikle bu tohumları tekrar günümüze uygun bir şekilde yaygınlaştırmak ve bu sağlıklı tohumlarla üretilen domates salça ve diğer ürünleri kurutması da dahil olmak üzere diğer ürünlerine gelecek nesillere ulaştırmak.Bu çalışmamız İnşallah başarılı olacak. Elazığ ve Elazığ dışında tüm üreticiler, hobi amaçlı domates yetiştirmek isteyen üreticilerimiz bizlerden tohum istemekte.  Bu tohum noktasında tohumlar kuruduktan sonra tohumları ulaştıracağız. Bu tohumlardan elde ettiğim

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com