Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 24 Eylül 2022 388 Görüntüleme

ARSLAN: GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ KADİM ŞEHİR ELAZIĞ’IN SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz 4 Yıl boyunca yapılan hizmetler ve yatırımların katıldığı bir tanıtım toplantısı düzenledi.Düzenlenen toplantı kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’yla Elazığ Ticaret Borsası’nın iş birliğinde gerçekleştirilen, “Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar ödül töreni gerçekleştirildi. Programa ev sahipliği yapan Elazıp Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Asilhan Arslan görev süresi boyunca ETSO’nun gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeler hakkında bilgi  verdi.

ARSLAN: GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ KADİM ŞEHİR ELAZIĞ’IN SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK

Göreve geldikleri günden itibaren seçim sürecinde taahhüt ettikleri çalışmalara odaklandıklarını ve 2018-2022 arasında odanın Stratejik planlamalarında taahhüt ettikleri her başlığa dokunduklarını ifade eden Arslan, valilik, belediye, kurumlar ve paydaşlarla samimi gayret ve işbirlikleriyle büyük adımlar atıldığını söyledi. Asilhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’1 Nisan 2018 tarihinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok değerli üyelerinin teveccühüyle, odamız yönetimini üstlendik.  Göreve başladığımız gün itibarıyla şehrimizde neleri yapabiliriz? Var olan dinamikleri nasıl aktif hale getirebiliriz konusuna odaklandık. Seçim çalışmaları sürecinde de hep ifade ettiğimiz gibi hedefimiz,  ilimizin ticaret ve ekonomisini sürdürülebilir kılmak,  bu kadim kentin sosyal ekonomik kalkınma ve gelişimine katkı sağlamak ve şehrimizin potansiyelini tüm halkımızın refahına kanalize etmekti. Bu hedef ve amaçla,  ilimizin kalkınma ve gelişme sürecine doğrudan etki edebilecek projeleri kamuoyu üyelerimizi önünde paylaşmıştık. Bu önemli hedef ve projelerimizi sizlere sunduğumuz uygulamalar İyi Uygulamalar Raporu isimli yayınımızla anlatmaya çalıştık.

2018-2022 ARASINDA TAAHHÜT ETTİĞİMİZ HER BAŞLIĞA DOKUNDUK.

2018-2022 dönem odamızın stratejik planlamalarına baktığımızda taahhüt etmiş olduğunuz her türlü başlığa dokunuldu hiçbir alan ihmal edilmeden her bir varlığı varlığımız için valiliğimiz belediyemiz kurumlarımız ve tüm paydaşlarımızın çok samimi gayret ve işbirlikleri ile çok önemli mesafeler alınmış ve planın %83’lük kısmı tamamlanmıştır. Somut olarak neler yaptığımıza bakacak olursak;  bir yıla yakın çok titiz bir çalışma ve binlerce arşiv taraması neticesinde,  2021 yılında odamızın kuruluş tarihinin 1884 yılına gittiğini belgeleyerek,  Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği nezdinde tescil ettirdik.

Odamızın üyelerine,  ilimize ve ülkemize değer üretebilmesi için,  kurumsal altyapısının hazır olması ihtiyacını gördük. Bu doğrultuda odanın fiziki altyapı ihtiyaçlarını karşılarken,  bir yandan da eksik olan birim  ve kadrolarımızı güçlendirdik. Hizmet binamızın Elazığ için bir ticaret kampüsüne dönüştürülmesi hedefi ile ekonominin içinde bulunan çok önemli kurumların oda hizmet binası kampüs alanında hizmet vermelerini sağladık.  İlimizin kaynaklarını ekonomiye kazandırmak, işsizlik ile mücadele etmek, yatırımlar için altyapıların kurulması, iç ticaretinin canlanması, kurumlar arası işbirliği ve yerelden kalkınma hamlesinin başlatılması hedefiyle, Elazığ Stratejik Vizyon Planı’nı oluşturduk.

ELAZIĞ’IN GELİŞİMİ İÇİN ÖNCELİKLERİMİZ VAR.

Elazığ’ın gelişimi için önceliklerimiz var. Merkez ve ilçelerde ihtisaslaşmış OSB’ler,  sanayiyi destekleyecek Smart Green İnovatif teknolojik ve proje ve merkezlerİ,  kooperatifçilik, kırsal kalkınma ve sosyal gelişmişlik, Turizm ve hizmet sektörü ,yeni nesil Organize Sanayi bölgeleri Teknova OSB tarıma dayalı besin İhtisas OSB, Karakoçan tarıma dayalı besinİhtisası OSB,  Green Jeotermal Seracılık, Palu, Karakoçan Kovancılar Karma OSB, Elazığ fuar ve kongre merkezi ,İŞGEM  projeleri , Organik Gıda Vadisi projesi , Tekstil Vadisi Projesi, Kırsal Kalkınma Sosyal Girişim Projesi, dört  yeni kooperatif ve İhtisas Küçük Sanayi Sitesi projeleri,  Mobilya İmalatçıları Sitesi, Gıda Toptancıları , İnşaat Malzemecileri Sitesi , Oto Sanayi Sitesi..

PANDEMİ VE DEPREM SÜRECİNDE ODAMIZIN TÜM TALEPLERİ GENEL BAŞKANIMIZ TARAFINDAN DEVLETİMİZİN ZİRVESİNE TAŞINMIŞTIR

Odamız tarafından 2018 yılında Start verilen, Elazığ Vizyon stratejik planının özellikle deprem sonrasında ve pandemi sürecinde Bugün ne kadar değerli olduğunu görmekte ve başlattığımız bu çalışmaların, ilimizin geleceği olduğunu görmekteyiz. Deprem felaketi ve pandemi sürecinde odamızın tüm talepleri Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu tarafından devletimizin zirvesine taşınmış ve her platformda dile getirilmiştir.  Stratejik planımız kapsamında yer alan ve ilimiz açısından her biri tarihi öneme sahip olan projelerimizin hayata geçirilmesi için kapısını çaldığımız ve destek talep ettiğimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere,  Sanayi ve Teknoloji bakanımız Sanayi ve Teknoloji bakarımız Sayın Mustafa Varank’a , Sayın tarım bakanlarımıza, Sayın Gümrük ve Ticaret bakanlarımızla birlikte sayın tarım bakan yardımcımız Sayın Hadi Tunç’a,  Milli Savunma bakan derdimiz Sayın Şuay Alpay’a,  Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcımız Sayın Ali Çetin Dönmez’e, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Hasan Büyükdede’ye, Savunma Sanayi Başkanı Prf. Dr. İsmail Demir’e, milletvekillerimize, hizmet döneminde brlikte çalıştığımız valilerimiz, belediye başkanlarımız ve rektörlerimize odam ve şahsım adına verdikleri destekler için teşekkür ediyorum.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com