Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 24 Eylül 2022 527 Görüntüleme

HİSARCIKLIOĞLU; TÜM TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ ELAZIĞ’DA DA ODA VE BORSAMIZ DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET VERMEKTEDİR D

Türkiye Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  Elazığ Ticaret Odası tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı.

Elazığ’da Valilik ve Belediyeyi ziyaret ettikten sonra Dumandağ Vakfının açılışına katılan Hisarcıklıoğlu, 57 ortağın kurduğu Enerji Biyogaz tesisinin açılışını gerçekleştirdikten sonra ETSO tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı. Programda konuşan Hisarcıklıoğlu; . Odamızda e-ticaret portalıyla sizlere daha çok satış yapmak ve kazanç elde etme imkânı sunmaktadır. Düzenlediği fuarlarla Elazığ‘ın yerel değerlerine sahip çıkıyor Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Akademisi ile sizlere kaliteli eğitim sunuyor.

HAYVANCILIK VE GIDA SANAYİNE DEĞER KATACAK TARIM İHTİSASI OSB’Yİ KURUYORUZ

Hayvancılığı geliştirme konusunda bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Hisarcıklıoğu; ‘’ Borsamız,  tarım ve hayvancılığı geliştirmek üzere Fırat Üniversitemiz ile işbirliğine gidiyor. Bölge Oda ve Borsalarımızda yeşil mutabakat bölgesel eylem planı hazırlıyor. Odamız, borsamız el birliği yaparak hayvancılığa ve gıda sanayiine büyük değer katacak tarım ihtisası OSB’yi kuruyoruz.

 

Odalar ve Borsalar birliği üyelerinin hukuki ihtilafa düşmeleri durumunda arabuluculuk hizmetleri de verdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu:’’ Bir ticari hukuki davanın 3 ay da mı sonuçlanması, yoksa 4 yılda mı sonuçlanması daha iyidir? Elbette 3 ayda sonuçlanması bizler için daha olumludur. Arabuluculuk Merkezi açarak en iyi şekilde hukuki itilaflarınızı çözmemize yardımcı oluyoruz.

Hepimiz biliyoruz Ticaret hayatında eskiden yıllar süren ticari davaların sonuçlanması artık Sayın Cemil Çiçek’in Adalet Bakanlığı döneminde başlattığı odalarımız, ahi ocağının gerçek temsilcisi olduğu için artık arabuluculuk ve takip merkeziyle üyelerimizin sıkıntılarının bir an önce çözülmesi sağlanmaktadır. Nasıl olmaktadır? Bu gün bir davanız, mahkemedeki davanız birinci derece mahkeme, ikinci derece mahkeme 4 yıl sürerken şimdi odamızın bünyesinde faaliyete geçen, sağ olsun, sayın bakanımızın miyyonuyla önümüzü açtı. .Yani alacağınızı 4 sene sonra değil, 3 ay içinde alacaksınız.Şimdi soruyorum; alacağınızı 4 sene sonra mı almak istersiniz, 3 ay içinde mi?

Dünyada  Odaların verdikleri hizmetleri değerlendiren ağımsız kuruluşlar olduğunu da ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ve Elazığ’daki Oda ve borsanın dünya standartlarında hizmet verdiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu;’’ Dünyada Odaların vermiş olduğu hizmeti ölçen uluslararası bağımsız kuruluşlar var.  Bu bağımsız kuruluşlar tarafından nasıl bir otelin bir yıldız, iki yıldız, üç yıldı, dört yıldız, beş yıldız gibi değerlemesi varsa, dünyada da oda sisteminde de böyle bir değerlendirme var. Bugün Allah’a çok şükür Paris, Londra, Berlin oda borsaları aynı standartlarda üyelerine hizmet veriyorsa; Allah’a çok şükür Elazığ’daki oda ve borsamızda aynı standartta hizmet veriyor.’’ Dedi

SALGIN SÜRECİNDE BANA İLETİLEN SORUN VE TALEPLERİN % 97’Sİ ÇÖZÜLDÜ

Pandemi nedeni ile büyük sıkıntıların atlatıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu; ‘’ Yüzyılın salgını ile karşı karşıyaydık ne yapacağımızı da bilmiyorduk. Ama 365 oda borsa Elazığ ve oda ve borsamız da dahil olmak üzere, hepsi görevinin başındaydı. Üyelerin sıkıntısını, derdini her gün otomatikman bana bildirdiler. Ben de gece 09.00’a kadar topladım, sonra 10:00’dan  sonra ilgili bakana, cumhurbaşkanımıza, bürokrata, her kimse onu muhatabı, çözecek kimse onlara ilettim. Şunu gururla söyleyeyim. Bu devrede, pandemi döneminde bana 220 tane talebiniz olmuş ve bu 220 talebin %97’si bir şekilde çözüldü.

HALKIN ZENGİN OLABİLMESİNİN YOLU TİCARETTEN GEÇER; TİCARET İÇİN DE TEK GEREKEN HUZURDUR

Ticaretin olmadığı yerde zenginlik olmaz. Yer altı kaynakları ile halkın zenginliği olmaz. Halkın zengin olabilmesinin yolu ticaretten geçer.  Ticaretin de tek bir talebi vardır. Huzur!  Huzur oldu mu istihdam başlar, yatırım başlar. Şu anda bölgelerimize bakıyorum.  Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde herkes bizden geri. Ama ‘ Başkanım cumhurbaşkanına söyle OSB alanını genişletsin.  Yani yeni OSB istiyorlar. Bu yatırım iştahının göstergesidir. Huzur oldu mu ticaret, ticaret oldu mu da zenginlik olur. Bu kapsamda Allah’a çok şükür buralarda bir yatırım iştahı var haberiniz olsun. Ben bunu Ankara’da görüyorum. Çünkü herkes yatırım yeri için talepte bulunuyor benden.

TOGG FABRİKASI 29 EKİM’DE AÇILACAK, İNŞALLAH MART AYINDA TOGG MARKA ARAÇLARI ELAZIĞ CADDELERİ’NDE GEZERKEN GÖRECEKSİNİZ

60 yıl önce yarım kalmış bir rüyamız vardı Türkiye’nin otomobili bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim’de sizlerle hep beraber fabrikaya açıyoruz ve İnşallah Mart ayında da Elazığ’da Elazığ’da TOGG arabalarını caddelerde gezerken görebileceksinizHİ

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com