Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 24 Eylül 2022 233 Görüntüleme

ETSO AŞ BİYOGAZ TESİSİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Elâzığ’a kazandırılan ETSO Anonim Şirketi Biyogaz Tesisi’nin açılışı törenle yapıldı. Tesisten elde edilen kazancın yıllık %2 buçukluk kısmı, Elâzığ’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’yla Elazığ Ticaret Borsası’nın iş birliğinde gerçekleştirilen, “Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar” programı kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Elazığ’a kazandırılan ETSO Anonim Şirketi Biyogaz Tesisi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Cevizdere Köyü’ndeki törene, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıklıoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Enerji Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, Biyogaz Tesisi ile ilgili bilgiler vererek: “Enerji AŞ olarak ilimizde 57 iş insanının bir araya gelmesiyle ortaya gelen bu yatırım, 6 mv lisanslı biyogaz enerji üretim tesisi ve 30 bin ton yıl kapasiteli organeminarel gübre fabrikası olarak planlanmış olup bugün açılışını yapacağımız tesis 3 mv yatırımın ilk etabı olacaktır. Yatırımımızın tamamı ortaklarımızın %100 öz sermayesi ile yapılmış olup tesisimiz Besi Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösterecektir. Dolayısıyla Besi Organize Sanayi Bölgemizde faaliyete girdiği zaman çevreci, sıfır atık politikalarına uygun örnek bir organize sanayi bölgesi olacaktır. Ayrıca Biyogaz tesisimiz yıllık yaklaşık 360 bin ton karbon salınımını engelleyecek ve prosesimizden çıkan kompos gübrenin modern tesislerde işlenmesiyle yaklaşık 30 bin ton organemineral gübre olarak ülkemiz tarımına destek verecektir. Bu yatırımda sizlerle paylaşmak istediğim özel bir motivasyon kaynağımız var. Biz ortaklarımızla aldığımız kararla tesisimizin yıllık kazancının %2.5’ini her yıl ihtiyaç sahiplerine vererek şehrimizden kazanılan katma değeri yine şehrimizin insanıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Daha sonra ETSO Anonim Şirketi Biyogaz Tesisi’nin açılışı yapıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıklıoğlu program sonunda Enerji Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar’a plaket takdim etti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com