Ana Sayfa Uncategorized 24 Eylül 2022 200 Görüntüleme

HİBELİ TOHUM ALACAK ÜRETİCİLER KURA ÇEKİMİ İLE BELİRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında ilimizde ekim alanlarını artırmak için  %75 hibeli tohumluk müracaatı yapan üreticiler için kura çekimi gerçekleşti. Kura çekimine; İl Müdürü Ali Kılınç, Şube Müdürleri, STK temsilcileri ve üreticileri katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında ilimizde sertifikalı buğday, arpa, mercimek ve sarımsak ekim alanlarını artırmak için  %75 hibeli tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi gerçekleşti. Kura çekimi, Su Ürünleri  Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda gerçekleşti.  Kura çekimine  İl Müdürü Ali Kılınç, Şube Müdürleri, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.
Tohumluk maliyetinin %75’ i Bakanlık tarafından desteklenecek
İl Müdürü Kılınç; Sertifikalı tohum ekiminde çiftçi müracaatlarının fazla olması nedeniyle ürünler bazında kura çekimi yaptık. 2022 yılı sonbahar döneminde hazırlanan, tohumluk maliyetinin % 75’ i Bakanlığımız tarafından desteklenerek, % 25’ i çiftçilerimiz tarafından karşılanacaktır. Proje ile 17 bin dekar alanda 390 bin kg tohumun ekimi gerçekleşecektir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com