Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 25.09.2022 823 Görüntüleme

FUNDA CANPOLAT’IN KALEMİNDEN “ÜLKE KORKUNÇ BİR HAL ALIYOR “BAĞCILARDA ANNESİNİN BAŞINI KESEN ADAM SOKAĞA FIRLATTI””

ÜLKE KORKUNÇ BİR HAL ALIYOR “BAĞCILARDA ANNESİNİN BAŞINI KESEN ADAM SOKAĞA FIRLATTI”

Akşamları TV başında kaç mutlu habere rastlar olduk? Yada kaç başarı haberi veya kaç güzel hayat öyküsü anlatan dizi? Nerdeyse hiç…

Akşamları TV’yi açtığımızda denk geldiğimiz haberler neler mi?

Yolda giderken samuray kılıcıyla kesilen günahsız bir kadın, eşi tarafından katledilen bir kadın ve birkaç çaresiz çocuk, oğlu tarafından boynu koparılıp sokağa atılan bir anne, tacize uğrayan onlarca çocuk, tecavüze uğrayarak gençliğinin baharında hayatından vazgeçen genç kız hatta ve hatta çocuk yaşta taciz ve tecavüze uğrayan erkek çocukları, ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden onlarca genç, kirayı ödeyemediği için dışarda kalan yoksul aileler, 13-14 yaşında uyuşturucu batağına düşmüş çocuklar ve daha sayabileceğimiz onlarca kötü örnek…

Başka Ne Mi Görüyoruz?

Sürekli olarak ürünlere yapılan zamlar, siyasi çıkar kavgaları, enflasyon altında ezilen insanlar, koltuk kavgaları, kötü günleri geçerek geldiğimiz daha kötü günler…

Ülkede huzur ve refahın sıfıra düştüğü insanların birbirine karşı tahammülünün kalmadığı bu günlerde yurdumuz korkunç bir hal almaya başladı. Son olarak bugün Bağcılar’da meydana gelen olayda bir evladın annesinin kafasını keserek balkondan attığı görüntüler sosyal medyada viral olurken bu olay ülkemizin geldiği son noktayı özetler oldu. Herşeyden önce kutsal bir mertebe olan anneliğin böyle vahşice bir katledilişi yaşaması  içler acısı bir durum olurken binbir emekler ile büyüttüğü bir evladın bu durumu yaşatması ne  dine,  ne ahlaka nede vicdana uygun bir durum değildir.

İnsanları Son Noktaya Getiren Şey Ne?

Sürekli olarak şiddette, vahşete ve daha birçok kötü davranışa yönelen bu bireylerin bu noktaya gelmesine sebep olan etmenler bulunup bir an önce tedavi edilmedikçe ülkede huzur ortamı sağlanamayacağı gibi  bu olaylarda son bulmayacaktır.

Her aileye hatta her bireye psikolojik bir danışman atanarak bireylerin toplum içerisinde olumsuz davranışları kontrol altına alınmalıdır. Aynı zamanda suçlu bireylere caydırıcı cezalar verilerek toplumdaki diğer suça meyilli insanların önüne geçilmelidir.

Toplumu yöneten tüm bürokratlar siyasi düşünceleri ve kavgaları bir köşeye bırakarak refah düzeyinin tamamen bittiği ülkemizde bireylerin mutlu bir hayat sürdürebilmesi için neler yapılabileceğini tespit edip bu konular üzerinde politikalar geliştirmelidir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com