Ana Sayfa EKONOMİ, GÜNDEM, Uncategorized 28 Eylül 2022 1063 Görüntüleme

AKBULUT:’’ HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK! GEÇMİŞİMİZ ATALARIMIZIN, GELECEĞİMİZ İSE ÇOCUKLARIMIZIN.’’

1 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan Elazığ Ticaret Borsası seçimlerinde başkan adayı olarak yola çıkan İş İnsanı Adem Akbulut vizyon projelerini harputtimes.com’a anlattı. Tarımdan, hayvancılığa, Avrupa Birliği Projelerinden pazarlama ve markalaşma çalışmalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Akbulut: ‘’ Genç ve Tecrübeli Ekibimiz ile Modern ve Üreten Bir Ticaret Borsası İçin Biz Varız.’ ‘’ dedi


.
Elazığlı İş İnsanı Adem Akbulut projelerine dair yaptığı açıklamada şehrin değerlerini koruyarak ihtiyaç duyulan değişimlerin gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tarımdan sanayiye, pazarlamadan finansmana kadar her konuda kaynakların doğru kullanılması, yatırımcıların doğru yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akbulut:’’ Hata yapma lüksümüz yok! Geçmişimiz atalarımızın, geleceğimiz ise çocuklarımızın.’’ Dedi.

TARIMDA TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATARAK AVRUPA TARIM ENTEGRASYONU SAĞLANACAK ALTYAPI PROJESİ HAZIRLANACAK.
Girdi olarak üreticinin karini büyük ölçüde azaltan kalemlerden biri olan sağlıklı ve yeterli yemin miktarının arttırılması gerektiğini söyleyen Adem Akbulut:’’Bu gün yem maliyetleri üreticinin en büyük gider kalemlerinden birisi. Kaliteli ve ihtiyaca cevap verebilecek yemin miktarını artırmaya yönelik teknolojilerin geliştirilmesi için proje çalışmalarını başlatacağız. Hayvancılık işletmelerinin veri temelli işletilmesinin sağlanması. Ortak teknoloji kullanımı temelinde üretici örgütlenmenin temelini atacağız. İşletmeler insan ihtiyacını ve hastalıklan azaltan, verimi artıran sensörlerle, robotlarla ve yazılımlarla çalışan tam otomasyon sistemler için Tarım ve Hayvancılıkta gelişmiş ülkeler ve Hollanda ile iş birliği çalışmaları yapacak.’’ Dedi.


Seçim çalışmaları boyunca üyeleri ziyaret ederek talep ve sorunları dinleyen Akbulut, projelerin gelen talepler ve sorunların çözülmesine yönelik olarak gerçekleştirebilmek için genç ve alanında uzman ekip arkadaşlarıyla yola çıktıklarını söyledi. Akbulut: Oda seçimlerini kazanıp , koltukta oturmak kolay. Zor olan üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle üyelerimize gerektiği zaman ,yeterli desteği verebilecek çalışmalara imza atmaktır.’’ Dedi.
Hemen her platformda esnaf ve üreticinin sorunlarını dinlediğini ve bu sorunları dile getirdiğini ifade eden Akbulut sözlerine şöyle devam etti:
”Ülkemizde en büyük sıkıntılar tarım ve hayvancılık sektöründe. Yani üretimde ne yazık ki gerileyen bir sektör. Bu sadece ekonomik kriz nedeniyle değil, üreticilerin tarım ve hayvancılığa yeteri kadar teşvik edilememesi ve bu anlamda yeterli eğitim be bilginin verilmemesine de bağlı bir durum. Projelerimiz de özellikle tarım ve hayvancılıkta ilerleme kaydedecek, üretime katkı sağlayacak ve ileriye dönük yatırımları içeren projeler.

‘’HAYDİ TARIMA HAYDİ HAYVANCILIĞA” diyerek Elazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi ile entegreli olarak insanlarımızı tarıma ve hayvancılığa yönlendirmek amacıyla kurumlarda konferans düzenlenmesini sağlayacağız. İklim, tarım ve hayvancılık konularında uzmanların, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize konferans ve eğitim vermesi bu konuda yaşanan eksiklik ve sıkıntıların önüne geçecektir.”

BESİ OSB ‘Yİ HAYATA GEÇİREREK ELAZIĞ’DA HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinin bölgedeki hayvancılığın iyileştirilmesi konusunda büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Akbulut: ”Şahsım olarak Besi Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulunda bulunmam nedeniyle her projenin detaylarına hakim olmam, hem de en ince ayrıntısına kadar bu proje ile başından beri ilgilenmemden dolayı hızlı bir şekilde Besi Organize Sanayi Bölgesi’ni yeni dönemde hayata geçirip, bölgemizdeki hayvancılığı yine eski günlere kavuşturacağız . Elazığ hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip. Bu anlamda Elazığ Besi OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Besi OSB organize anlamında planlanmış, heyecan verici bir projedir. Proje çok geniş bir alanı kapsıyor. Bu nedenle Besi OSB’nin hayata geçmesini sağlamak için adımlar atacağız. Bu proje  hayvancılık sektörünü geliştirebilecek ve belki de tüketiciye çok olumlu anlamda böyle projelerin hayat bulmasıyla birlikte yansıması olabilecek öneme sahip bir projedir.

Bir çok alanda ve alanında yetkin genç bir kadro ile projelerini geliştirdiklerini dile getiren Akbulut, sadece bir alanda değil; Elazığ ticaret sanayi ve üretin alanındaki her sektöre el atacaklarını misyon edindiklerini ifade etti.

Son yıllarda revaçta olan, yüksek getirisi ile dikkat çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda da çalışmalarımız var. Kıraç topraklarda dahi yetiştirilen, getirisi yüksek olan lavanta yetiştiriciliği konusunda özellikle gençlerimiz ve kadınlarımıza destek ve teşvik uygulamamız olacak. Bu anlamda standart ürün yetiştiriciliğinin de dışında Elazığ’ın verimli topraklarında ürün çeşitliliğini de üreticilerimize sunma imkanı bulacağız.

Elazığ Ticaret Borsası yönetimine geldiğimizde geçmiş dönemde yapılmasını istediğimiz ve hassasiyetle üzerinde durduğumuz modern ve Elazığ’a yakışacak elektronik ortamda alıcı ve satıcıyı bir araya getirecek olan “Canlı Hayvan Pazarı” bizim dönemimizde tamamlanıp hizmete sunulacaktır.” DEDİ.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com