Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 8 Ekim 2022 535 Görüntüleme

GÜRGÖZELER: BU YASA DAYATMA MANTIĞI İLE, KİŞİLERİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYACAKTIR

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler son günlerde mecliste görüşülen ve sert tartışmalara neden olan 40 maddelik sosyal medya yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dezenformasyonla mücadele’ amacıyla hazırlanan kanun teklifinin hak ve özgürlükleri korumak bir yana insanların ve basın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir yasa olduğunu ifade eden Gürgözeler, İyi Parti’nin bu yasa konusunda tavrının net olduğunu, haber alma özgürlüğünün önüne hiçbir şeyin geçmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: Dayatma mantığı ile geçirilmek istenen yasa önerisinde kişilerin ifade özgürlükleri ve sosyal medya özgürlüklerini kısıtlayacak resmen Gözdağı ve sindirme politikaları mesajı olarak algıladığımız bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren 29 madde ve amacın ne olduğu belli olmayan diğer hazırlıklar daha fazla deformasyona yol açacağı görüntüsü vermektedir.” dedi.

İYİ PARTİ İKTİDARINDA HALKIMIZIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRLARINI GENİŞLETECEĞİZ

İyi Parti olarak bu yasa konusunda tavırlarının net olduğunu dile getiren Gürgözeler sözlerine şöyle devam etti: ” İyi Parti olarak en başta ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin her alanda genişletilmesini kısıtlayıcı yasalar değil, geliştiren  yasalar istiyoruz.  Son yasa tasarısında bazı maddeler sosyal medya kullanıcı ve yöneticilerini korur gibi olsa da, özünde daha kontrollü ve kısıtlayıcı çerçeveler içermektedir. Toplumun haber alma özgürlüğünün önünde hiçbir yasa geçmemelidir. İnsanlar bu yasa ile birçok haktan mahrum olacakları gibi haberde de oto sansür göreceklerdir. Bizim bu konuda parti olarak tavrımız nettir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener,  bu yasanın bir baskı yasası olduğunun altını çizmiş,  bunun vurgusunu gerek grup toplantımızda, gerek kendisine soru soran gazetecilere yapmıştır.  İyi  Partili vekillerimiz de mecliste yasayı protesto etmişlerdir. Genel Başkanımız, dezenformasyon yasa tasarısını ‘hak ve hürriyetlerimize pranga vurmak’  şeklinde ifade etmiştir. Kısaca daha fazla otosansür yaşayacağımız aşikardır. Biz İyi Partimiz’in in  iktidarında, halkın haber alma özgürlüğünün sınırlarını genişletip, ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz.” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com