Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 8 Ekim 2022 265 Görüntüleme

TÜRK OCAKLARI 2022-2023 DÖNEMİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

DABAK: DİNİ DEĞERLERDE BİLİNÇLİ BİR YAPI DEJENERASYON YAPMAYA ÇALIŞMAKTADIR

Türk Ocakları Elazığ Şubesi 2022-2023 Dönemi faaliyetlerine başladı. Yeni dönem düzenlenen programın ilk konuğu Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi D. Zeynep Sağır oldu.”Din Değiştirme Psikolojisi” konulu toplantıda açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Vahit Dabak insanların manevi gücünün en büyük kaynağı olan dinin bilinçli bir yapı tarafından dejenere edilerek yozlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Dabak konuşmasında:” Maalesef bilinçli bir yapı insanların manevi gücünün en büyük kaynağı olan din unsuru üzerinde hareket ederek, dejenere etme, yozlaştırma ve samimiyet güven unsurlarından uzaklaştırıp, yavaş yavaş ortadan kaldırarak itibarsızlaştırma, değersizleştirme, anlamsızlaştırma savaşı içindedir.

Bu amaçla seçilen ideal hedef, Ülkemizin gençliğidir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin Deizmle başlatıp Panteizm, Materyalizm gibi aşamalardan geçerek, Ateizme kadar ulaşan inanç girdabından kurtarmak için öncelikle sebepleri ele alarak, neler yapılabileceği konusunda pencere açarak bir fikir oluşturmak dedi.

DOÇ. DR. SAĞIR: GENÇLERİN DEİZM VE ATEİZM’E NEDEN GEÇTİĞİ MERAK EDİLMEKTEDİR

Programda konuşan Doç. Dr. Zeynep Sağır da Türkiye’de  din değiştirme ana başlığı altında bireylerin bir dinden diğerine geçmeleri ya da bir dinden dini olmayan bir yapıya geçmeleri konusunun  son yıllarda gündemde önemli bir yer edindiğini söyledi. Sağır:” Öncelikle mevlit kandilinizi kutlarım. Bugün Elazığ Türk Ocağında açılış konferansını vermek üzere bizleri davet eden Sn. Vahit Dabak başkanımıza teşekkür ediyorum. Davetiniz bizi onurlandırdı. Ayrıca bugünkü konferansa ilgi gösteren değerli üyelere, sevgili öğrencilerimize ve tüm katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı müteşşekkirim. Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesiyim. Din Psikolojisi alanı ülkemizde henüz genç bir alan olarak tarif edilebilir. Bu alanın içerisinde bazı temel konular bulunmaktadır. Bu konulardan biri de din değiştirmedir. Temelde ilgi duyduğumuz husus bir insanın değişmesinin mümkün olup olmadığıdır. Bu konuda özellikle Amerika ve Avrupa’da çok sayıda araştırma yapılmış ve Oxford Üniversitesi yayınlarından sadece din değiştirme psikolojisini ele alan hacimli klasik eserler yayınlanmıştır. Yayınların oralarda fazlaca olmasının bir sebebi bu konuya duyulan bir ihtiyacın göstergesi olabilir. Ülkemizde de din değiştirme ana başlığı altında bireylerin bir dinden diğerine geçmeleri ya da bir dinden dini olmayan bir yapıya geçmeleri konusu, son yıllarda gündemde önemli bir yer edinmiştir. Özellikle gençlerin Ateizm ve Deizme neden geçtikleri merak edilmektedir. ‘ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com