Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 21.10.2022 560 Görüntüleme

AZİZ HIDIR DOĞAN YAZDI…ESKİYE RAĞBET TE YOK OY DA YOK

ESKİYE RAĞBET TE YOK OY DA YOK

Seçim startı resmi olarak açıklanmasa da, partiler çoktan Sahaya indiler. Sahada parti propagandası yapılırken parti içinde de milletvekili olmak isteyenlerin parti yönetimine yaranma telaşı başladı. Milletvekili adayı olmak isteyenler kendince parti yönetimlerine kendilerini kabul ettirebilmek için çeşitli yöntemlere başvurmakta. Kimi diplomalarını, kimi partiye yaptığı hizmetleri, kimi bürokrasi kimliğini, kimi farklı partiden geldiği için özel beklentisini gibi birçok sebeple beklenti içinde. Adaylık için en önemli faktör genel başkanın suyuna gitmek olsa gerek. Fakat kimse vatandaşın beklentisini dikkate almıyor. Mantık nasıl olsa partiye oy verirler önemli olan adaylığı garantilemek.
Vatandaş artık eski yüzlerden umudunu kesmiş durumda. Tüm parti seçmeni; yeni yüzler görmek istiyor ve de haklı. Çünkü eski tas eski hamam olunca vatandaşın sesini duyan yok, seçimden seçime seçim bölgesine gelip oy istemekten başka yaptıkları bir iş yok. Bu seçimde yeni ve yıpranmamış aday gösteremeyen partiler hüsrana uğrayacak.
Vatandaşın bir diğer beklentisi de adayların genel merkezce belirlenmesi değil vatandaşın talebiyle ön seçimle adayların tespit edilmesi. Gerçi bu yöntemi bir çok parti deniyor, vatandaşa göstermelik bir ön seçim yaptırılıyor, ama genel başkanlar gene bildiğini istediğini seçiyor. İşin ekonomik boyutu ayrı bir olay.
Vatandaş eski yüzleri görmek istemiyor, tarikat cemaat bağlantılı aday istemiyor, çete mafya ile anılan aday istemiyor, toplumda tanınan ve sevilen adayları görmek istiyor.
Birde işin ittifaklar meselesi var. Dışarıdan ittifak naraları atılırken içerden partilerin birbirini baypas etme telaşı var. İttifaklarda seçim yaklaştıkça derin hesaplar yapılmaya başlanıyor. Bu seçimde partilerin kendilerini vatandaşa beğendirme işi oldukça zor. Birde ülkedeki ekonomik zorluklar vatandaşı canından bezdirmiş. Vatandaş yeni bir arayış içinde . Bu seçimde bir çok seçmen hem yeni adaylar bekliyor hem de farkı partilere yöneliyor.
Vatandaş eskisi gibi artık vaatlere kanmıyor. Çünkü siyasilerin verdikleri sözleri tutmadıkları, artık siyasi vaatleri hükümsüz kılmakta. Peşin alış veriş yapmak gibi, seçmende vaat değil peşin peşin ne yapacaklarsa seçimden önce yapmalılar diyor. Televizyonda ballandıra ballandıra anlatılan vaatlerin uygulanmadığı ve ya anlatılandan farklı olduğu gören vatandaş artık siyasilere inanmıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com