GüncelGÜNDEM

DEVA PARTİSİ’NE SİYASET, İŞ DÜNYASI, YARGI VE BÜROKRASİDEN KATILIMLAR

 

DEVA Partisi, kadrosunu siyaset, iş dünyası, yargı ve bürokrasiden yeni katılımlarla güçlendirdi. Genel Başkan Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen törende 23 ve 24. dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, SGK Başkanlarından Fatih Acar, KKTC Merkez Bankası Başkanlarından Mehmet Emin Özcan ve Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlerinden Hasan Kaplan’a DEVA Partisi rozetlerini taktı.

Katılım töreninde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Türkiye’nin güçlü bir kadro hareketi olduğunu ve kadrolarını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var’
“Toplumun kılcal damarlarından partimize doğru akış var. Onun için kendimize ‘ana akım siyasi parti’ diyoruz. Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var. Her mahallenin de DEVA’da yeri var.”

‘Sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz’
“Liyakat yoksa çöküş var. Dürüstlük yoksa numara var. O yüzden sağımıza, solumuza göğsümüzü kabartacak, liyakatli, dürüst kadrolar alıyoruz. Türkiye’nin tertemiz, iyi yetişmiş insanlarıyla omuz omuza vererek çalışıyoruz. Öyle birileri gibi sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz.”

‘20. yüzyılın figürlerini yan yana dizmişler, ‘Türkiye Yüzyılı’ diyorlar’
“20. yüzyılın figürlerini yan yana dizmişler, ‘Türkiye Yüzyılı’ diyorlar. Geçen yüzyılda ne kadar büyük varsa o krizi üretenleri yan yana dizip ‘Türkiye Yüzyılı’ masalı anlatıyorlar. Konuşma metinlerine bakın, yaptıklarının tam tersi. Prompterdan hak, eşitlik, birleştiricilik akıyor ama gerçekte kavga, düşmanlık, ayrışma devam ediyor.”

‘O sahnede haksızlık, zulüm, baskı vardı’
“O fotoğraf sahnesinde haksızlık, zulüm, baskı vardı. Adaletsizlik, ekonomik kriz vardı. Açlık, yokluk vardı. 1994 ekonomik çöküşünün sebebi Çiller vardı. 28 Şubat’ın destekçisi Perinçek vardı. 2001-2002 ekonomik krizinin ortağı Bahçeli oradaydı. 2018’den beri tek imzayla kararlar alan, memlekete çöküş ardına çöküş yaşatan Erdoğan vardı.”

‘Hepsi demokrasinin zarar gördüğü dönemlerde ana aktör
“Türkiye demokrasisine de savaş açan ekip, aynı ekip. Erdoğan-Bahçeli-Perinçek-Çiller ittifakı tüm demokratik kazanımlarımızı birer birer yok eden ekip. Hepsi demokrasinin zarar gördüğü dönemlerde ana aktör. Geceleri bunların rüyalarını otokratik rejimler süslüyor. O yüzden biz onlara ‘otoriter ittifak’ diyoruz. Cumhur falan yok. Cumhuru düşündükleri yok. Vizyon diye açıkladıkları da içi tamamen boş bir çerçeve.”

‘Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında DEVA olacak’
“Türkiye’nin yeni yüzyılında bu otoriter zihniyete yer yok. Türkiye’nin yeni yüzyılında kavga, dövüş, hakaret, aşağılama, açlık, sefalet, onur kırıcı muamele olmayacak. Kutuplaştırma, düşmanlaştırma olmayacak. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında DEVA olacak, yeni hikâyeyi DEVA Partisi yazacak.”

‘Yeni anayasanız nerede?’
“Sayın Erdoğan hâlâ yeni anayasa sayıklıyor. Takıldı plak. 28 Ocak 2021 tarihinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’le ilgili partiler arası süreci başlattığımızı ilan ettik. 4 gün sonra ‘Yeni anayasa çalışmaya başlıyoruz’ dedi. Sayın Bahçeli de defalarca yeni anayasa çalışmasını başlatacaklarını açıkladı. Aradan tam 1 yıl 9 ay geçti. Soruyorum Sayın Erdoğan’a: Yeni anayasa hazırlığınız nerede? Biz ilan ettik. Kendi çalışmamızı zaten bitirmiştik. Altı partinin mutabakatıyla mutabakat metnimizi açıkladık. Bizim anayasa değişiklik çalışmamız hazır. Peki sizin yeni anayasanız nerede?”

‘Devleti yönetmek için hazırlanıyoruz’
“Biz devleti, işi bilen kadrolarla yönetmek için gümbür gümbür hazırlanıyoruz. Partimizde en doğru isimleri bir araya getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hukuktan ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya kadar her alanda en sağlam çözümlere sahip parti olmayı başardık. İlk defa eylem planları açıklayan siyasi parti olarak siyaset kültürümüze devasa bir yenilik getirdik.”

‘Elli tane bakanlar kurulu çıkartırız’
‘Türkiye’nin en güçlü siyasi kadrosuyuz. Her alanda yetişmiş, işini bilen, tecrübeli kadrolar DEVA çatısının altında. Bu kadrolarla bırakın biri, bırakın onu, elli tane kabine çıkarırız. Elli tane bakanlar kurulu çıkar bu kadrolardan. Her bir bakanlar kurulu da şu ankinden çok daha iyi işini yapar.”

‘Tanıyanların ‘iyi insan’ dediği arkadaşlarımızı davet ediyoruz’
“Kendi alanlarında başarılar ortaya koymuş, kıymetli tecrübeleri olan, tanıyanların ‘iyi insan’ dediği arkadaşlarımızı kadrolarımıza davet ediyoruz. Son aylarda daha önce Bursa milletvekilliğimizi yapmış Sedat Kızılcıklı’yı, Bingöl milletvekilliğimizi yapmış Mahfuz Güler’i aramıza kattık. Geçtiğimiz hafta, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği yapmış Tahir Şahin ve Gökmen Türkkan beyleri aramıza kattık.”

Dilek Yüksel kimdir?
Tokat, Niksar’da doğdu; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi Banka Hukuku Enstitüsü Bankacılık ve Ekonomi Bölümünde sertifika programlarını tamamladı. 23 ve 24. Yasama Dönemlerinde Tokat Milletvekili seçildi. 23. Dönemde TBMM KİT Komisyonu’nda, 24. Dönemde ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Milli Savunma Komisyonunda üye ve sözcü olarak görev yaptı. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yaptı. Tokat’ta üreterek aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların mikro kredi ile buluşmasına öncülük etti. Görev yaptığı sürece kız çocuklarını eğitimi, kadı istihdamının artırılması, üstün yetenekli çocukların keşfi konularında özel çalışmalar yürüttü.
2016-2022 yılları arasında Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olan Yüksel, 2019 yılında Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketinde Başkan Vekiliydi. Dilek Yüksel, evli ve iki çocuk annesidir.

Celal Mümtaz Akıncı kimdir?
Afyonkarahisar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Avukatlık stajının ardından askerliğini hakim asteğmen olarak yapan Akıncı, Afyonkarahisar’da avukatlığa başladı. Akıncı, 1988-2000 yılları arasında Baro yönetim kurulunda görev aldı. Celal Mümtaz Akıncı, 2001 yılında Afyonkarahisar Baro Başkanlığına seçildi. Baro başkanı olarak görev yaparken, 2010 yılında 5982 sayılı Kanuna göre Baro Başkanlarınca belirlenen üç aday arasına girdi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 13 Ekim 2010 tarihli Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Anayasa Mahkemesi üyeleri arasında 17 Aralık 2020 tarihinde yapılan seçimle de Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına getirildi. Akıncı, 31 Ocak 2022 tarihinde emekliye ayrıldı. Celal Mümtaz Akıncı; üç kız ve bir erkek evlat ile iki torun sahibidir.

Fatih Acar kimdir?
Memuriyet hayatı 1986 yılında Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü olarak başladı. Bursa ve Adana Defterdarlığı, Adana Kurucu Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK Başkan Yardımcılığı, SGK Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı, Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde devam etti.
22 Mart 2016’da emekli olan Fatih Acar, Yeminli Mali Müşavir olarak çalışıyor.
Fatih Acar, özellikle Mayıs 2008’de TBMM’de kabul edilen reform yasasının sıkıntısız bir şekilde hayata geçmesi, merkez ve taşra teşkilatlarının oluşumu, kurumun birleşme sürecinin tamamlanması, Kurum hizmet binalarının tamamının yenilenmesi, E-Reçete, Sağlık Karnelerinin kaldırılarak kimlik kartları ile sağlık hizmetlerinden yararlanma, Dünya 1.ciliği ödülü alan Alo 170 uygulamasının hayata geçirilmesi gibi vatandaş odaklı yüzlerce yeni projenin hayata geçmesi ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin temellerinin atılması sürecinde Kurucu Başkanlık görevini üstlendi. Acar, değişik sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda yılın bürokratı ödülünü aldı. Acar, “Vergi ve İstidam Politikası Açısından Kayıt Dışı Ekonomi”, “Türkiye’nin Sosyal Güvenlikle İmtihanı”, “Hükümet Programları Ve Kalkınma Planlarında Sosyal Güvenlik”, “Tüm Yönleriyle Sosyal Güvenlik Rehberi” gibi kitapların da yazarı. Fatih Acar evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Emin Özcan kimdir?
Beytüşşebap’ta doğdu. İlkokulu Beytüşşebap Cumhuriyet İlkokulu’nda okudu. 1978 yılında Diyarbakır Maarif Kolejinden mezun oldu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giren Özcan, burada İktisat ve Maliye bölümünü bitirdi. Bankacılık hayatına Aralık 1982’de Türkiye İş Bankasında müfettiş yardımcısı olarak başladı. Eylül 1986-Mart 2003 yılları arasında finans sektöründe faizsiz bankacılığın öncüsü olan ve daha sonra katılım bankası unvanını alan Albaraka Türk Özel Finans Kurumunda yönetici olarak görev yaptı. Mart 2003 ila Haziran 2020 tarihleri arasında Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Emlak Bankası ve bankaların çok sayıda iştirakinde yönetim kurulu üyeliği, murahhas üyelik ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, genel müdürlük gibi görevlerde bulundu. Mehmet Emin Özcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2017’de Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliğine getirilen Özcan, bu görevinden 27 Mayıs 2019’da ayrıldı. Özcan ayrıca Uluslararası Finans Enstitüsü ile İslami Bankacılığın Geliştirilmesi Uluslararası Finans Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Özcan uluslararası kuruluşlarda görev yaptığı üye Bankayı temsil etti. Mehmet Emin Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hasan Kaplan kimdir?
Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Taşra teşkilatlarında yurt içinde Milli Eğitim Müdürlüğü dahil öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Yurt dışında Eğitim Ataşeliği ve Müşavirliği yaptı. Hasan Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Bakan Müşavirliği’nin yanı sıra Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü olarak hizmet verdi.