Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SAĞLIK 7 Kasım 2022 305 Görüntüleme

BÖBREĞİNDE TAŞ BULUNAN HASTA PERKÜTAN NEFROLİTOTOMİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Elazığ FethiSekin Şehir Hastanesi üroloji kliniğinde  böbreğinde 13×8 santimetre büyüklüğünde tespit edilen taş,  yapılan kapalı ameliyat ile başarıyla çıkarıldı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi  Üroloji kliniğinde görev yapan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kadir Yıldırım, “Hastamız bize gece terlemesi ve ağrı şikâyetiyle müracaat etti. Yaptığımız muayene ve tetkikler neticesinde böbreğinde 13×8 cm büyüklüğünde bir taş tespit ettik. Hastamızın böbrek taşı böbreği tamamen dolduran büyüklükte idi. Böbrekteki taşı Perkütan Nefrolitotom (kapalı böbrek taşı ameliyatı) ile kırarak, parça parça çıkardık. Bu operasyonlar için daha önce açık ameliyatlar yapılırdı. Bu yöntemde, kamera sistemi ile yaklaşık bir cm boyutunda bir kesi ile taşlar kırılıp böbrekten çıkarılıyor. Kapalı ameliyatta böbreğin hasar görmesi engellenebiliyor. Ameliyatı 1 cm kadar küçük bir kesiden yaptığımız için hastamız kısa süre içerisinde günlük yaşamına dönebilmektedir. Hastamızı bir süre kliniğimizde takip ettikten sonra şifa ile taburcu ettik.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com