Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 7 Kasım 2022 2914 Görüntüleme

ŞEKERDAĞ: İŞ DÜNYASINA VE ŞEHRE HİZMET ETMEK İÇİN BÜYÜK VEBALİN OLDUĞU BİR MAKAMA TALİBİZ

Elazığ Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken başkan adayları da seçim öncesi yoğun tempolarını sürdürüyor. STK ve iş dünyası ile istişarelerini devam ettiren başkan adayları Elazığ iş dünyası ve ekonomi platformuna yönelik çalışmalarını tanıtıyorlar.

ETSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ da seçim çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor. Seçime büyük bir iddia ile girecek olan Şekerdağ daha önce de 6 kez ETSO Başkanı olarak görev alan  ve iki kere de yılın en başarılı ETSO Başkanı ödülünü almış bir aday. Seçim çalışmaları kapsamında çok iddialı ve vizyoner projeleri olan Şekerdağ, Elazığ’ın ihtiyaç ve taleplerini iyi bilen bir iş adamı olarak ticaret ve sanayi odası seçimlerine girecek.

İş dünyası tarafından bilinen ve büyük bir takdir toplayan işadamı Şekerdağ: Elazığ iş dünyası ile yaptığı görüşmeler neticesinde aday olduğunu ifade ederek ”Görev yapmak sadece sanayi ve ticaret odası başkanlığı yapmak değil. Ticaret ve sanayi odası şehrin gerçekten çok değerli bir kurumu. Ticaret dünyasını temsil eden itibarlı gerçekten o itibarlı duruşunu devam ettirmek adına şehrin ihtiyaçlarını ve iş dünyasının ihtiyaçları yerine getirmesi adına gerek bürokrasi gerek devlet kültürü ve gerek şehirdeki bürokrasi ile alakalı çok iyi istişare ve ilişkiler içerisinde olması gereken bir kurum.” dedi

İŞ DÜNYASINA VE ŞEHRE HİZMET ETMEK İÇİN BÜYÜK VEBALİN OLDUĞU BİR MAKAMA TALİBİZ

HARPUTTİMES HABER’e  seçim öncesi ve kazandıktan sonra ETSO Başkanı olarak vizyon ve projelerini anlatan Şekerdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası’nın ticaret hayatında kurumsal  yapıya sahip öncü kuruluş olarak, üyelerine ve beraberinde Elazığ’a en kaliteli hizmeti sunan bir  kurum olduğunu belirtti. Şekerdağ şunları söyledi: ”Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası itibar bulma ve makam sahibi olma yeri değildir. Ki bizler de politikacı değiliz. Daha da önemlisi iş dünyasına ve şehre hizmet etmek için büyük vebalin olduğu bir göreve talibiz. O nedenle ne yapabileceğimizi bilerek ve projelendirerek yola çıktık.

Biz bir ekibiz. Göreve başladığımız zaman  Odamız tüm seçilmiş yönetim organları, profesyonelleri ile paydaşlarımız ve uzmanların katılımı ile 2022-2026 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Planını 2022 yılı bitmeden hazırlayıp ilan edeceğiz. Bu ne demektir? planlayan, plana sadık kalan, ölçülebilir hedefleri olan ve hedefleri de ölçülebilen bir hizmet dönemini hep birlikte iş dünyamıza ve şehrimize kazandıracağız. Ticaret Odamızın daha katılımcı, daha paylaşımcı, istişare eden bir yönetim anlayışıyla, odamızı hedef ve amacına taşımak bilinciyle, bilgi ve tecrübesine güvendiğim ticaret camiamızla çıktığım bu yolda inanıyorum ki çok güzel işlere imza atacağız. ” dedi.

 

ELAZIĞ’IN SAHİP OLDUĞU ZENGİNLİKLERİ EKONOMİK VE SOSYAL KAZANIMLARA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Elazığ’ı bilen ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında bir çok projeye sahip olan Şekerdağ seçimleri kazandıktan sonra projelerin hayata geçmesi için gerekirse en üst düzey temaslarda bulunarak netice alacağını ifade etti. Ticaret ve Sanayi odalarının talep makamı olduğunu dile getiren Şekerdağ şehrin ve iş dünyasının taleplerini çözüm olabilecek projelerle birlikte icra makamlarına ulaştırmak gibi önemli bir misyonu olduğunu dile getirdi. Şekerdağ:

Ticaret odaları birer talep makamıdır. İcra makamı değildir. Odalar proje üretir, projeleri yapma gücü yoktur. İcra makamları da idarecilerdir. İllerde valiler, milletvekilleri, bakanlık ve en üst düzeyde cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bizlere düşen STK larla bir araya gelerek ilimizde takip ettiğimiz sorun ve talepler için üreteceğimiz çözüm önerilerini icra makamı dediğimiz kurumlara iletmek gerekli girişimlerde bulunmaktır. Elazığ konumuyla, tarihsel ve kültürel dokusuyla, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile bulunduğu bölgenin incisi bir şehir. Ne yazık ki ilimiz hala hak ettiği durumda değil. Bütün bu zenginliklerin ekonomik ve sosyal kazanımlara dönüştürülmesi gerekiyor. İnşallah görev başına geldiğimde bu kazanımları ilimiz adına elde etmek için gerekli girişimlerde bulunacak ve somut neticeler alacağız. ” dedi.

ULUOVA VE KUZOVA PROJELERİNİN GECİKMESİ, ŞEHRİN EKONOMİSİNDE CİDDİ KAYIPLARA YOL AÇMIŞTIR

Şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak Uluova ve Kuzova Sulama projelerinin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapan Şekerdağ, bu konunun öncelikli çalışmaları arasında yer alacağını söyledi Şekerdağ konuya ilişkin şunları kaydetti:

!!Uluova ve Kuzova sulama projeleri bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi gereken projelerin başındadır. Bu projelerin  geç yapılması, Elazığ ‘da iki ovada 10 yılı aşkın süredir susuzluktan dolayı çok ciddi ekonomi kayıplara yol açtığı bir gerçektir. İnşallah iş başına geldiğimiz zaman çalışmalara ilk olarak  bununla başlayacağız. Bu gün tarımsal anlamda çok verimli topraklara sahip ilimizde sulama projelerinin olmayışı tarımsal girdi maliyetlerini arttırmış bu da hem verimlilik hem de ekonomik anlamda ilimize büyük kayıplar getirmiştir. ETSO Başkanı olarak göreve geldiğimizde bu projelerin tamamlanıp faaliyete geçmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bunu hem odamız ilgili üyeleri ile hem de bu projelere gerçekten ihtiyacı olan üreticilerimizle istişare ederek gerçekleştireceğiz. Biz projelerimizi STK’larla istişare ederek en yüksek icra makamlarına taşıyacağız. Bunu Sn. Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da öncülüğü ile Elazığ’da iş dünyasının ileri gelenleri ile gerekirse Cumhurbaşkanımıza kadar giderek anlatacağız. ”

ELAZIĞ TURİSTİK DEĞERLER AÇISINDAN ZENGİN BİR ŞEHİR, ANCAK  HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL

Elazığ’ın tarihi, kültürel ve doğal açıdan bir çok turistik zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Ali Şekerdağ, bu konuyla ilgili olarak ciddi projeleri olduğunu ve görev başına geldiklerinde hayata geçirmek için önemli adımlar atacaklarını söyledi.

”Elazığ Turizm anlamında çok zengin bir şehir olmasına rağmen  hak ettiği bir durumda değil. Elimizde Harput gibi bir değer var. Harput’un kıymeti bilinmiyor, bir Safranbolu bir Beypazarı gibi turizme kazandırmak istiyoruz. Harput, inanç turizmi açısından da önemli bir yere sahip. Yaşayan tarihsel bir dokusu var. Tarihi, dini ve doğal değerleri ile sadece bölgenin değil, ülkenin de en önemli turizm merkezlerinden biri olabilecek bir yer. Yine bunun yanında Hazar Gölü, kayak merkezi, barajları ile bir çok değerimizi turizme kazandıracak girişimlerde bulunacağız. Bu  zenginliklerimizi turizme kazandırarak Şehrimize büyük kazanımlar elde ettireceğiz.

MADEN REZERVLERİ KONUSUNDA ŞEHRİMİZİN HASSASİYETİNİ BİLİYORUZ, BU KONUDA YARIM KALAN PROJEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Elazığ hem yeraltı hem yer üstü kaynakları açısından zengin ve bereketli topraklara sahip. Maden rezervleri konusunda biliyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda  boyunca çok büyük ses getiren bulgular elde edildi. Bununla ilgili bir çok girişimlerde bulunuldu ancak maalesef bir netice alınmadı. Yarım kalan projeyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu konuda en yetkili İcra makamı olan Sn. Cumhurbaşkanına Elazığ’ın Maden Rezervlerinin işletilmesi konusundaki hassasiyetleri anlatacağız. İlimizin taleplerini, kurulan şirketin ortaklığa dahlini talep edeceğiz. Ben umuyorum ki şehrimizin bu hassasiyeti göz önünde bulundurularak karar verilecektir. Çünkü şehrimizin kalkınması açısından bu rezervlerin Elazığ’da, belki Elazığ iştiraklerinin de ortaklığıyla işletilmesi büyük bir kazanım olacaktır.”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehrin hassasiyetlerine hakim, beklentilerini bilen ve karşılama konusunda önemli adımlar attığını ifade eden Şekerdağ geçmiş başkanlık dönemlerinde de bu bilinçle çalışmalar yürüttüklerini ve olumlu neticeler aldıklarını belirterek; ”Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası2nın   sadece iş dünyası ile alakalı bir duruşu yoktur. Elazığ’ın kalkınması ve gelişimi ile ilgili olan her alanda belirgin ve yetkin bir duruşu vardır. Bu duruş , talep makamı ile icra makamını buluşturan, çözüm noktasında önemli adımlar atan bir duruştur. ”

ŞEHRİN ÜRETİM DİNAMİKLERİNİ İYİ BİLİYORUZ VE BUNLARI SANAYİ YATIRIMINA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

Elazığ’da ihracat ve ithalatın artmasının önemine vurgu yapan Şekerdağ yaşanan küresel krizin etkilerinin özellikle iş dünyasında büyük yansımaları olduğunu söyledi. Elazığ’a yatırımların arttırılmasının gerekliliğini belirten  Şekerdağ, sahip olunan tarımsal zenginliğin de sanayiye dönüştürülebileceğini söyledi. ”Elazığ’ın ürettiği üzümler büyük bir marka değeri taşıyor. Bunun gibi bir çok tarımsal ürünümüzü sanayi üretimine kazandırarak hem üreticinin hem de firmaların ekonomik olarak kalkınması gerekmektedir. Projelerimiz arasında tarımsal ürünlerin markalaştırılarak sanayi alanında da yer edinmesini sağlayacak çalışmalarımız var. Bu ürünlere lojistik destekler sağlanabilir. Bu da istihdam ve üretime ciddi katkılar sağlayacaktır.  Önemli olan yatırımcıyı çekebilmek.Bunun için de projelerin hayata geçirilebilir ve kazanımlar getirebilecek projeler olduğunu anlatabilmek gerekir. Ki biz güçlü bir ekiple yola çıktık. Hayali projelerle değil, sürdürülebilir ve büyük kazanımlar sağlayabilecek projelerimiz var. Göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalara bu inançlı ve Elazığ’ı seven, bilen ekip arkadaşlarımızla başlayacağız. ”

GEÇMİŞTE İZİMİZ, GELECEĞE SÖZÜMÜZ VAR

Tecrübeli Başkan Adayı ali Şekerdağ 12 Kasım’da gerçekleşecek seçimlere ‘SARI OY’ pusulası ile katılacaklarını hatırlatarak şunları söyled:”Ticaret Odamız Elazığ’ın gözbebeği bir kurumdur. O nedenle böyle önemli bir kurumun başkanlık seçimlerine katılımın üst düzeyde olması büyük önem taşıyor. Daha önce de Allah’ın izniyle odamızdaki tüm dönemlerimizde bize güvenenleri mahçup etmedik .Yine mahçup etmeyeceğimizi tüm üyelerimizin bilmesini isterim. Odamızı emin ellerde, sağlam temeller üzerinde geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Geçmişte izimiz, geleceğe sözümüz var.Gerçekleşecek seçimin ilimize ve camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com