Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 10 Kasım 2022 252 Görüntüleme

DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Türkiye genelinde Afet bilincinin oluşması için yapılan deprem tatbikatı dolayısıyla GSB yurtlarımızda tatbikat gerçekleştirdik.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 Yılı “Afet Eğitim Yılı” eğitimleri ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da devam ediyor.
Afet bilincinin oluşturulması için tüm yurtlarımızda ilk önce öğrenciler ve öğretmenlere yönelik afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimin ardından öğrencilerle birlikte deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikat adeta nefes keserek gerçeğini aratmadı.
Yurtlarımızda yapılan tatbikata Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Sayın Fırat Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, İl Müdürümüz Abdulsamet EREN, yurt Görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, “ Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği halinde AFAD başkanlığımızca Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Yüksek Öğrenim yurtlarında tatbikat gerçekleştirdik. İlimizde kız yurdunda yapılan tatbikata katıldık. Çök, tutun, kapan ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Burada amaç deprem olduğunda nasıl davranılacağını pekiştirmek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com