Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 19 Kasım 2022 295 Görüntüleme

Türk Ocakları’nda “Türkiye’de Göçmenler ve Sığınmacılara Dair Algılar” Konferansı Düzenlendi

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Türkiye’de Göçmenler ve Sığınmacılara Dair Algılar ve Ön Görüler” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfükar Aytaç katıldı.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Türkiye’de Göçmenler ve Sığınmacılara Dair Algılar Ve Ön Görüler” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Vahit Dabak, :” Demografik yapının değişmesinden teröre kadar uzanan intisap haddinin çok üzerinde bir göç akımı ve bu göçlerin kontrol dışı kalan kesiminin ekonomik ve sosyal hayatımıza etkisi, beraberinde getirdiği akıllarımızda kalmış ama gündemimize gelmeyen hasıraltı edilmiş karartılmış göç sonuçlarıdır.” dedi. Dabak konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

”Demografik yapının değişmesinden teröre kadar uzanan intisap haddinin çok üzerinde bir göç akımı ve bu göçlerin kontrol dışı kalan kesiminin ekonomik ve sosyal hayatımıza etkisi, beraberinde getirdiği akıllarımızda kalmış ama gündemimize gelmeyen hasıraltı edilmiş karartılmış göç sonuçları.

Görülüyorki Avrupanın bize dayattığı bizimde kabul ettiğimiz göç antlaşması artık daha büyük sorunlarıda beraberinde getirmeye başlamıştır.

Kabul edilmeliki Geçmişte Türk Devletleri ve bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman Mazlumu yalnız bırakmamış yanında olmuş veya yanına almıştır, ancak Orta doğuda yaşananlar ki belirgin hale geldiği 1. Körfez savaşından bu yana hatırı sayılır göçe maruz kalmıştır, 1991 yılında resmi kayıtlarda belirtilen 650.000 civarında peşmerge ülkeye giriş yapmış ama o günden bu yana dillendirilip gündeme getirilmemişti, Hakeza 2011 yılında başlayan yine Güney sınırlarımızdan bu güne kadar kayıtlı olduğu belirtilen 5.000.000 (Kayıt dışı olanlar bilinmemektedir) Suriyelinin, son zamanlarda ilginç bir şekilde Afganlıların Ülkemize geldiğini biliyoruz.

Peşmergelerle başlayan Suriyelilerle devam eden Afkanlılarla noktalanan bu sürece Rusya-Ukrayna savaşı ile gelenlerde ayrı bir durum oluşturmuştur,

Ülkemizdeki terör olaylarında yabancı uyrukluların ön plana çıkması Türkiyeye sığınan kayıtlı veya kayıt dışı göçmenlerin kontrolsüzlüğünü açıkça göstermektedir.

Demokrafik yapının bozulması ve Ekonomiye getirdiği yükü de düşünürsek ne kadar vahim bir tablonun karşımıza çıktığını görürüyoruz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com