Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 21 Kasım 2022 209 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYESİ “KUDUZ VE HAYVAN ISIRIKLARINDA İLK YARDIM” KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ

 

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik “Kuduz ve Hayvan Isırıklarında İlk Yardım” konulu seminer düzenlendi.
Elazığ Belediyesi ‘Kuduz ve Hayvan Isırıklarında İlk Yardım’ Konulu Seminer Düzenledi.
Kuduz hastalığı konusunda bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminer, Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kuduz Aşısının Önemine Dikkat Çekildi

Veteriner Hekim Hasan Hüseyin Doğan tarafından verilen seminerde kuduz hastalığının ne olduğu, nasıl bulaştığı, nasıl önlenebileceği ve hayvan ısırıklarında ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği konularında bilgiler aktarıldı.

Kuduzun ölümle sonuçlanan ancak aşı ile önlenebilir viral bir hastalık olduğuna dikkat çeken veteriner Hekim Doğan, özellikle evde beslenilen kedi ve köpeklere mutlaka düzenli olarak kuduz aşısı yaptırılması gerektiğini belirtti. Aşının hem toplumu hem de hayvanları kuduzdan koruyacağını belirten Doğan, daha sonra kuduzun belirtilerine değindi. Hastalıklı hayvan tarafından ısırılan vücut bölgesindeki duyu değişikliğinin, yutma güçlüğünün, sudan korkma, bilinç kaybı, vücutta kasılmalar ve kaygı bozukluklarının kuduzun insanlar üzerinde görülen etkileri olduğunu kaydeden Doğan, daha sonra ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda çalışanları bilgilendirdi.   

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com