Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 23 Kasım 2022 198 Görüntüleme

ELAZIĞLI EMEKLİ VATANDAŞIN HASTANE İSYANI: HASTANE BİZE HAYAL OLDU, ECZANEYE KORKARAK GİDİYORUZ

Elazığ’da emekli vatandaşlar aldıkları maaşla geçinemediklerini söyleyerek devletin maaşlar konusunda iyileştirme yapılmasını istediklerini söylediler.
Aldıkları maaşlarla hayatlarında her alanda kısıntıya giderek yaşamaya çalıştıklarını ifade eden emekliler fatura yükünün altında ezildiklerini, hastaneye giderken bile yol parası ödemekte zorlanacak hale geldiklerini ifade ettiler.

Emekli Cebrail Topaloğlu da aldıkları emekli maaşı ile geçinemediklerini dile getirdi. Topaloğlıu emekli olarak aldıkları evin de kredi ile alındığını, aşdığı maaşın da kredi ile eridiğini ifade ederek:”Emekliyim. Ben etin kokusunu unutmuşum. Evde bir tamir olsa yaptıramıyoruz. Onu körlüyoruz ya da kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Çünkü buraya bir ustanın gelmesi 100 lira 150 lira.Ne markete gidebiliyoruz ne alabiliyoruz. Fiyatlar çok yüksek. ” dedi.
Cebrail Topaloğlu emekli olarak maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini de belirterek şunları söyledi:
”Şimdi biz vatandaş olarak geçinemiyoruz. Eğer birer göz ev almışsak da o da banka kredisi ile almışız. Bugün üç buçuk 4 milyar lira emekli maaşı olan biriyim.Maaşım kayboluyor. Bunun dışında hastane zaten hayal olmuş bizim gibi adamlara . Emekli vatandaş olarak gitmiş olsak da, aylarca beklemiş olsak da, o sırayı almış olsak da, bu sefer geliyorsun elimiz titriyor ki eczaneye gidelim. Niye? 3 tane krem alıyorsun. Verdiğin 100 lira. Onun dışında hastane kesiyor, ora kesiyor. Yani buradan Ulukent’e, Ulukent’teki şehir hastanesine gitmek için 3 tane araba değiştiriyorum.
Elazığ’da şehir merkezinde SSK ve Devlet hastanelerinin kapatılması sonrası Şehir Merkezine uzak Şehir Hastanelerine de tepki gösteren Toplaoğlu, hastanede sıra alamadıklarını, alsalar bile gidiş geliş ücretleri nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Topaloğlu:
”Bu Şehir Hastanesi, bu Araştırma Hastanesi orada talan olmuş,eski devlet hastanesi talan olmuş. Ne diye oraya götürüp gittiler? Menfaat karşılığı o hastaneyi oraya diktiler. Birilerinin menfaati için Şehir Hastanesini oraya diktiler. Vatandaş burada ne çekiyor haberleri var mı? Vatandaş Ulukent’e Şehir Hastanesi’ne buradan gitmek için gidiş geliş 24 lira. Tek taraflı 24 daha 50 lirayı bulur. Eğer bir de orada işin bitmedi, yemek yiyeyim dersen, buradan hastaneye gidip sıra almış olursak o hastane bize toplamda 200 liraya mal oluyor.
ETİN KOKUSUNU UNUTMUŞUM
Emekliyim Ben etin kokusunu ben unutmuşum böyle açık konuşayım etin kokusunu unutmuşum. Evde bir tamir olsa yaptıramıyoruz, onu körlüyoruz ya da kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Çünkü buraya bir ustanın gelmesi 100 lira 150 lira. Geçen gün bir musluk tamiri için geldi.’Kardeşim sen bir musluk taktın 100 lira vereceksin’ dedi. Bugünkü aldığımız fiyat yarın gidiyorsun, 20 lira fark etmiş. Adama diyorsun zam geldi ama bu zam gece geldiyse senin dükkana hemen işledi mi ,aktarıldı mı?Arayan soran yok, bunları teftiş eden yok.
Maaşımdan memnun değilim ben ne memnun olacağım bankadan kesiliyor. Ama emekli olarak sürüklenmiş gidiyoruz. Şimdi Elazığ bölgesi olarak herkes başını almış kendi fiyatı ile gidiyor. Benim sözüm sözüm söz diyor. Esnafa gidiyorsun, adamla konuşmuyor. Elazığ Belediyesi nerede? Bunu bir denetleme gibi yetkisi yok mu?
FİYATLAR YÜKSEK, BİZ KİME DERDİMİZİ ANLATALIM BİLMİYORUM
Ne markete gidebiliyoruz, ne alabiliyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Şurada ikide bir çıkartıyor ,indirim var diyor. İndirime gidiyorsun ya 50 kuruştur,ya 1 liradır. Zaten ben o ben çiçek yağını alıyordum geçen yıl 60 liraya, bu sene 200 lira olmuş, 180 lira olmuş. Biz kime derdimizi anlatalım bilmiyorum. Bu konuşmamız para eder mi bilmiyoruz. Ama şimdi bir emeklinin normal maaşı 10 bin lira ola ki belki bir şeyler olmuş ola. Hele hastane. Bizim hastane derdimiz çok yüksek.Ama çekiyoruz. Hastane derdi çok yüksek. Merhamet edin biraz vicdan lazım.Devler Hastanesi, araştırma boş kovan oldu gitti.Ulukentt2te hastanenin ne işi var. Niye orda birilerinin arsası değer kazandı. Hastane bize hayal olmuş. Son noktayı koyuyorum.

EMEKLİ HASAN HÜSEYİN DEMİRTAŞ: HER ŞEYDEN KISIYORUZ,EVDE BATTANİYEYE SARILIYORUZ
Elazığlı bir diğer emekli Hasan Hüseyin Demirtaş da geçinemediğini ifade ederek maaşlarına zam yapılmasını istediğini söyledi. Maaşının asgari ücretin de altında olduğunu ifade eden Demirtaş:
Evim yok.Bir tek kuru bir maaşım var. İki kişiyiz geçinemiyoruz. Bir şey alamıyoruz bir markete gidiyoruz, iki parça bir şey alıyoruz 150 lira bayağı sıkıntıdayız. Daha önce rahat geçinebiliyorduk, maaşım En azından 6-7 bin lira olmalı yine de yetmez ama. 15 gün içerisinde 98 lira doğalgaz faturası geldi. Ben malulen emekliyim aldığım maaş bana yetmiyor. Faturalara yetiştiremiyorum. 2 tane de yetimim var, ben et-met yüzü görmüyorum. Gidiyoruz en ucuzunu alıyoruz. O da hastalık yapıyor.Her şeyden kısıyoruz geçinmek için. Giysilerden kısıyoruz, eskileri giyiyoruz. Battaniyeye içeride sarılıyoruz korkuyoruz ki kombiyi açalım. Şimdi kış geldi, daha kötü oldu. Bugün sordum metreküpü müdür kilovatı mıdır 5 lira. Ne yapsam? 200-250 kilowatt yaksam ne tutar 2000-2500 lira tutar. 2500 lirayı oraya verdi mi geriye ne kalıyor? Şimdi bugün telefon faturası gelmiş. Telefon faturası 131 lira 50 kuruş. Cepte bir şey kalmıyor.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com