Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 27 Kasım 2022 239 Görüntüleme

KAYIP BALIKÇININ CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Elazığ’da Karakaya Barajı’nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Elazığ’da 26 Kaım tarihinde Balıkçı Zeynel Abidin İnal, gece sabaha doğru baraj sahasında bulunan ağları gerdirmek için teknesi ile barajda açıldı. Zeynel Abidin İnal’dan haber alamayan ailesi, durumu arkadaşlarına bildirmesi ile tekneyle suya açılan arkadaşları İnal’ın teknesini ve telefonu barajın ortasında görünce durumu jandarma, AFAD ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlara bildirdi.
Ankara Sualtı Arama ve Kurtarma, Diyarbakır Sualtı Arama ve Kurtarma, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlar su altında arama yaparken,jandarma ve AFAD ekipleri tarafından da karadan arama ve kurtarma çalışmaları sonucu Zeynel Abidin İnal’ın suyun 13 metre derinliğinde cansız bedenine ulaşıldı.
Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada cansız bedeni bulunan Zeynel Abidin İnal’ın ölümü hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı belirtildi. Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklama şöyle:

”Elazığ’ın Baskil ilçesinde balıkçılık yapan Zeynel Abidin İNAL’dan haber alamayan ailesi ve arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmiştir. İhbarın alınması üzerine olay yerine Baskil İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Olay Yeri İnceleme Timi (OYİT) ve sağlık ekipleri hızlı bir şekilde intikal etmiştir.
Kaybolan Zeynel Abidin İNAL’ın arama çalışmalarına destek vermek üzere; bünyesinde Su Altı Görüntüleme Cihazı (ROW) bulunan Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı Su Altı Arama Kurtarma Timleri (SAK), Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timleri (SAK), Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri ve Elazığ İl AFAD Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri de görevlendirilmiştir.
Arama çalışmalarında su altı görüntüleme cihazı (ROW) tarafından tespit edilen balıkçının cesedi görevli dalgıçlar tarafından çıkarılarak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturmaya başlanmıştır.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

P T Ö

P T Ö

Tema Tasarım | Osgaka.com