Ana Sayfa FLAŞ HABER, Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 3 Aralık 2022 2570 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN: DÖRDÜNCÜ İTTİFAK 7 ARALIKTA RESMEN İLAN EDİLECEK

CEZMİ ORKUN  İLK KEZ HARPUTTİMES HABER ARACILIĞIYLA DUYURDU

2023 seçimlerine 7 ay kala Türkiye’de siyasi partilerin oluşturduğu dördüncü ittifaktan ilk resmi açıklama da geldi.
Seçime yaklaşırken siyasi parti kulislerinde de hareketlenmeler başladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın yanısıra Eylül Ayında da Emek ve Özgürlük İttifakı kuruluşunu ilan etmişti. Son olarak Doğru parti, Adalet Partisi, Zafer Partisi ve Memleket Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye’nin dördüncü siyasi ittifakı 7 Aralık’ta Ankara Anıtkabir’de resmen duyurulacak.

İTTİFAK 7 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

İttifakın resmi duyurusundan önce Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun bir açıklama yaptı.
Yeni ittifakın çalışmalarının uzun bir zamandır sürdürüldüğünü belirten Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun: ”Uzun süredir Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi ile genel başkanlar nezdinde ve kurmay heyet nezdinde çalışmalarımızı yürütüyorduk. En nihayet geçen hafta bu iş sonuçlandı. Genel başkanlar nezdinde yapılan toplantıda ittifak kararı alındı. Ve yine ortak mutabakat metni de kurmaylarımız tarafından hazırlandı. İnşallah 7 Aralık günü hem ittifakın adı, hem de ortak mutabakat metnini basın aracılığıyla tüm dünyaya duyuracağız.”

İLK AÇIKLAMA ANITKABİR’DE

İttifak adını önümüzdeki hafta 7 Aralık günü belirleyeceğiz. Akabinde belirlenen takvim doğrultusunda Anıtkabir’e ittifak mensupları olarak çıkacağız, Ata’mızın huzuruna. Daha sonra da yine o program çerçevesinde ilan edilecek bir basın toplantısıyla hem mutabakat metnini hem de ittifakın amacı olduğu gibi kamuoyuyla paylaşılacak.
7 Aralık günü ittifakın adı belli olacak, bir takım isimler var ama şu anda söylemem yanlış olur. Bütün Türkiye’yi kucaklayacak bir isim olacağından hiç şüpheniz olmasın.

ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU VAHİM TABLO KARŞISINDA BİRLİKTE HAREKET ETME KARARI ALDIK

Yeni kurulacak olan ittifakın laik cumhuriyet ve ranta dayalı, nefret söylemine sahip bir iktidar ve buna karşı muhalefet partilerinin yetersizliği nedeni ile oluşturulduğunu söyleyen Orkun, ” Bu vahim tablo karşısında bu dört parti ülkenin ihtiyacı olan yeni bir ittifak oluşturma kararı almışlardır.” dedi. Orkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
”Demokratik, laik cumhuriyetimizin dokusunu değiştiren, temeli rant almak ve borç olan, nefret söylemine sahip bu iktidar ve koşulsuz destekçileri ile, sözde muhalefet yapan Millet İttifakı bileşenlerinin yıllardır olaylara seyirci kalması, ülkemiz ve milletimizin geleceği konusunda yetersiz ve beceriksiz olmaları tarafımızca asla kabul edilebilir değildir. Dolayısıyla bu açmazdan çıkış yolunun kurucu değerlerde olduğu anlayışı çerçevesinde, biz, yani Doğru Parti, Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Zafer Partisi sayın genel başkanları siyasi sorumlulukları gereği bir araya gelerek, ülkenin ihtiyacı olan yeni bir ittifak oluşturma kararı almışlardır. Cumhuriyet tarihimizin en ağır krizlerinin yaşandığı bu vahim tablo karşısında birlikte hareket etmek kararı almışlardır.”

SİYASİ ESİN KAYNAĞIMIZ CUMHURİYETİN KURUCU DEĞERLERİ VE 1924 ANAYASASIDIR

Siyasi esin kaynağımız Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve 1924 Anayasası olan bu ittifakın temsilciler kurulu, 7 Aralık Çarşamba günü Ankara’da toplanacak ve yapılacak program doğrultusunda ortak mutabakat metnimiz, tüm dünya ile paylaşılacaktır. Bizim ittifakımızın, ilk kez sizin aracılığınızla konuşuyorum, hem ittifak bileşeni partilere, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
İttifakın tek amacı var. Anayasamızın ilk 6 maddesini özümsemeyen, Atatürk ilkelerine ve kurucu değerlerine sahip olan herkes ama herkes ile kucaklaşmak ve iktidara koşmaktır.

ÜLKEMİZİN AYDINLIĞI İÇİN DOĞRU HAMLELERLE MEMLEKET İÇİN ADALETİ TESİS EDİP, ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim AK Parti hükümetlerinin neden olduğu siyasi, hukuki, ekonomik ve güvenlik yıkıntısını milletimizle birlikte cumhuriyetin kurucu değerleri kapsamında yeniden düzenleyecek ve milletimize iade edeceğiz. Siyaseti kutuplaştırma ve düşmanlaştırmadan arındırıp, birlik ve kardeşliği tesis edeceğiz. Türkiye’yi, toplumumuzu siyaseten kutuplaştırıp bölen Cumhurbaşkanı ile onların açık gizli ortaklarına muhtaç ve mahkum etmeyeceğiz. Türkiye aciz ve çaresiz değildir çare olacağına inandığımız bu ittifakla milletimizin teveccühüne talibiz. Ülkemiz ve milletimizin aydınlık geleceği için hep birlikte olmayı arzu ediyoruz. Milletimizle birlikte doğru hamlelerle, memleket için adaleti tesis edip, zafere ulaşacağız. Cenabı Allah bizleri milletimize Mahçup etmesin.

PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ ALTI PARTİNİN BİRARAYA GELMESİYLE YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİLDİR

Geçtiğimiz günlerde Millet ittifakı Partilerinin gündeme getirdiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş anayasa değişikliği önerisini de değerlendiren Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, ”Anayasa değişikliği böyle 6 Partinin bir araya gelmesiyle yapılacak bir şey değil. Bu milleti oyalamaktan başka bir şey değildir” dedi. Orkun sözlerinin devamında:
”Anayasa değişikliği böyle 6 Partinin bir araya gelmesiyle yapılacak bir şey değil. Bu milleti oyalamaktan başka bir şey değildir. Anayasa milletin her katmanının katıldığı bir organizasyonla yapılır, böyle olmaz. Benim de anayasal bir takım düşüncelerim var. Bu altılı partinin neresinde olacak bunlar? Madencilerin de var vesaire. Toplumun tüm katmanlarının katılımıyla yapılabilecek bir değişiklik, anayasada yenilik demektir. Biz parlamenter sistemi elbette düşünüyoruz. Ama hemen şimdiden parlamenter sistemi konuşmanın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Bir yıllık, iki yıllık bir geçiş süreci yaşanacaktı. Bu süre içerisinde yetkilerini parlamentoya devreden bir cumhurbaşkanı ve akabinde de diğer bürokratik çalışmalar yapılmak suretiyle hızlı bir şekilde en geç 2 yıl içerisinde parlamenter sisteme geçişin sağlanacağını düşünüyoruz. Ama şimdiden parlamenter sistemini söylemek; daha seçim olmamış, mevcut sisteme göre seçime gideceksiniz. Önce Cumhurbaşkanını seçip o cumhurbaşkanıyla belirlediğiniz program çerçevesinde parlamenter sisteme geçişin adımlarını atacaksınız. Elbette çalışmamız var. Nasıl geçileceğini çok hızlı bir şekilde söyleyeyim. Yol haritası programımız çok açık. kaldı ki bu ittifak partneri bileşenlerin hepsinin de ortak noktası aşağı yukarı bu noktada kesişiyor. Önce mevcut sisteme göre Cumhurbaşkanını seçmek ve en geç 2 yıl içerisinde parlamenter sisteme dönüşü sağlayacak altyapıyı oluşturmaktır.

 

HABER MERKEZİ….

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com