Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 19 Aralık 2022 453 Görüntüleme

BAŞKAN EKİCİ: KAYMAKAM DEVLET MEMURU DEĞİL MİDİR? NEDEN PARTİLİ GİBİ DAVRANIYOR?

DEVA Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Muhammed Ekici Kovancılar Kaymakamı’nın bir devlet memuru değil, partili bir bürokrat gibi davrandığını ve tarafsızlık ilkesine uygun olarak davranmadığını söyledi.

Kovancılar İlçe Başkanı Ekici,  devlet memurlarının siyasi parti programlarında o siyasi partinin mensubu gibi davrandığını ifade ederek Kovancılar Kaymakamına ” Neden partili gibi davranıyor ve Ak Parti propagandası yapıyor?” diye sordu.

   

BU UCUBE SİSTEM İLE DEVLET VE HÜKÜMET ARASINDA HERHANGİ BİR FARK KALMAMIŞTIR

DEVA Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Av. Muhammed Ekici, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyerek tepkisini gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

”Bizim öngördüğümüz parlamenter sistemde cumhurbaşkanı tarafsız olup parti rozetini çıkaracak. Ancak bizim içinde bulunduğumuz bize göre ‘ucube sistem’ olarak adlandırdığımız başkanlık sistemi uygulandığından beri devlet ile hükumet arasında herhangi bir fark kalmadı. Cumhurbaşkanı tarafsız olmadığından dolayı birçok resmi kurum, kuruluş artık partili gibi davranmaya başladı. Devletin ana unsuru olan organların artık alenen partili gibi davranması memurların tarafsızlık ilkesini zedelemektedir.

Devletin memurları, Ak Partinin her türlü programına iştirak ediyor ve parti propagandasını yürütmektedir. Hükumet, devletin gücünü kullanarak siyaset yürütmekte ısrarcı…

Tam da bugünlerde Elazığ’ın güzide ilçesi Kovancılarımızda da bu şekilde memurlar devletin gücünü kullanarak partili gibi davranıyor. İlçemizin Ak Partili Belediye Başkanı, ilçemizin kaymakamı, ve Ak Parti İlçe Başkanı program ayırt etmeksizin sürekli beraber programlara iştirak ederek Ak Parti Propagandası yapmaya devam ediyor.”

KAYMAKAM BEY NEDEN PARTİLİ GİBİ DAVRANIYOR?

Tabi ki partili başkanların bu tutumunu anlıyoruz. Ancak kaymakam bey neden partili gibi davranıyor? Devlet memurlarının siyaset yapma yasağı yok mu?

Herkes kendi işini yapmalı devletin memuru siyasetçi gibi değil devletin memuru gibi davranmalıdır.

Kısacası: kurum amirleri kendi işlerini yapmalıdır. Bilinçli veya bilinçsiz olarak yaptıkları bu tutumdan vazgeçip, oturdukları koltuğun hakkını vermeli ve her siyasi partiye eşit davranmalıdır. Unutmasınlar ki hükümet geçicidir. Kalıcı olan devlettir. Eğer siyaset yapmaya niyetleri var ise bulundukları makamlardan istifa edip, siyasetteki yerlerini alabilirler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com