Ana Sayfa GÜNDEM 21 Aralık 2022 231 Görüntüleme

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN ULUSAL MARKETLERE SERT TEPKİ

Son günlerde gündemden düşmeyen ulusal marketler konusu her geçen gün daha da büyük bir problem haline gelmeye devam ediyor. Ulusal marketlerin birçok kategoride ürün satışı yapması ve nerdeyse her sokakta yeni bir şube açıyor olması ekonominin en önemli yapı taşlarından olan yerel esnafı sıkıntıya sokarak kepenk kapatmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Kovancılar Kahveciler Oda Başkanı Ahmet Özdoğan, ulusal marketler yasasının bir an önce çıkması gerektiğini, şubelerin hepsine denetim yapılarak bu marketlerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde süper marketlerden birinin  şubesinin kapatılmasının ardından herkesin sessizliğe bürünmesini gündem değiştirmeye yönelik bir hamle olduğuna bağlayan Başkan ÖZDOĞAN;

“Acilen ulusal market yasasının çıkmasını bekliyoruz. Bu marketler her şeye el atmaları yetmezmiş gibi alkolden, giyimden beyaz eşyaya kadar birçok ürünü  satmaktadırlar. Ulusal marketlere karşı net bir tavır sergilenmesini bekliyoruz. Bir ilimizde yapılan denetim sonucu ulusal marketin şubelerinin kapatılması üzerine bizler sevindik ve ülkemizdeki tüm ulusal marketlerin şubelerine denetim yapılacağını, şubelerin kapatılarak azalacağına, esnaflarımızın haklarının savunulacağına inandık. Ancak şuanda ulusal marketler konusu nedense sessizliğe büründü. Her gün yeni bir şube açmaya devam ediyorlar. Artık bunlara iş yeri açma ruhsatı verilmemesi gerekiyor. Ülkemizde kaç küçük esnafımızı işletmesi kapanıyor bu konuda kimsenin sesi nedense çıkmıyor yoksa bu eylem gündem değiştirmeye yönelik bir hamle miydi? ” dedi.

ESNAFLARIMIZ KEPENK KAPATIYOR AMA KİMSENİN İLGİLENDİĞİ YOK

Yerel esnafın gün geçtikçe güç kaybettiğini dile getiren Başkan ÖZDOĞAN, esnafın sorunlarının her gün dile getirilmesine rağmen kimsenin ilgilenmediğini vurguladı. Asgari ücrete yapılacak olan zam ile birlikte BAĞ-KUR ve SGK primlerinin artacağını bu durumun esnafı daha da sıkıntılı bir sürece sokacağını bildiren Başkan ÖZDOĞAN;

“Esnaflarımız gün geçtikçe güç kaybediyorlar, esnaflarımız kepenk kapatıyor ama kimsenin esnaflarımızın sorunlarıyla ilgilendiği yok. Biz esnaflarımızın kepenk kapatmasını istemiyoruz, esnaflarımıza her konuda destek istiyoruz. Bizler esnaflarımızın sorunlarını her zaman dile getiriyoruz ama çözüm bulamıyoruz. Her mahallede bakkal dükkanı gibi ulusal marketler şube açıyor. Yıllardır ulusal marketler yayasını bekliyoruz ama nedense  çıkmıyor.

Bu ay içerisinde asgari ücrete gelen zamla birlikte BAĞ-KUR, SGK primleri yine yükselecek şuanda prim ödeyemeyen esnaflarımız nasıl primlerini ödeyecek? Devletimiz esnaflarımızın  yanında olduğunu göstererek kesinlikle BAĞ-KUR ve SGK primlerinde artış yapmaması gerekiyor. Devletimizden küçük esnaflarımıza özellikle faizsiz kredi bekliyoruz özellikle özellikle ulusal marketlerin son zamanlarda mahallelerimizde alkol satmaya başlaması da acayip bir durum bir an önce bunlara son verilmesini bekliyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com