Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 21 Aralık 2022 307 Görüntüleme

EKKOB BAŞKANI EVSEN: MTV’YE İNDİRİM YAPILIYORSA, ESNAFIN DA BAĞ-KUR PRİMİ YÜKSELMESİN

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler oda başkanı Ferhat Evsen, artan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeni ile esnafın her geçen gün daha büyük zorluklar altında kaldığını belirterek esnafın özellikle Bağ-Kur, elektrik, doğalgaz gibi gider kalemleri konusunda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Esnafın giderlerle baş edemeyecek hale geldiğini söyleyen Başkan Ferhat Evsen, kapanan işyerleriyle birlikte sadece esnafın değil, o esnafların istihdam ettiği kişilerin de mağdur olduğunu dile getirdi.

Evsen özellikle işyeri kiralarında mal sahiplerinin kira artış oranlarını çok fazla tuttuğunu ifade ederek, özellikle ekonomik krizin etkilerinin çok fazla hissedildiği bu günlerde herkesin birbirine destek olarak kazanabileceklerini vurguladı. Esnafa destek çağrısını yineleyen Evsen:” MTV’ye indirim oluyorsa, esnafın da BAĞ-KUR primleri artmasın” dedi.

Evsen’in konuya dair açıklaması şöyle:

”Bizler esnafa destek diyerek, ileride olacakları gördüğümüz için istiyoruz. Bugün kırklar Mahallesinde iki işyeri daha kapanış yaptı, ülkemizde işsizlik artı dört daha eklendi. Dükkan sahipleri ayrı bir dünyada yaşıyorlar, iş ortağı gibi artırıyor kiraları, sonrasında biri dükkanı kapatınca bekliyorlar, başka biri gelsin çalışsın, emek versin, sonrasında batsın gitsin, bizim zaten devranımız yerinde desin.

Halbuki o insana imkan tanınsa yardımcı olunsa oda kazanır sende kazanırsın, nasıl mı, bizde yirmi sene kiracı olarak çalıştık işyerimizde, dükkan sahibi bize karışmadı, bizde kiramızı kazandıkça artırdık ve ödedik böylece yıllar geçti, işin hükümet boyutunda bir insana istihdam sağlamak devletimize en aşağı iki milyona mal oluyor, esnaf ayakta dursa, Bağ-Kur, elektrik, doğalgaz ve desteklense faizsiz krediler ile, en azından, hayata sıfırdan başlayan insanların ekmek kazandığı bir sektörde başkanım, onların desteklenmesi ile yanlarında çalışacak bir kaç kişi ekmeğini kazanır. İnşallah bu gidişat böyle sürmez, MTV ye indirim, oluyor ise , esnafında yılbaşında Bağ-Kur’u yükselmesin, imkanlar tanınsa güzel olur.-”-

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com