Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, devam eden belediye çalışmalarını yerinde görmek üzere bir dizi incelemelerde bulundu.

Başkan Şerifoğulları’na belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri de eşlik etti.

ASFALT ARAŞTIRMA LABORATUVARI’NI GEZDİ
İlk olarak şehrin asfalt kalitesinin artırılması ve maliyetinin düşürülmesi için hizmete sunulan Asfalt Araştırma Laboratuvarı’nda incelemelerde bulunan Başkan Şerifoğulları, laboratuvarın çalışma sistemi ile daha kaliteli ve ekonomik üretim sağlayacaklarını ve kurulan yeni otomasyon sistemleri ile çalışmaların daha kontrollü takip edileceğini aktardı.

CİP KÖYÜ JEOTERMAL SERA ALANI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Daha sonra Cip mesire alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası’nda hayata geçirilen ve bölgede tek olma özelliğine sahip Jeotermal Sera Alanı’nda devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Şerifoğulları, bitme aşamasındaki projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
“11 Ana Başlıkta 100 Proje kapsamında hayata geçirdiğimiz bu çalışmayla yıllık 20 milyon yerli fide üretmeyi planlıyoruz.” diyen Başkan Şerifoğulları, bu rakamın diğer yıllarda artabileceğini kaydetti.
Saflığı korunarak çoğaltılan ve Ata Tohumu olarakta adlandırılan yerli fidelerin, üretildikten sonra vatandaşlara dağıtılacağını belirten Başkan Şerifoğulları, bu şekilde hem tarımsal faaliyetlere hem de ekonomiye değer katacaklarını kaydetti.
Amaçlarının Cip köyü civarında çıkartılan jeotermal kaynak suyunun en verimli şekilde kullanılması olduğunu aktaran Başkan Şerifoğulları,
“Şehrimiz için büyük bir şans olan bu kaynağı değerlendirmek, sağlık turizminden tarımsal faaliyetlere, istihdamdan kalkınmaya her alanda avantaja dönüştürmek, süreci ve kaynakları en doğru şekilde kullanmamıza bağlı.” ifadelerini kullandı.
Jeotermal Sera projesinin devamı olarak 39.000 metrekarelik bir üretim alanı daha hayata geçireceklerini aktaran Başkan Şerifoğulları, ikinci etap çalışmalarının da 2023’ün ortalarında başlayacağını kaydetti.

SARAY CAMİ MEYDANI VE ÇEVRESİNDEKİ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI KONTROL ETTİ
Ziyaretlerinin üçüncü ayağında ise Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor” projesi kapsamında; Saray Cami Meydanı ve çevresinde yürütülen “Sokak Sağlıklaştırma” çalışmalarını kontrol eden Başkan Şerifoğulları, hem yapılanları inceledi hem de çarşı esnafıyla hasbihal etti.
“Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında cephe yenilemeleri sürdürülen dükkânları ve aydınlatma çalışmaları devam eden meydan çalışmalarını inceleyen Başkan Şerifoğulları, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI’NI GEZDİ VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
İncelemelerinin son ayağında ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sürdürülen otopark ve meydan düzenleme çalışmalarına ilişkin bilgi alan Başkan Şerifoğulları, şehre nefes aldıracak düzenleme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Vatandaşların altyapı çalışmaları başta olmak üzere merkezi noktalarda sürdürülen meydan ve düzenleme çalışmalarına sabır ve hassasiyet gösterdiğini aktaran Başkan Şerifoğulları, daha sonra vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinledi.