Elazığ Belediyesi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaşta Herson kentinden Elazığ’a getirilen Ahıska Türkü çocuklara psikososyal desteğini sürdürüyor

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aile Danışma Merkezi (ADEM) tarafından Ahıska Türkü çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak ve anı kültürü oluşturmak amacıyla Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan Sinema Salonu’nda sinema etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklara patlamış mısır ve pamuk şekeri ikram edildi.
Yönetmenliğini Aram Gülyüz ve Emir Khalilzadeh’ın yaptığı “Çılgın Kamp” filmini izleyen çocukların keyfi, yüzlerine ve kahkahalarına yansıdı.
Ahıska Türkü çocuklar daha sonra gerçekleştirilen müzik dinletisi ile doyasıya eğlendiler. Programın sonunda çocuklar yöresel oyunlarını sergilediler.

AHISKA TÜRKÜ ÇOCUKLARDAN TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen etkinliği çok beğendiklerini ve eğlendiklerini ifade eden çocuklar emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gerçekleştirilen etkinliklerin belirli periyotlarda yapılacağı belirtildi.