Ana Sayfa GÜNDEM 24 Aralık 2022 620 Görüntüleme

BAŞKAN ŞAHİN ” ELAZIĞ İNSANININ GENEL OLARAK YAKINDIĞI PROBLEM SAHİPSİZLİK”

Uzun süredir gündemde merak edilen konular arasında  yer alan asgari ücret miktarının belli olması üzerine gözler işverene çevrildi. İşçi maaşlarında ki artış ile girdi maliyetleri yükselen işverenler çareyi ürünlere zam yapmakta buluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Deva Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, asgari ücretin yükselmesiyle beraber işverenlerin girdi maliyetlerinde ciddi artışların yaşanacağını, bununda sütten ekmeğe herşeyin maliyetinde artışa neden olacağını vurguladı. Başkan ŞAHİN, açıklamalarının devamında;

“Asgari ücretin yükselmesiyle beraber işverenlerin özellikle girdi maliyetlerinde ciddi bir artış olacak. Bu artış sebebiyle almış olduğumuz sütten ekmeğe herhangi bir mağazadan aldığımız tişörte kadar herşeyin maliyetinde artış olacak çünkü işverenlerin ana gider kalemlerden birisi işçilik maliyeti. İşçilik maliyetleri de iste istemez kişilerin sattığı ürünlere yansıtılacaktır ve bu sebepten dolayı da asgari ücretin artışıyla beraber bu şekilde atışı hep beraber yaşamak zorunda kalacağız.” dedi.

ELAZIĞ İNSANININ YAKINDIĞI GENEL PROBLEM SAHİPSİZLİK!

Deva Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Şahin, Elazığ’da ki temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Temasları doğrultusunda vatandaş ve esnafla bir araya gelen Başkan ŞAHİN;

“Elazığ insanının genel olarak yakındığı problem sahipsizlik. Sahipsizliğinden yakınıyor Elazığlı, kendilerine sahip çıkılmadığını, Elazığ’ın sorunlarıyla ilgilenilmediğini, söz verildiğini  ancak verilen sözlerin tutulmadığından yakınıyorlar böyle bir problemli şehirde bu kadar fazla sorunun olduğu bir şehirde maalesef ilimizi yöneten vekillerimiz siyasilerimiz bu konularda duyarsızlar genel olarak insanların yakındığı en baştaki problem bu. Tabi bunun yanında ülkede ekonomi sebebiyle bir yangın yeri var. Bu yangın yeri sebebiyle insanlarımız geçinmekte, hayatlarını idame ettirmekte çok büyük güçlük yaşıyorlar.”  ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞLI ESNAFIMIZ “BENİM ÇOCUĞUM MAKARNA YERKEN ÜLKEYİ YÖNETENLERİN ZEVKİ SEFA İÇERİSİNDE OLMASI ZORUMA GİDİYOR” 

Temasları doğrultusunda esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan ŞAHİN, Elazığlı bir esnafın sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirterek;

“Dün Saray Cami civarında esnaf gezisinde bir esnaf arkadaşımızın söylediği bir söz bana çok tesir etti dedi ki, ” Benim çocuğum evde makarna ve pilav yemek zorunda kalırken ülkeyi yönetenlerin zevki sefa içerisinde yaşaması benim zoruma gidiyor ve hakkımı da helal etmiyorum ” dedi maalesef işte Elazığ’da ve ülkemizde görünen ve yaşanan en büyük problemlerden biride bu.” dedi.

ŞUANDA Kİ SİSTEMLE 90’LARA GERİ DÖNMÜŞ DURUMDAYIZ

Başta Türkiye genelinde olmak üzere Elazığ’da da sağlık sisteminde ciddi problemler olduğunu dile getiren Başkan ŞAHİN, günümüzde ki sistemle 90’lara tekrardan geri dönüldüğünü, insanların randevu sistemlerinden aylarca sıra bulamadığını ve vatandaşların özel hastanelere yönlendirildiğini belirtti.

Türkiye’de ve Elazığ’da ki ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların özel hastanelerde muayene olacak maddiyata sahip olmadığını belirten Başkan ŞAHİN, Sağlık Bakanına seslendi!

“Bildiğiniz gibi ülkemizde sağlık problemleri her geçen gün derinleşmekte özellikle doktorlara randevu alınmasında, randevu alındıktan sonra doktorun istediği tetkiklerin yapılmasında çok uzun süreli randevular verilmekte bugün muayene olduğunu doktora MR için en az 6 ay sonraya gün verildiğini, röntgen gibi basit bir işlem için bile 1 ay 1,5 ay 2 ay sonraya gün  verildiğini bugün maalesef hepimiz şahit oluyoruz. Bu problemin ortadan kaldırılması için devletin yetkili kurumlarının bu işe bir önce bu işe bir çözüm bulması gerekiyor. Şuanda ki sistemle 90’lara geri dönmüş durumdayız bakın önceden 90’lar da hastanelerin önünde veznelerin önünde insan kuyruklar olurdu, hastane kapılarında muayene saati başlamadan önce uzun kuyruklar oluşurdu bugün tekrardan aynı günlere dönüş durumdayız.

İnsanların Alo 182’den veya merkezi sistem üzerinden randevu alınmasında ciddi problemler var . Çünkü randevular dolu olduğu için insanların bu randevuları alıp muayene olması, muayene olduktan sonra gerekli tetkikleri yaptırması mümkün değil insanların bir şekilde özel hastanelere yönlendirilmeye çalışıldığını görüyoruz ancak ülkemizin ekonomik şartları ortada Elazığ’ın ekonomik şartları ortada bu ekonomik şartların olduğu bir ortamda insanların özel hastaneye gidip de  doktor muayenesi olması devamında  tetkik yaptırması mümkün değil. Burdan yine çağrıda bulunmak istiyoruz Sağlık Bakanımıza lütfen bu sağlık sisteminde ki problem bir an önce çözülsün gerekirse  devlet özel hastanelerle gerekli iş birliğini sağlasın ve insanların bu mağduriyeti bir an önce çözülsün.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com