Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 25 Aralık 2022 674 Görüntüleme

YENİDEN REFAH PARTİSİ 2. OLAĞAN KONGRESİ YAPILIYOR

Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Kongresi başladı. Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleşen kongreye Elazığ İl teşkilatının dışında MKYK üyeleri ve yöneticiler katıldı.

İL BAŞKANI ATEŞ: ELAZIĞ BU İKTİDARA EN ÇOK OYU VEREN İL OLMASINA RAĞMEN HİZMET ALAMIYOR

Yoğun bir katılımın gözlemlendiği kongrede açılış konulmasını Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş yaptı. Konuşmasında Elazığ’ın sorunlarına değinen ve çözümü konusunda iktidarın yetersiz kaldığını vurgulayan Ateş; ” Elazığ ülkenin ve dünyanın en büyük maden rezervine sahip olmasına rağmen hammadde çıkarmanın ötesine geçememiştir. Bu derece büyük bir maden rezervi Karadeniz Doğalgazı kadar ülke gündemine gelmedi. İdari mahkemenin yürütmeyi durdurmasına rağmen Danıştay kararıyla iktidara yakın firmaya yok pahasına peşkeş çekildi. Elazığ’ın mevcut nie sorunları var. Refah -Yol iktidarından sonra mevcut iktidara Elazığ yıllarca en çok oyu veren bir il olmasına rağmen, mevcut iktidar tarafından gösterilmeyen ilgi ve hizmet inşallah Yeniden Refah Partisi’nin iktidarında gösterilecektir.” dedi.

PROF.DR.SACİT GÜNBEY’DEN ELAZIĞ’A ŞEKER KOTASINI KALDIRMA SÖZÜ

Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve başkan vekili  Prf. Dr. Sacit Günbey de Elazığ’ın tarımsal konuda geri bırakıldığını söyledi. Günbey iktidarın şekere kota koymasıyla bir çok çiftçinin üretimde sıkıntıya girdiğini ifade ederek: ” Elazığ şeker üretimi konusunda en büyük illerden birisiydi.  Şeker pancarına kota uygulandı. Elazığ’da çok güzel bir şeker fabrikası vardı. Ve taş gibi kıtır kıtır  şeker üretilirdi orada. Şimdi Elazığ’da şeker kotası getirildi. Elazığ şeker fabrikası atıl bir vaziyette çalışıyor. İktidara geldiğimiz gün Allah’ın izniyle şekerdeki potayı da kaldıracağız Elazığ şeker fabrikası da Tam kapasite ile çalışacak.

ELAZIĞ’IN MADENLERİ İKTİDAR YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Maden’de bulunan Türkiye’nin en büyük rezervlerinin ihalesi konusuna da değinen Günbay bu konuda mahkemenin durdurma kararına rağmen ihalenin Danıştay kararı ile iktidar yandaşı firmaya peşkeş çekildiğini söyledi. Günbey, iktidara gelmeleri halinde Elazığ’da işlenmemiş hiç bir madeni ihraç etmeyeceklerini, Elazığ’da tesis kurarak madeni işleyip öyle ihracatına izin vereceklerini söyledi. Günbey sözlerine şöyle devam etti:

”Burada yeni bir bakır yatağı bulundu. Ve sonsuz diyorlar. Kimisi diyor ki, 30 milyar ton burada bakır yatağı var. Yani yıllarca o bakırı kullansanız bitiremezsiniz. O bakır yatağını bu iktidar yine peşkeş çekti yandaşlarına. Çok düşük bir fiyata işletmesini ihale etti.Sağ olsun burada sivil toplum örgütleri bu ihaleyi durdurmak için mahkemeye verdiler. Mahkeme bu ihaleyi durdurdu. Ancak Danıştay bu ihalenin durdurulmasını bozdu ve tekrar o müteahhite bu ihaleyi verdi .Allah izin verirse iktidara geldiğimiz gün bu yatakları devlet işletecek ve Maden’e de bakır üretimi için çok modern bir tesis kuracağız.

MADEN’DE ÇIKAN BAKIR YILLARDAN BERİ TOPRAK HALİNDE İHRAÇ EDİLİYOR

Elazığ jeopolitik ve stratejik açıdan çok önemli bir şehir. Keban Gölü Türkiye’nin en eski barajlarından birisidir ve Türkiye’ye en fazla elektrik üreten barajlardan biri. Türkiye’nin kalkınmasına en fazla katkı veren barajlardan biri. Bunun yanında Maden’de bakır çıkıyor, Asurlardan beri, oradan bakır çıkıyor. Maden’in  o ilerisinde Alacakaya ve Guleman’da krom çıkıyor. Keban’da gümüş çıkıyor .Yine Alacakaya’da Türkiye’nin en önemli mermer yataklarından biri var. Yani maden bakımından burası zengin. Maalesef burası da çıkar çevrelerine peşkeş çekilmiştir. Maden’de çıkan bakır yıllardan beri toprak halinde yurt dışına ihraç ediliyor. Bakırı toprak halinde çıkarıp yurt dışına gönderiyorlar. Refah Partisi İktidara geldiğinde işlenmemiş hiçbir bakırı ihraç etmeyeceğiz, işlendikten  sonra ihraç edeceğiz

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Kamuoyu’nda tepkilere yol açan Maden Bermaz Beldesindeki Tarım Kredi Kooperatif  binasının kapanması konusunda da açıklamalarda bulunan Sacit Günbey bu kararın yanlış bir karar olduğunu ve o civarda yaşayan köylülerin tarımsa ürün ihtiyacı için Elazığ’a gelmek zorunda olduklarını hatırlatarak bunun çiftçiye ciddi bir maliyet yüklediğini belirtti. Günbey açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Tarım Kredi kooperatifinin Bermaz’da güzel bir ofisi vardı. Hazar Gölü’nün yanında. Duyduk ki 4-5 yıldan beri bu iktidar orayı da kapatmış. Kızıltepe’de Bermaz ovasında onlarca köy var . Ve köylüler gelip oradan ihtiyaçlarını, tarım ilaçlarını, gübrelerini alıyorlardı. Orayı kapattılar. Niye kapatıyorsunuz? Size ne zararı var? Burası köylünün işine yarıyordu. Orayı kapattılar, köylü tarım ilaçlarını almak için, gübre bulmak için Elazığ’a geliyor. Bir liralık ilacını, gübresini 5 liraya mal ediyor ve pahalıya mal ediyor. Allah izin verirse bunlar a.mazsa geldiğimiz gün geldiğimiz gün gezdin ki karım Kredi Kooperatifi şubesini ve dükkanını açacağız inşallah.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com