Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER 28 Aralık 2022 744 Görüntüleme

HAKSEN GENEL BAŞKANI AYHAN ÇİVİ: MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞI EN AZ % 100 OLMALIDIR

HAKSEN (Kamu çalışanları hak Sendikaları konfederasyonu) Genel Başkanı Ayhan Çivi memur ve kamu emeklilerinin asgari ücret ve enflasyon karşısında yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek:”. Ortalama memur maaşlarının 9 bin lira, emekli maaşlarının da 6 bin 500 lira olduğunu düşündüğümüzde, memur ve emeklilerin bu yaşam koşullarında hayatını sürdürmesi imkansız hale gelmiştir.Kamu çalışanlarının 2023 yılı için maaş artışlarının asgari %100 olarak yapılması gerekiyor . Ancak bu şekilde kamu çalışanları ve emeklilerimiz rahat nefes alabilirler. ” dedi.

HARPUTTİMES HABER’e konuşan Başkan Çivi memur ve kamu emeklilerinin artan enflasyon yükü altında ezildiklerini ve maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılmadığı takdirde çok büyük zorluklar yaşayarak borçlanmaların artacağını söyledi. Çivi açıklamasında ” Eğer söylendiği gibi memur ve emekliler enflasyona ezdirilmeyecekse maaş artışlarının en az % 100 oranında olması gerekmektedir.” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI TEK HANELİ MAAŞ ARTIŞLARINA MAHKUM EDİLMİŞTİR

HAKSEN (Kamu çalışanları hak Sendikaları konfederasyonu) Genel Başkanı Ayhan Çivi maaşlarında bir iyileştirme yapılmadığı takdirde büyük sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirerek, maaşlarda gerekli düzenleme yapılmadığı takdirde memur ve emeklilerin her geçen gün borçlandıklarını ve geleceklerini ipotek altına aldıklarını ifade etti. Ayhan Çivi şunları söyledi:
”Kamu çalışanları ve emekliler bugüne kadar maaş artışları olarak tek haneli artışlara mahkum edilmiş ve bu nedenle de her geçen gün yoksullaşmaya devam etmektedirler. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine endekslenmiş memur ve emekliler insani ihtiyaçlarını karşılayabilmek, aile sorumluluklarını yerine getirebilmek için her geçen gün borçlanmakta ve geleceğini ipotek altına aldırmaktadırlar.”

KAMU ÇALIŞANLARININ EK HESAPLARI SIFIRLANMIŞİ KREDİ KARTLARININ LİMİTLERİ DOLMUŞTUR

Bugün kamu çalışanlarının ek hesapları sıfırlanmış, kredi kartları limitleri dolmuş ve bireysel kredileri artık ödenemez duruma gelmiştir. En son açıklanan yoksulluk sınırı 24 bin lira, bir kişinin sadece insani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yaşam maliyeti de 9 bin 700 lira olarak hesaplanmaktadır. Ortalama memur maaşlarının 9 bin lira, emekli maaşlarının da 6 bin 500 lira olduğunu düşündüğümüzde, memur ve emeklilerin bu yaşam koşullarında hayatını sürdürmesi imkansız hale gelmiştir. Kamu çalışanlarının temel harcama kalemleri olarak değerlendirdiğimizde; kiradır, gıdadır, ulaşımdır, eğitimdir ,sağlıktır ve buna benzer temel giderleri bulunmaktadır. Bu giderlerin ortalama %100 olarak arttığını bile değerlendirsek kamu çalışanlarının 2023 yılı için maaş artışlarının asgari %100 olarak yapılması gerekiyor . Ancak bu şekilde kamu çalışanları ve emeklilerimiz rahat nefes alabilirler.

MEMUR VE EMEKLİLERE 2023 YILINDA EN AZ % 100 ARTIŞ YAPILMASI GEREKİR

Bugün asgari ücrete %54 oranda artış yapılmış ve asgari ücret neredeyse ortalama bir memur maaşına eşitlenmiştir. Halbuki kamu görevlileri yaptıkları hizmetle ve taşıdıkları sorumluluklar açısından asgari ücretin çok çok üzerinde bir geliri hak etmektedirler. Bu yüzden de 2023 yılı maaş artışlarının kamu görevleri ve emekleri açısından en az %100 olarak artırılması gerekmektedir. Zaten baktığımız zamanda da temel giderlerindeki artış bu civardadır. Aksi takdirde kamu çalışanlarının çok zor bir 2023 yılı bekleyecektir. Eğer bugüne kadar söylendiği gibi enflasyona ezdirilmeyecekse, hak ettikleri ücretler ödeneceks,e maaş artışlarının bu şekilde yapılması gerekiyor. Bunun altında kalan maaş artışları sebebiyle memur ve emekliler fakirleşmeye devam edecek, bankalara borçlanmaya devam edecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com