Ana Sayfa Uncategorized 18 Ocak 2023 241 Görüntüleme

MÜSİAD KARAVANARK PROJESİ ELAZIĞ’DA HAYATA GEÇİRİLİYOR

Türkiye’nin Turizm gelirini artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten Müstakil Sanayici ve  İş Adamları Derneği (MÜSİAD) daha önce Türkiye’yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek ve yeni Turizm kaynağı oluşturabilmek için karavan Park projesini hayata geçiriyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ölçülü öncülüğünde müze Genel Başkanı Abdurrahman Kaan destekleriyle hayata geçirilen projeyi MÜSİAD yeni Turizm kaynakları geliştirme komitesi karavan turizmi çalışma grubu başkanı Ümit Hotaman koordine  ediyor.

MÜSİAD Elazığ şubesinden yapılan açıklamada, ”Konaklama Tesisleri ve otellerin covid- 19 salgınının beraberinde getirdiği gerekliliklerden dolayı tercih edilme oranlarının düşmesi, turizm sektörünü ciddi anlamda etkilerken sektörden doğrudan ve dolaylı gelir elde eden çalışan kitleyi de zor duruma soktu. Dolayısıyla sektörün bir an önce eski performansına dönerek Türkiye’nin yeniden yerli ve yabancı turist için cazibe merkezi olması ülke ekonomimizin gelişmesi, istihdamın korunması ve arttırılması bakımından son derece elzemdir.

Karavan turizmi özellikle salgın ardından tüm dünyada en fazla tercih edilen tatil yöntemlerinden biri. Bizler de bu yükselen turizm çeşitliliğini en iyi şekilde ülkemizde canlandırarak, ülkemizin turizmden sağlamış olduğu geliri arttırmayı hedefliyoruz. MÜSİAD, Karavan Park projesi ile günlük ortalama 200 dolar harcayan 6 milyon turist ise ülkemizde ağırlamayı hedeflemektedir. Bu bakımdan projenin turizm sektörünün içinden geçmekte olduğu dar boğazının çıkış noktasında cansuyu olacağına inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com