Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 19 Ocak 2023 206 Görüntüleme

AKIN: KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİLER. KÖYLERİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SAADET PARTİSİ’NE NASİP OLACAK

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, yönetim kurulu üyeleri ve Merkez Köyler Muhtarları Dernek Başkanı Mahmut Ergün, merkez köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

AKIN: KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİLER

Köylerinin sıkıntı ve taleplerini anlatan muhtarları dinleyen Akın bu sorunların çözümünün Saadet Partisi’ne nasip olacağını kaydetti.
Köylerdeki taş ocakları ve beton santrallerinin köylülerin yaşamlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Akın, ”Köylü canından bezmiş. Bu tesise izin AK Partili idarecilere soruyorum, siz kendi evinizin önüne bunu kurar mısınız? Millet kokudan duramıyor Allah’tan korkun. Dereboğazı köyüne biyogaz tesisi yaptılar köyü, köylüyü perişan ettiler yetmiyor şimdi Günaçtı köyüne ruhsat veriliyor. Biz bunlara müsaade etmeyiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sizin yanınızdayız” dedi.

 

Akın şunları söyledi:”

“Bakınız Sütlüce’de, Bağdere’de ve civar köylerde taş ocakları, beton santralleri muhtarlarımızın tüm itirazlarına rağmen devam ediyor. Evleri, ekinleri batmış tozdan görünmüyor, gürültüden uyunmuyor. Şehirde halı silkeleseniz izin yok, köylünün kapısına taş ocağı kuruluyor ona izin var. Köylü insan değil mi, Köy yeri diye her türlü tozu, toprağı çekmek zorunda mı? Bu tür tesisler yerleşim alanı dışında kurulmalıdır. Bunlara maalesef Saadet Partimizi dışında dur diyecek hiç kimse yok. Bunları seçimden sonra durduracağız. Bir bakıyorsunuz gelmişler köylünün kapısına biyogaz tesisi kurmuşlar. Köylü canından bezmiş. Bu tesise izin AK Partili idarecilere soruyorum, siz kendi evinizin önüne bunu kurar mısınız? Millet kokudan duramıyor Allah’tan korkun. Dereboğazı köyüne biyogaz tesisi yaptılar köyü, köylüyü perişan ettiler yetmiyor şimdi Günaçtı köyüne ruhsat veriliyor. Biz bunlara müsaade etmeyiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sizin yanınızdayız” dedi.

KÖYLÜ DERTLERİYLE BAŞBAŞA BIRAKILMIŞ

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada; “AK Parti, güya muhtara önem verdiğini ifade ediyor ama her işte olduğu gibi sadece sözde kalıyor. Köylü dertleriyle baş başa bırakılmış, bir bakıyorsunuz köyün su parasını muhtara toplatıyor. Ben biliyorum çoğu muhtar köylüden elektrik parası alamadığı zaman cebinden ödüyor. Muhtarlarımızın sırtından bu angarya iş kaldırılmalıdır. Özel idare bu sorunu kendi çözmelidir, görevini yapmalıdır” dedi.

TARIM BİTMİŞ, HAYVANCILIK BİTMİŞ
Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, “köylünün mera arazilerinden elinizi çekin” dedi. Akın, “Tarım bitmiş hayvancılık bitmiş, oradan biri çıkıyor sanayi alanı yapacağım diyor. AK Parti buna evet diyor ve ön ayak oluyor. Siz bu millete hizmete mi geldiniz, eziyete mi geldiniz söyleyin. Buradan AK Partili yöneticilere sesleniyorum köylünün mera arazilerinden elinizi çekin. Buna müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.
Merkez Köyleri Derneği Başkanı Mahmut Ergün, ziyaretinden dolayı Başkan Akın’a teşekkür etti. Ergün, “Bugün bizleri ziyarete gelen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Sayın Abdullah Akın’a Muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Köylerimizin problemlerini bugüne kadar ifade ettik, çözüme kavuşturana kadar da konuşmaya devam edeceğiz. Tekrar teşekkür ediyorum sözü İl Başkanına bırakıyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com