Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 20 Ocak 2023 390 Görüntüleme

ATİKELER: DEVLETİN ÇOCUKLARA BİR ÖĞÜN YEMEK VERMESİ İÇİN SUNDUĞUMUZ PROJEYİ İKTİDAR PARTİLERİ REDDETTİ

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kemal Atikeler, son zamanlarda özellikle beslenme bozukluğu yaşayan çocuk sayısındaki artışa dikkat çekerek , bunun altında yatan en büyük nedenin ekonomik krizden dolayı ailelerin çocuklarına yeterli gıdayı temin edememesinin yattığını söyledi.

MEVCUT ŞARTLARDA BIRAKIN EVİ, ARABAYI İNSANLAR EN TEMEL İHTİYAÇLARINI GİDEREBİLMEKTE BİLE ZORLANIYORLAR

Artan ekonomik krizin etkilerini en çok yaşayan kesimlerden birinin de çocuklar olduğunu ifade eden Atikeler, gelişme çağında, yetersiz beslendiği için sağlık sorunları yaşayan çocuk sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Atikeler; ülkenin geleceği olan çocukların hem bedenen, hem de ruhen gelişimininin sağlanabilmesi için sağlıklı beslenme ve mutlu aile ortamına ihtiyaç olduğunu ifade ederek:” Ekonomik kriz bu gün yaşam standartlarımızı tepe taklak etmiştir. İnsanlar en temel ihtiyaç ürünlerine dahi ulaşmakta zoruk yaşıyorlar. Üstelik bunun psikolojik sıkntısı da toplumun hemen her kesimine sirayet etmiş durumda. Çünkü gelecek kaygısı yaşarken şimdi günü kurtarabilme kaygısını yaşıyor insanlar. Evi, arabayı, eğlenceyi bir tarafa bırakın karınlarını doyurmanın derdine düşmüşler”

Çocukların gelişimi için protein tüketiminin çok önemli olduğunu da dile getiren M.Kemal Atikeler, ”Kesinlikle dünya standartlarını çok altında bir protein beslenmemiz var. Sadece un ve unlu gıdalara yönelik beslenme sağlayabiliyoruz toplum olarak. Bu da çocuklarımızın hem sağlıksız beslenmesine, hem de ileri derecede vitamin ve protein eksikliklerine yol açıyor. ” dedi.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAYAN MİLYONLARCA AİLE ÇOCUKLARINA SEBZE,MEYVE, ET YEDİREMİYOR

”Çocuklarımızda ciddi beslenme bozuklukları oluşmaya başladı. Özellikle küçük yaşta çocuklarımız ve gençlerimiz yetersiz beslenmenin etkisinde kalıyorlar. Neden? Artık insanların gelir düzeyleri çok düştü ve açlık sınırın altında yaşayan milyonlarca insan var. Açlık sınırı bugün asgari ücretin çok üstünde kaldı. yani 4 kişilik bir ailede çocukların nasıl sebze meyve ile beslenmesi veya et alıp yiyecemeyeği konusunda hepimiz herhalde hem fikiriz. Kesinlikle dünya standartlarını çok altında bir protein beslenmemiz var. Sadece un ve unlu gıdalara yönelik beslenme sağlayabiliyoruz toplum olarak. Bu da çocuklarımızın hem sağlıksız beslenmesine, hem de ileri derecede vitamin ve protein eksikliklerine yol açıyor. Bunlar ileride çok ciddi hastalıklar olarak da maalesef toplumumuza dönecek. Burada ekonomik şartlar insanlar bu hale getiriyor.

 

ÇOCUKLARIMIZA DEVLETİN BİR ÖĞÜN YEMEK VERMESİ İÇİN SUNDUĞUMUZ PROJEYİ İKTİDAR PARTİLERİ REDDETTİ

Burada yapılması gereken mesela İYİ Parti olarak bizim ”Rüzgar Gülü” projemiz var idi. Bu projeye göre her okulda, her sabah devlet çocuklarımıza kahvaltı verecekti. Biz bunu proje haline getirdik. Kaynaklarını da bulduk, mevcut hükümete ilettik. Hatta meclise sunduk. Fakat meclisten reddedildi. Bunu da reddeden maalesef sosyal devlet olduğunu sanan iktidar partileriydi. O yüzden biz öncelikle gençlerimizin ve çocuklarımızın beslenmesi için hiç olmazsa bir öğünün çok iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. ve rüzgar gülü projemizi ısrarla tekrarlıyoruz”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com