Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 24 Ocak 2023 252 Görüntüleme

BAŞKAN KANGAL “NİTELİKSİZ YAPILAŞMANIN VE DENETİMSİZLİĞİN EN VAHİM SONUÇLARINI DEPREMLE YAŞADIK”

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet KANGAL, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin 3. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Mesajında ” en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek , bu konularda ise özellikle Kamu Kurumlarının tavizsiz bir şekilde denetime devam etmesidir. ” ifadelerine yer veren Başkan KANGAL;

“Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 24 OCAK depremi, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. Elazığ’ın deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararlara ve tedbirlere uymak, toplumumuzun önümüzdeki süreçteki depremlerle birlikte, ama sorunsuz yaşaması açısından hayati bir öneme sahiptir. Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getirmesi, yaşanan bu acılardan ders çıkartması, depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için daha hızlı hareket edilmesi zorunludur. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek , bu konularda ise özellikle Kamu Kurumlarının tavizsiz bir şekilde denetime devam etmesidir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Hepimizin bildiği gibi niteliksiz yapılaşmanın ve denetimsizliğin en vahim sonuçlarını depremle yaşadık . Yapı stoklarımızı iyi hale getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyelerimizin daha titiz çalışarak , bina stoklarına yönelik dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlamasını bekliyoruz. Güzel İlimizin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyor , depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , tüm hemşehrilerime sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com