Ana Sayfa GÜNDEM 24 Ocak 2023 233 Görüntüleme

BAŞKAN ÖZDOĞAN “SEKTÖR ARAMAKSIZIN TÜM ESNAFLARIMIZ BİTMEK ÜZERE”

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca insanın beklediği EYT yasası hakkında geçtiğimiz günlerde müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası birçok insan yasanın çıkması ile mutlu olurken, yasada Bağ-Kur ve SGK günlerinin aynı olmaması Bağ-Kur’lu kesim tarafından tepki görmüştü.

Özellikle iş veren ve esnafı etkileyen Bağ-Kur primlerinin 9 bin gün olmasına bir tepkide Kovancılar Kahveciler Oda Başkanı Ahmet ÖZDOĞAN’dan geldi. Yasanın tekrar düzenlenerek şartların eşitlenmesi için Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’a seslenen Başkan ÖZDOĞAN;

“EYT kararında esnaflarımız mağdur edildi.  Bir SGK çalışanı 5 bin günle  emekli olurken BAĞ-KUR esnafı 9 bin günle ediliyor. EYT  yasasında Bağ-Kur’lu esnaflarımızda SGK’lı esnaflar gibi 5 bin günde emekli olabilsin. Esnaflar olarak bu mağduriyetin kaldırılmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız umuyoruz ki aynı gün ve aynı yasadan emeklilik şartında gerekli düzenlemeyi yapıp Bağ-Kur’lu esnafımıza da müjdeli haberi verirsiniz. ” dedi.

Asgari ücrete gelen zamların esnafı olumsuz etkilediğini bildiren Başkan ÖZDOĞAN, eskiden az sayıda primlerini yatırabilen esnaf varken artık birçoğunun hiç yatıramadığını ve  sektör farketmeksizin esnafların bitmek üzere olduğunu vurguladı.

Son gelen zamlardan sonra Bağ-Kur primlerinin 3000 TL’yi geçtiğini belirten Başkan ÖZDOĞAN;

“Son gelen asgari ücret zammı sonrası esnaflarımızın Bağ-Kur primleri 3 bin TL’yi geçti esnafımız bu primleri nasıl ödeyecek? Bağ-Kur primlerinin yükselmesinin asgari ücret artışıyla ne ilgisi var? Esnafımızın gelirleri arttı mı ki primleri bu kadar artıyor. Esnaflar geçmişte primlerini ödemiyordu. Çok az sayıda primlerini ödeyen esnaflarımız vardı onlarda bu gelen zamlardan sonra ödeyemeyecek seviyede. Devletimizin kesinlikle Bağ-Kur primlerinde indirime gidilmesi gerekiyor. Esnafımız destek bekliyor bizler Oda Başkanları olarak gerek başımızdakilere gerek siyasilere bu sorunları iletiyoruz ama ses yok. Sektör aramaksızın tüm esnaflarımız bitmek üzere, esnaflarımız can çekişiyor, esnaflarımızın sorunlarına kulak tıkamayalım, esnaflarımızın acilen can suyu kredisine ihtiyacı var bizler sürekli olarak bu isteklerimizi tekrarlıyoruz çünkü esnaflarımızın talepleri bu yönde. Hangi esnafımızı ziyaret etsek bizlere faizsiz kredi istediklerini söylüyorlar. Bizim yetkililerden ve Cumhurbaşkanımızdan talebimiz  acilen   esnaflarımıza faizsiz kredi verilmesi ve esnafımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesidir. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com