Ana Sayfa GÜNDEM 25 Ocak 2023 297 Görüntüleme

“ELAZIĞ DEPREMİ” ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin yıl dönümü nedeniyle Elazığ Bilge Organizasyon tarafından anma programı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe birçok önemli isim katılım sağlarken depremin meydana geldiği saat 20.55’te kuran tilaveti yapıldı.

Düzenlenen gecede depremde hayatını kaybedenler anılırken Elazığ tarihinde ki acı gecede yaşananlar bir kez daha hatırlandı.

Programa katılan isimler arasında Elazığ Türk Ocakları Başkanı Yavuz Haykır, Hazar Isı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tuncel, Prof. Dr. Hikmet Esen, Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gündüz, İl Aile Sosyal Müdürü Ali Fuat Çeçen, Bilge Organizasyon Sahibi Hasan Bilge, Yerel Yayıncılar Dernek Başkanı Ümit Albayrak, Murat Türker ve Faruk Şanlı yer aldı.

Programı düzenleyen BİLGE Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hasan BİLGE, depremin üzerinden uzun yıllar geçsede o günün acısının hiç dinmeyeceğini, bu programın gelenekselleşerek her yıl düzenleneceğini bildirdi.

Başkan BİLGE açıklamalarının devamında:

“Her yıl bugünleri unutmamak için duvarımıza deprem köşesi yaptık aynı zamanda bu köşemiz ile depreme dikkat çekiyoruz. Ben daha önce İstanbul depremini 1999 yılında yaşadım. Elazığ’ın süresi az şiddeti fazla idi. Bu şehir çok artçı yaşadı halen yaşıyor geçtiğimiz günlerde 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Her aileye ait boş bir arazide bir prefabrik evin olması lazım bu şehrin fay hatları onu gerektirir. “ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com