Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 28 Ocak 2023 2033 Görüntüleme

AK PARTİ ADAY ADAYI GÜLAÇ: GÜRSEL EROL VE TÜM MUHALEFET İL BAŞKANLARINA HODRİ MEYDAN, YÜREĞİ YETEN GELSİN

Elazığ AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avukat Cengiz Gülaç ile seçimlere ve Elazığ gündemine dair konuştuk.

2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken Elazığ siyasi kulislerindeki hareketlenme de hız kazanmaya başladı. AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Avukat ve TV Programcısı Cengiz Gülaç ile seçimlere ve Elazığ gündemine dair konuştuk.

Niçin Ak Parti şeklindeki sorumuza Ak Parti’nin Türkiye’ye son 20 yıldaki hizmet ve kazanımlarının siyasi tercihlerini etkilemesi şeklinde yanıt veren Gülaç sözlerinin devamında şunları söyledi: ”Türkiye’nin Ak Parti iktidarında gelmiş olduğu noktaya baktığımızda ülkemizin hiç olmadığı kadar büyük kazanımlar elde ettiğimiz gördüm. Ben klasik bir siyasetçi değilim.  Çocukluğumdan beri bir ideolojik tavrı ,tutumu olan birisiyim. Bu tercihim oy oranıyla, ya da  partinin gücüyle alakalı bir şey değildir. Ben üniversite yıllarından itibaren Ak Parti’yi AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ideolojik tutumları birbirine çok paralel. Yani hem ideolojik olarak hem de Türkiye Yüzyılı hayalinin bir parçası olmak için siyasete girdim.  Bu gün A partisi, yarın tutmazsa B partisi diyen birisi değilim. Allah göstermesin yarın bir gün AK Parti ile ilgili olumsuz bir şey olsa da ben partimin yanındayım. Ha yeri geldiğinde olumsuzlukları da eleştirdim. Ama bu gün Türkiye’nin son 20 yılına baktığımızda, yapılan yatırımları ve hizmetleri gördüğümüzde, neden AK Parti sorusunun cevabını görebiliyoruz.” dedi.

Ben bu şehre 11 yıldır bir katkı sağlıyorum. Beş yılda bir sahaya çıkmayacağım. Bu şehrin bir parçası olarak sorunlarını sürekli gözlemleyen ve yazan bir insanım. Bu şehirde yollardaki suyu yazdım, içtiğiniz suyu yazdım, işsizliğini, sulama sorununu, deprem sürecindeki sorunları yazdım. Bunun tabanda bir karşılığı olduğunu gördüm. Çünkü yazdıklarımın okunma sayıları bellidir. Bu şehirle ilgili her zaman bir fikrim oldu. Her sorunu ve daha önemlisi her sorunun çözümünü biliyorum.

ELAZIĞ’IN HİZMET EKSİĞİ YOK, GÜÇLÜ BİR TEMSİL EKSİKLİĞİ VAR

Elazığ’ın hizmet almada hiç bir problemi yok. AK Parti’nin 20 yıllık hizmetlerinden Elazığ da payına düşeni aldı. Bu manada hiç bir eksiğimiz yok. Bütün kurumlarımız yenilendi, yollarımız yenilendi, sosyal hizmetlerin hepsinden faydalandık. Türkiye’de 6 şehir hastanesi var. Ve Elazığ’daki şehir Hastanesi ilk hizmete girenlerden. İşin gerçeği Elazığ’ın alınan hizmetlerle ilgili bir sıkıntısı yok. Elazığ’ın kendisini temsil edecek güçlü isimlere ihtiyacı var. Aslında bizim talibi olduğumuz görev bu misyonu yerine getirmek. Elazığ’ı mecliste güçlü bir şekilde temsil edebilmek. Sesini güçlü duyurabilmek. Aslında bunun iki boyutu var. Halkın sesini mecliste duyurmak, ve devletin hizmetlerini halka anlatmak.

ELAZIĞ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİR

Elazığ gündeminde en çok konuşulan konulardan biri yaşanan deprem süreci. Deprem sonrasında Elazığ’ın afet bölgesi olarak ilan edilmemesi bir çok kesim tarafından tepkiyle karşılanmış, kamuoyunda ‘Elazığ afet bölgesi ilan edilsin’ şeklinde propogandalar yapılmıştı. Cengiz Gülaç konuya dair yaptığı açıklamada Elazığ’ın afet bölgesi ilan edildiğini ifade etti. Bu konuyla ilgili olarak defalarca muhalefet partilerine seslenerek herhangi bir ortamda konuyu tartışma çağrısı yaptığını söyleyen Cengiz Gülaç; çağrısını yineleyerek şunları söyledi:

”AK Parti’nin depremle ilgili Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki karnesine baktığınız zaman, yüzümüzün en ak olduğu karne Elazığ depremidir. 20 yılın birikimiyle tecrübe ve imkanlar dahilinde Elazığ’a çok şey yapıldı. En çok konuşulan konulardan birisi Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmediği konusudur. Ancak Elazığ Afet Bölgesi ilan edilmiştir. Ancak toplum neden Elazığ Afet Bölgesi ilan edilmediği yalanını satın aldı? Bu konuyu irdelemek gerekir. Elazığ afet bölgesi ilan edildi ama  insanlar neden buna inanmak istemiyor? Bu yanlış bilgi nasıl yayıldı. Demek ki şehre gerçekleri anlatma konusunda bir sorun var. Mevcut siyasilerimizi eleştirmiyorum. Onlarla bir kardeşlik hukukum var. Onların yanlış yaptığını söyleyemem. Ama ben diyorum ki bu konuyu daha güçlü anlatabilirim. Elazığ Cumhuriyet tarihindeki en büyük deprem yatırımını aldı.  ”

ELAZIĞLI SİYASİLERİMİZ, ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR, BU NEDENLE PARTİLİLERİME SÖZ SÖYLETMEM

Şimdi benim düne kadar aday adaylarını açıkladığım güne kadar Avukat kimliğinde mesleğim icra ediyorum, basın mensubu kimliğiyle parti ayrımı yapmaksızın eleştirdik. Ama bugün kardeşlik hukuku içerisinde çok rahat söyleyebilirim ki siyasilerimiz bu konuda ellerinden geleni yaptılar. Bu nedenle partililerime söz söyletmem. Ama ben diyorum ki ben bunu daha iyi izah edebileceğimi zannediyorum Yani benim bütün kariyerim bunun üzerine. Bütün geçmişim bunun üzerine. En azından kaynaklarını söylüyorum, afet etkinlik kavramını nasıl değiştiğini, onların hepsini yayınladım .

Burada bürokrasi ile ilgili bir sorun var demek ki. Özeleştiri yapacağız. Bu konu valilikten başlar, o dönemin valisinden başlar. Yapılanlara dair topluma bir bilgilendirme yapılmadıysa, suçlu sadece siyasetçiler değil.  Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız talimat verdi, burada her şeyi yapıldı. Yeniden bir şey inşa edildi. Şimdi sokaktaki evlere baktığınız zaman insanlar hala yapılamayan evleri eleştiriyor. Ancak şunu görmeleri lazım. Bizlerin de anlatması. evi yıkılan vatandaşa AK Parti yeni ev yaptı. Yıkılan evin yeri de sahibine ait kaldı. Çok cüzi ödemelerle evinde yaşarken, eski evini de yaptırabilecek. Aslında AK Parti insanları iki ev sahibi yaptı. Bunlar görmezden gelinecek konular değildir. Neden memnun değiller? Çünkü fısıltı gazetesi halkı yanılgıya götürüyor.

BURADAN HODRİ MEYDAN! TÜM MUHALEFET İL BAŞKANLARINA VE GÜRSEL EROL’A SESLENİYORUM.YÜREĞİ YETEN GELSİN BASIN ÖNÜNDE KONUŞALIM

Şimdi buradan sesleniyorum. Hükümetin yaptığı işleri eleştirenler, onlara sesleniyorum, muhalefet hani eleştiriyor ya AK Partililer muhalefetle bir araya gelmiyor diye. HODRİ MEYDAN. İster sizin yanınızda, ister karma bir basın toplantısında; isteyen, kendine güvenen, bütün il başkanları ve aday adayları ile ben bu konuları konuşmaya hazırım. Tüm muhalif partililere sesleniyorum. Hani çıkmıyoruz ya.  Gelsinler isteyen , il başkanları beni tanıyorlar. Ben düne kadar ekranlarda hepsine hodri meydan çektim. Gürsel Erol da bu davetime dahildir.

Gürsel Erol, kendisine yazdığım mektuba cevap vermedi. Programa cevap vermedi. Tekrar ediyorum. Hodri meydan. Yüreği yeten, konuşacak olan varsa bekliyorum. Bu konuda yaptığım programa defalarca çağırdım. Siyasi bir taraf olarak değil, programcı olarak çağırdım. Benim davetim bugün için değil. Daha önceki TV programlarımda da defalarca çağırdım. Şimdi de sizin aracılığınızla çağırıyorum.

ŞEHRİN EKSİKLİĞİ HİZMET ANLAMINDA DEĞİL, TEMSİL NOKTASINDA VARDIR

Bu şehrin problemi konuşuyoruz .Bir kere Elazığ insanı kadar güzel insan var mı ?Yok. Çok güzel insanlar hakikaten Türkiye’nin neresine gider benimle konuşuyorlar. Herkes  bizi çok sever, bizim de mesai arkadaşlarımız severler. Bizim eksiğimiz ne? Bilgiye kıymet vermiyoruz. Gelsinler konuşalım. Bu şehrin en büyük eksikliği temsil noktasında. Tekrar söylüyorum. Hizmetleri en iyi şekilde alıyor bu şehir. Ve beni tanıyan insanlar görüyor. Elazığ’ın hakkını savunmada, güçlü ifade etmede beni biliyorlar. Zaten haklarını yemeyelim. Tüm Ak Partili siyasilerimiz zaten yapılması gerekeni yapıyorlar.

ARKAMIZDA CUMHURBAŞKANIMIZ VAR. BİZ ZATEN 5-0 ÖNDE BAŞLADIK

Bir kere bizim arkamızda Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider var. Bu nedenle zaten 5-0 önde başladık. Düşünün karşınızda henüz bir aday dahi yok. Savaşlar komutanlarla anlatılır. Savaş askerlerle yapılır ama komutanlar anlatılır. Tarih Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatacak. Bunu kimse engelleyemez. Ama askerlerin katkısı ne kadar. Benim iddiam. Askerlerin temposu Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalıyor. Düşünün Recep Tayyip Erdoğan tek başına % 52 alıyor, biz parti olarak aşağısında alıyoruz. Bizim o çıtayı yaklaştırmamız lazım. Bizim Cumhurbaşkanının elini güçlendirmemiz lazım.

 

Millet İttifakının olası bir iktidarında Elazığ’a bakanlık verilmesini Elazığlı ister. Ama benim iddiam hak edenin bakan olması.  Nerede olduğu önemli değil. Elbette bakanlık o şehir için büyük bir katkıdır. Elazığ’dan bakan olmasını isteriz elbette. Ama bizim zaten en büyük değerimiz Cumhurbaşkanımız var. O bizde. Recep Tayyip Erdoğan 81 ilin hiçbirini ihmal etmiyor zaten. Ama

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com