Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 28 Ocak 2023 353 Görüntüleme

İŞ İNSANI BİLGE KUR’AN-I YAKAN PALUDAN’A TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde tüm islam aleminin gündemde yer alan aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın  Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmasına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

İslam dinine yapılan çirkin saldırıya ilk tepki Türkiye büyük elçiliğinden gelirken Türk vatandaşlarıda olaya sessiz kalmadı.

Yaşanan çirkin saldırıyı kınayan Elazığlı İş İnsanı Hasan BİLGE, olaya tepki çekmek için iş yerinin önünde Paludan’ın resmini yaktı.

Sadece Kur’an-ı Kerim’in değil 4 kitabın korunması gerektiğini, insanların herşeyden önce dini inançlara saygı duyması gerektiğini vugulayan BİLGE;

”Rasmus Paludan insan kılığında ki bir yaratık Danimarka vatandaşıymış.  Geçenlerde Kur’an-ı  yaktığını gördük bir Müslüman olarak bunu protesto ediyorum. Bir Müslümanın buna dayanması mümkün değil, bütün Müslümanların buna tepki göstermesi gerekiyor. Allahım da onu aynı yerde bir yıldırım bir şimşekle yaksın zaten dünyada da ahirette de onun cezasını çekecek.  Bir Müslüman olarak vicdanımı rahatlatmak iççin en basit şekilde onun resmini bir  protesto ile yakacağız ve tepkimizi göstereceğiz. Her Müslümanın bu olayı protesto etmesi gerekiyor. Dünyada 5-6 milyar Müslüman var herkes bireysel olarak  tepkisini gösterirse çok daha farklı sonuçlar alınır.  Biz 4 kitaba da Müslüman olarak inanıyoruz hiçbir kitabın yakılmasına asla inancımız müsaade etmez. Diğer dinlerdekilerinde kutsal kitabımıza saygı göstermesini bekliyoruz ve bunu protesto ediyoruz. Paludan’ın  resmini yakarak protesto ediyoruz ve onu tarihin çöplüğüne atıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com