Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 31 Ocak 2023 274 Görüntüleme

MASSAD KURUCU GENEL BAŞKANI FETHİ AHMET GEL: TOKİ’NİN MADEN’DEKİ GÖSTERMELİK ÇALIŞMALARI İLÇE HALKINI TATMİN ETMİYOR

MASSAD Kurucu Genel Başkanı Fethi Ahmet Gel, Elazığ’da yaşanan derpemin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, Maden İlçesi’nde konutlar için bir adım atılmadığını ifade ederek Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde barajdan dolayı taşınmak zorunda kalınan yere yörenin yapısına uygun evler yapıldığını belirtti. Gel aynı çalışmanın sadece b ir ilçesinde değil kentin genelinde merkez ve ilçelerinde büyük yıkım yaşamış Elazığ’da yapılmamasının üzücü olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

10 bin yıllık Maden İlçesine 24 Ocak Depreminden sonra gecen 3 yıllık  sürede hala daha TOKI’nin konutlar için ciddi bir temel atılmamıştır. Vatandaşlar belirsizlik yaşıyorlar. Maden sadece depremden dolayı mağdur olmamıştır. Heyelan riski altında yaşayan vatandaşlarımız depremde de yara almışlar ama ne yazık ki yaraları aradan geçen 3 yıla rağmen henüz sarılmamıştır.

Artvin Yusufeli İlçesi’nde barajdan dolayı taşınması gereken ilçeye gerekli yapılar inşa edildi. Barajdan dolayı taşınan 152 Yıllık Yusufeli ilçesi merkezinde 2 bin 698 konut , 7 köye de ‘YÖREYE UYGUN 520 adet  YENİ KÖY EVİ yapıldı.

Son günlerde medyada haberi yapılan TOKİ’NİN, Maden İlçesinde göstermelik yol açma ve alan oluşturma çalışmaları ilçe halkını tatmin etmemektedir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com