Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 2 Şubat 2023 419 Görüntüleme

PERÇENÇLİLER DERNEK ÜYELERİ DÜZENLENEN ORGANİZASYONDA BİR ARAYA GELDİ

Perçençliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri derneğin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Derneğin 1 yıllık faaliyetlerinin görüşülmesi üzerine düzenlenen toplantıda katılımcılar müzik eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı. Elazığ ezgileri ile geçmişin bir kez daha yad edildiği toplantıda Dernek Başkanı Fikriye Pirinçci, ilerleyen dönemde daha geniş kapsamlı etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Düzenlenen organizasyona Halk Bankası Emekli Müdürü Uğur Adalı, Çevre Ve Şehircilik Müdürü Mahir Özer, Akçekiraz Eski Belediye Başkanı Sadık Uygar, İnşaat Müh. Ekol Mühendislik  M. Murat Atik, Elazığ Turkuaz Bölge Dağıtım Bayi Muhammed Çetindağ, Eski Yarımca Belediye Başkanı Saim Pirinçci, Şakir Poyraz, İbrahim Poyraz, Ahmet Şinik, dernek üyeleri ve çok sayıda önemli isim katılım sağladı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Perçençliler Dernek Başkanı Fikriye Pirinçci,  Perçenç Beldesi’nin yok olmak üzere olduğunu, derneğin en büyük  amaçlarından birinin kültürel değerleri bir arada tutarak yeniden canlandırmak olduğunu vurguladı. Bir kooperatif kurmayı düşündüklerini belirten Başkan Pirinçci, kurulacak kooperatif ile özellikle kadın girişimcilerin el emeği ürünlerinin pazarlamasını sağlamayı ve ipek böcekçiliğini yeniden beldeye kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

İpek Böcekçiliğinde yıllar önce Bursa ile  yarışan bu Belde’ de tekrardan bu işe önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Pirinçci açıklamalarının devamında;

“Derneği kurma amacım Perçenç çok kadim bir belde şuanda yok olmak üzere bunu canlandırmak için harekete geçtik.  Yalnız dernek tüzüğünde ipek böcekçiliği konusu ön planda bunda da pandemi ve deprem bizi çok etkiledi tekrar canlandırmak istiyoruz. Çok eski yıllarda Bursa ile yarışılacak kadar ipek böcekçiliği yapılmış Perçenç Beldesi’nde. Çok sayıda ulemaları alimleri var yazarları ve şairleri var. Bayanlarda da tabi Naşide Gökbudak Perçençli, annesi Dilşah Hanım çok ünlü bir şair. Çok meşhur Hayriye Hanım vardır yine buda İstanbul’da çok sayıda tiyatro sahnelerinde yer alan biri. Ünlüleri çok, eğitim seviyesi çok yüksek bir anda 7 Paşa orduda görev yapmış Perçenç aynı zamanda asker kökenlide bir yer.

Ben birde kadınlar kooperatifini kurmak istiyorum. Çünkü Perçenç’te yeni adıyla Akçakiraz’da 40-50 bin ağaç dut var bu kooperatifi kurmamda ki amaç o dutları da pazarlamak bayanlara yardımcı olmak.

Bayanların evde yaptıkları elişlerini ve tamamen dut ürünlerini tanıtmak bunların satışını sağlamak. Perçenç kültüründe yok olan insanlar daha doğrusu il dışına çıkmışlar bu insanları birbiriyle kaynaştırmak istiyorum. Geçmişleri, şuanda ki yaşamları, gelecekleri bunları bir kitap haline getirmek istiyorum inşallah bunların hepsini başarırım çünkü kültür seviyesi Harput’la çok çok yakın bunu yeniden ortaya çıkarıp canlandırmak istiyorum.  Kooperatifimizin içeriği bayanları el işleri yemekleri özellikle dut ürünlerini pazarlamak ve onlara katkı sağlamak.” dedi.

Düzenlenen toplantıda birlik ve beraberlik mesajı veren Dernek Başkan Yardımcısı Uğur Adalı;

“Köyümüz ipek böcekçiliği anlamında yıllarca büyük şehirlerle yarışmış bir bölge amacımız tekrardan aynı çatı altında toplanmak bu yıl düzenlediğimiz 3. organizasyon. Bir yıl boyunca nasıl bir yol izleyeceğimizi hangi faaliyetlerde bulunacağımızı görüşeceğiz. Bayramdan sonra daha büyük organizasyonlar düzenleyeceğiz. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com