Ana Sayfa FLAŞ HABER, Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 3 Şubat 2023 1200 Görüntüleme

” BİZİM YUNUS” : ELAZIĞ’IN SAHİPSİZ OLMADIĞINI HER PLATFORMDA, TEMSİLİYETTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HAYKIRACAĞIZ

”Davamız çocukluk aşkımız MHP olduğu için, davamıza hizmet sevdamız olduğu için bu yola çıktık” diyerek söze başlayan MHP Elazığ Milletvekili Aday Adayı Yunus Genç ile bir söyleşi yaptık. Elazığlı bir iş insanı  olan Yunus Genç, siyasette farklı ve bir o kadar da enerjik bir yüz olarak çıkıyor karşımıza.  Küçük yaşlardan beri Elazığlıların kendine has millet ve devlet sevdasını yüreğinde taşıdığını ifade eden Yunus Genç, evli ve bir çocuk babası.

SİYASETE BAKIŞ AÇIM, ÇÖZÜM ÜRETMEK ODAKLI OLDU

Neden Milliyetçi Hareket Partisi diye sorduğumuz soruya ”milliyetçi duyguları olan insanın en fazla heyecan duyduğu parti, Milliyetçi Hareket Partisi’dir” diyerek yanıt veren Yunus Genç: ”Davamız, çocukluk aşkımız, sevdamız MHP olduğu için, Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olmaya karar verdim. Vatanını milletini seven herkesin en fazla heyecan duyduğu partidir MHP. Milliyetçi bir insanım. Atatürk milliyetçisiyim. Siyaset günümüzde hemen her evde, her ortamda konuşulan, insanlarımızın gündeminde olan bir konu. Elbette her vatandaş gibi siyasetle benim de ilgim vardı. Ancak benim siyasete bakışım, bir vatandaş olarak çözüm beklemek değil, içinde bulunduğum topluma çözüm sunmak çerçevesinde gelişti. Bu güne dek sorumlulukları olan ve sorumluluklarımın bilincinde biri olarak yaşadım. Şunu çok iyi biliyorum. Siyaset sorumluluktur, vebaldir, empatidir, halk için çözüm üretmek ve takip etmektir. En nihayetinde bu kavramlar çerçevesinde topluma hizmet etmektir. Toplumumuzu etkileyen her türlü olayı gözlemleyerek, çözümler üretme odaklı birisiyim.  Yunus Emre gibi 40 yıl bekledik, 47 yaşımıza geldik bu yola girdik. Allah nasip ederse Elazığ’ın meclisteki sesi, yüreği olacağım. ” dedi.

ŞAHISLARIN DEĞİL, MİLLETİN VEKİLİ OLACAĞIM

Elazığ’ı temsil etmenin çok önemli bir görev olduğuna dikkat çeken Yunus Genç, seçildiği takdirde şahısların değil, milletin vekili olacağını söyledi. Halkın yararına var olan projeleri desteklemek ve duyurmak adına çalışacağını ifade eden Genç, sadece duyurmak değil, yapılan, yapılacak her işin de takipçisi olacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

”Elazığ gibi Doğu’nun gözbebeği, gelişen bir şehirde siyasetçi olmak, halkı temsil edebilmek çok önemli bir görev. Bu göreve talibim. Elazığ’ın sorunları nedir derseniz; İşin açıkçası ben, Elazığ’ın sorunlarının  ne olduğunu bilen, çok güçlü muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, encümenlerimizin ve birbirinden kıymetli belediye başkanlarının olduğunu biliyorum. Bu İnsanların yapacağı projelerin savunucusu olacağız. Yeri gelecek takipçisi olacağız.

Biz milletin vekili olacağız. Milletin getirdiği projelerin tamamını Ankara’da savunacağız. Milletvekili işi proje yapmak değil, projeyi takip etmektir. Biz takip noktasında Elazığ’ı her noktada sonuna kadar götüreceğiz. Elbette ciddi projelere ihtiyaç duyan şehrimizde, var olan projelerin sesini duyurmak gerekir. Elazığlı biri olarak şehrimin kalkınması noktasında,  insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek olan her türlü projeyi destekleyeceğiz. Biz;  şahısların milletvekili olmayacağız. Milletvekili olarak o projelerin tamamını Ankara’ya taşıyacağız.”

ELAZIĞ’IN SAHİPSİZ OLMADIĞINI HER PLATFORMDA, TEMSİLİYETTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HAYKIRACAĞIZ

Siyasette milletvekilleri konusunda bir takım algılar oluştuğunu da dile getiren Yunus Genç, Elazığ’daki herkesin çok rahatlıkla ulaşabileceği, doğru bir profil sergilemek amacında olduğunu söyledi:

”Yola çıkış noktamız Elazığ’daki herkesin çok rahatlıkla ulaşabileceği doğru bir profil sergilemek olacak iş yerimiz Elazığ’ın göbeğinde herkesin çok rahatlıkla ulaşabileceği, bizim de Elazığ’ın sorunlarını her platformda göğsümüzü gere gere Elazığ için ne varsa savunabileceğimizi ifade ederek başladık. Elazığ sahipsiz değildir. Elazığ’ın sahipsiz olmadığını girdiğimiz her ortamda, temsiliyetinden aldığımız güçle, gür bir sesle haykırarak göstereceğiz.

ELAZIĞ’IN HİZMET SORUNU YOKTUR, BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SORUNU VARDIR

Elazığ’ın en önemli sorunu  temsiliyetten başlayıp,  birlik ve bütünlük sorunu. Sivil toplum kuruluşları, siyasiler, mevcut tüm birimlerin tek mekanizma etrafında birleşip sorunu temsil noktasına hep bir ağızdan götürememeleri. Tek sorun o. Yoksa Elazığ’da bu işi çok doğru yapan arkadaşlarımız var. Tek sıkıntı birleştirici bütünleştirici bir insanın olması. O işe de biz talibiz, o işi yapmak da bize nasip olacak.

‘HİZMET ET, EMEK VER, NASİBİNİ AL’ DİYEREK, ELAZIĞ’IN YUNUS’U OLMAK İÇİN ÇIKTIM BU YOLA

Çevresindeki herkes için  ”Bizim Yunus” olarak anılan Yunus Genç, Elazığlıların da Yunus’u olmak için çıktığı bu yolda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Genç, insan sevgisine dayanan bir görüşü ile gönüllerde yer edinmiş Yunus Emre gibi yüreğinde vatan ve millet sevgisi ile çıktığı bu yolda Elazığ’a hizmet etmek istediğini ifade ederek şunları söyledi:

”Taptuk Emre nasıl ki Yunus’a; “Hizmet et, emek ver, nasibini al!” Dediyse ve Yunus, 40 yıl dergaha tek bir eğri odun götürmeyip “Bizim Yunus” olduysa, ben de şahsım olarak evladı olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Elazığ’ımıza hizmet etmek, emek vermek ve eğri hiçbir şey yapmamak, her zaman dosdoğru olmak, aziz şehrimizde birliği, kucaklaşmayı, muhabbeti tesis etmek ve Elazığlıların Yunus’u, “Bizim Yunus” olmak gayesiyle bu yola çıktım.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com