Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 3.02.2023 564 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…BİZİ İZLEYİN. (Söz de yetki de sizin)

Değerli vatandaşlar, seçimler yaklaşırken hazine yardımı alan partilerin genel başkanları seçim çalışmalarını devletin tüm
imkanlarını da kullanarak meydan meydan taşıma kalabalıklarla biraraya geliyorlar. Hatta bu mitinglere para verme vaadiyle
taşınanların söz verilen paraları alamadıkları mesajlarını sosyal medyada görüyoruz. Bizler cumhur ve millet ittifakı partilerin bileşenlerinin sorunları
çözmede samimi olmadıklarını, hatta varlıklarının sorun olduğunu görüyoruz. Millet ittifakının iktidarın yanlışlarına sessiz kalınması ya da doğru olanı uygulamaktan aciz olmaları sorun değil de nedir? Al birini vur diğerine…
Devlet adamı olmayı başaramayan bir iktidar başkanının sebep olduğu sıkıntıları yaşıyoruz. Çünkü; devlet adamı olsalar ülkenin geleceği, gelecek nesilleri düşünerek politika yaparlar. Oysa kendi gelecekleri dışında bir düşünceye sahip olmayan bu yönetim sadece seçimi kazanmak, lüks ve şatafatlarını sürdürmeye yönelik politikalar peşindedir.
Millet ittifakının 30.Ocak tarihinde açıkladığı mutabakat metninde, alanım olan enerji ve madencilik konusundaki vaatlerin, milli ve yerli madencilik politikası anlayışından uzak ve cumhur ittifakı anlayışının devamı niteliğinde olduğunu gördüm.
Özetle, küresel sermaye anlayışının benimsenmesi oldukça manidardır. Şaşırmadım tabi üst akıl aynı olunca elbette farklı bir şey beklenemez. İnanın ki bu ittifakın tüm bileşenleri, devlet ve milletin derdini dert etmeyen, Devleti değil kendileri ve yandaşlarını önceleyen bir anlayışın temsilcileridir. Tüm bu gerçeklere rağmen halen milletimizin bir bölümü ne yazık ki hala bunların yanında yer almakta. Oysa ben yaptım oldu anlayışı yerine bilimsel anlayış
çerçevesinde doğru çalışmalar yapacak bilgi ve birikime sahip bir ittifakta yer almanın hem vatandaşı hem de ülkemizi güçlü hale getireceğinin görülmesi gerekir.

Ben bu yazımda mevcut ittifaklara mecbur olmadığımızı anlatmaya çalışacağım.
• Yolsuzluk, yokluk ve yasaklar devam etsin istiyorsanız cumhur ve millet ittifakı bileşeni partilere oy verin. Yok yeter artık diyorsanız kuruluş değer ve ilkelerini bünyesinde barındıran ittifaka oy verin.
• Elektrik faturalarına yatırdığınız paraların batık şirketlerin borçlarına akmasına yani kullandığın elektriğin değil batık şirketlerin borcunu ödemeye devam etmek istiyorsanız buyurun istediğinize oy verin. Yok artık ben başkasının borcunu ödemek istemiyorum diyorsanız size açtığımız yolda birlikte yürüyelim.
• Bu ucube sistem gereği tek kişinin ülkeyi yönetmesinde sakınca görmüyorsanız bunlara oy verin. Yok yeter artık diyorsanız Atamızın hediyesi demokratik, laik cumhuriyetin yeniden tesisi için sizler de saflarımızda yer almalısınız.

Değerli vatandaşlar, mevcut iktidar tarafından yaşatılan zorluklar nedeniyle birçok güzellikleriniz acıya dönüşmüş olabilir. Bu sizlerin yenildiği anlamına gelmez. Yarınlarda umut olduğu ve geleceğinizin anahtarı olan bu seçimlerde vereceğiniz DOĞRU karar, yitirilen güzellikleri yeniden elde etmenizi sağlayacaktır.
Vatandaşları enflasyona ezdirmedik! diyen (tabi sadece kendileri buna inanıyor) AKP iktidarı, Son günlerde vatandaşları trafik cezası ile yoğun bir şekilde cezalandırarak adeta kanını emmektedir. Vatandaşlar şaşkına dönmüş durumda. İktidar maaşlara yaptığı zamları geri almanın yollarından biri olarak vatandaşlara radar cezalarını yağdırıyor. Ne yazık ki bunlardan biri de benim. 70 km hız nedeniyle 4.064 TL radar cezasına çarpıldım. Sahi ilgililer trafik cezalarından toplanan paraları sadece 2023 ocak ayı için açıklasınlar bakalım kim haklı kim haksız milletimiz değerlendirsin ne dersiniz.

Yahu milleti sağılacak inek yerine koydunuz. Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla, trafik cezalarıyla, gıda-giyim-ulaşım zamlarınızla sağa sağa süt bırakmadınız. Bu vicdansız uygulamalarınızdan bıktık. Yeter artık milletten almadığınız bir canı kaldı. Onu da sizin bu zalim anlayışınıza teslim etmeyecektir. Bak göreceksiniz bunu. Çok yakında.

Değerli vatandaşlar, siyaset sonuç alma sanatıdır, şov yapmak değildir. Yirmi bir yıldır şov yapan AKP iktidarı ülkemiz ve milletimizi içte ve dışta sorunlar yumağına mahkum etmiştir. Cumhuriyetin kurucusu atamızın önderliğinde çağdaşlaşma adımlarının atılması,
Küresel güçlerin çıkarlarına uygun olmadığı için radikal İslam anlayışını hakim kılmak adına günümüz iktidarını sahaya sürerek ülkemizi kuşatmıştır. Yani AKP kendisine verilen görevi yerine getirmiştir. Ülkemiz ve milletimiz için kurtuluş nerede derseniz, KURULUŞ değerlerini ilke edinen ve yakında yapılacak basın toplantısı ile tüm dünyaya ilan edeceğimiz yerli ve milli ittifakta. Bizi izleyin ki, söz de yetki de sizin olsun.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com