Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 11.02.2023 426 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…ACILAR AZALMIYOR, ARTIYOR !

Değerli vatandaşlar, DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak depremzede vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak amacıyla bugün Adana ilimize
ulaştık. Gelirken yardım malzemeleri taşıyan yüzlerce Tır ve Kamyonlarmdepremzede vatandaşlarımıza ulaşma çabasında olduklarını gördüm.
Gerçekten milletimiz çok büyük bir millet. Bu milletin evladı olmaktan gurur duydum. Sevincimizin yanında çok duygu dolu dakikalar yaşadık. Neden mi derseniz.
Her şerefli, namuslu vatandaşlarımız gibi bizler DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak depremzede vatandaşlarımızın acısını paylaşma şerefine nail olduk. Polisimiz, askerimiz bizim göz bebeğimiz.
Hiçbir vatandaşımız onlara en ufak bir serzenişte bulunmaz. Acısı büyük vatandaşlarımız mevcut iktidarın neden bu kuvvetleri depremin hemen sonrası olay mahalline gönderilmediğini soruyor. Bumkoordinasyonu yapamayan iktidara sesleniyor. Bu acıların azaltılması talebi namussuzluk mu?,
şerefsizlik mi? bu nasıl bir anlayış. Bu nasıl bir vicdansız itham. Milletimiz yücedir. Milletimiz şerefli ve namuslu bir millettir. Adana enkaz üzerinde çalışan bir kurtarma ekibini izleyen vatandaşların yanına gittim. Orada oldukça üzgün durumda olan depremzedelerden bir hanımefendi ile sohbet ettim. Geçmiş olsun dileklerimimilettim ve enkazda bir yakınınız mı var diye sordum.

“Bu enkazda 7 yakınım var. 3 gün boyunca baş vurmadığımız yer kalmadı ancak bugün geldiler. Şimdi nasıl bir sonuçla karşılaşacağımız endişesi
içerisindeyim” dedi. Biz bu vatandaşımızın sesi olunca Erdoğan’a göre şerefsiz ve namussuz mu oluyoruz. Siz iktidarın hoşuna gitmeyebilir ama size acı gelen bu sözleri sarf eden vatandaşlarımızın yüreği yanıyor yüreği. Hemen belirtmeliyim ki “ateşi yakanlar, göz yaşlarıyla bu ateşi
söndüremezler” bu kadar acının sorumlusu siz iktidar değil de kim.

Sayın Erdoğan dünkü konuşmasında “biz bir yıl içinde binaları yaparız. Biz bu işleri iyi biliriz” dedi. DOĞRU konu RANT olunca bu iktidarın üstüne yok. Ancak; konu insan olunca adam yerine koyan yok. Adana ilimizde 105 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüzün üzerinde bina etkilendi yaralı sayısının da binin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Bu mu insanımızın değeri. Değerli vatandaşlar, deprem değil tedbirsizlik öldürür. Bu konuda aylar önce bilim insanlarımızdan Prof. Naci Görür tam olarak Kahramanmaraş merkezli bir deprem olacağı konusunda ilgilileri tedbir alınması uyarısında bulunmasına rağmen yetkili ve ilgili hiç kimseden cevap alamamıştır. Yine Prof. Celal Şengör “ya bilim öğrenin, ya da bilim insanına saygı gösterin” diyerek mevcut yönetimin sorumsuzluğuna isyan etmiştir.

Akıl ve bilim dikkate alınmazsa bugün yaşadığımız bu felaketlerin gelecekte olası felaketlerin habercisi olduğunu hatırlatmak isterim. Örnek mi? İstanbul’u bekleyen deprem uyarıları hala dikkate alınmamış ve bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Biz DOĞRU PARTİ olarak, tüm bu koordinasyon eksikliğinin en aza indirilmesi ve bu gibi felaketlerde aktif kaynağın hazır olması adına “DEPREM ve DOĞAL AFETLER BAKANLIĞI” ’nın kurulması ve toplanan tüm deprem vergilerinin bu bakanlık uhdesinde sadece bu amaçlar için kullanılacak bir fon da birikmesi ve uzmanlarınca hazırlanacak 5 yıllık bir planın yapılması ve uygulanmasının elzem olduğunu hatırlatmak isteriz. Böylece akıl ve bilime dayalı gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak, olası felaketlerde acılarımız azalacaktır. Ayrıca gerçekler acı da olsa sosyal medya engellemeleri, ölü ve yaralı sayılarını gizlemenin kime ne faydası var onu da anlamış değilim. Acılar azalmıyor her geçen dakika artıyor.

Milletimiz depremzedelere yardım konusunda adeta yarış halindeler, buradan hazine yardımı alan tüm siyasi partileri aldıkları hazine yardımını depremzedelere bağışlayarak bu yarışa katılmaya davet ediyoruz. Hadi bakalım ne kadar samimisiniz. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza RAHMET, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve büyük milletimize de sabırlar dileriz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com