Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 11 Şubat 2023 257 Görüntüleme

Evsen: “Elazig’in Afete Maruz Bölge Olarak İlan Edilmemesi Tam Bir Faciadir.

Elazig Kahveciler ve Kiraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen’den çağrı….

Elazığ Kahveciler ve Kiraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen depremin olduğu gunden bu yana deprem bölgesinde yardım çalışmalarında bulunuyor.Deprem bölgesinde Elazig halkının büyük yardımseverliği örneği gösterdiğini vurgulayan Evsen, kamuoyuna ve yetkililere çağrıda bulunarak Elazig’in Afete Maruz Bölge olarak olan edilmesi gerektiğini söyledi. Evsen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veri:

“Elazığın yaralarının sarılması ihtiyat değil mecburiyetttir.

Bölgemizde yaşanan deprem sonrası çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Depremde Elazığ milleti kendi derdini unutarak kendi mesken ve işyerlerini kontrol etmeden can siperane çevre illerimizin yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Fakat yaşanan deprem sonrasında bu aşamada tam olarak tespitleri sonuçlanmasa da Elazığımız da yeniden yaralanmıştır. Daha önce ilimizde yaşadığımız büyük deprem sonrasında pandeminin de etkisi ile yaralarımız tam sarılmadan tekrar yeni bir afet ile karşı karşıyayız.

Elazığ ilinin afete maruz bölge olarak ilan edilmemesi, depremden etkilenen bölgeler arasında anılmaması tam bir faciadır. Depremden etkilenme noktasında ilimizinde büyük bir zarar gördüğü açıktır. İlimiz sakinleri kendi yarasını sarmadan kendi yapılarının dahi hasar kontrol işlemlerini yapmadan yardım çalışmalarına koştuğu için şehrimizde oluşan zarar belirli değildir.
İlimiz sakinleri evlerine gidememekte, iş yerlerini açamamaktadır. İlimiz esnafları kendi hesaplarına çalışmaktansa deprem için seferber olmuş iken, halkımız kendi varlıklarını unutup depremden daha fazla etkilenen şehirlerimiz için çırpınırken bir yandan da vergisel yükümlülüklerin takibi adeta büyük bir utanç meselesi ve insanlık muhasebesi olacaktır. Başkanı bulunduğum meslek odası da büyük bir zarar görmüş ve yaşanan süreçlerden fazlasıyla etkilenmiştir. Birçok esnaf kepenk kapatmakta ve iş kapılarını geri dönüşü olmamak üzere kapatmaktadır.

Elazığımızın afete maruz bölge ilan edilmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi tarafımızca kabulü istenen bir talep değil, kendiliğinden ilan edilmesi gereken bir mecburiyettir. Elazığımızın geri dönüşü olmamak üzere karanlığa terk edilmemesi için bu son çıkıştır. Elazığ bölgesel olarak kalkınmayı sağlayacak son kale olmasına rağmen kaderine terk edilmemelidir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

GENÇLER KAYGILI!

GENÇLER KAYGILI!

Tema Tasarım | Osgaka.com